בצק רבוך



בצק רבוך, בצק להכנת פחזניות ועוד מיני מתוקים...













רבוך- מלשון "רביכה" היא תערובת של שומן וקמח המשמש להסמכת רטבים ומרקים.
בצרפתית :  
Pate a choux


אנחנו נלמד פה את המתכון הבסיסי של בצק רבוך,ההכנה של הבצק אינה בפני עצמה קשה במיוחד, בוא נגיד שהיא צריכה להיות מדוייקת ושיש לשמור על כמה כללים על מנת להצליח מההתחלה ועד הסוף.
מהבצק הזה ועם קצת סבלנות בהחלט אפשר להכין קינוחים מרשימים מאוד ולא שיגרתיים.
אני זוכרת שבילדותי לאחר סיום יום הלימודים בבית הספר (בצרפת יום הלימודים מסתיים ב16:00...)
אמא שלי הייתה מחכה לנו עם סכית "שוקט" טריאים ומתוקים הישר מהבולאנג'רי הפינתי...
אחחח...זה היה כל כך טעים!

אז בואו נתחיל מההתחלה :

בצק רבוך בסיסי לפחזניות:

החומרים לכ 30פחזניות:
250 מ"ל חלב או מים (מים אם רוצים בצק פרווה)
קורט מלח
קורט סוכר
80 ג' חמאה חתוכה לקוביות
150 ג' קמח
3-4 ביצים

אופן ההכנה:
  1. מרתיחים בסיר גדול את החלב(או מים),חמאה סוכר ומלח.
  2. מחוץ לאש מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים מהר עד לקבלת תערובת אחידה (וכן הפעולה דורשת קצת כוח!)
  3. מחזירים את הסיר לאש על מנת לייבש את הבצק תוך כדי ערבוב,אנחנו רוצים להוציא ממנו את כל הלחות.פסיקים כאשר מוצר שכווה בתחתית הסיר.
  4. מעבירים למיקסר עם וו הגיטרה לקירור.
  5. מוסיפים את הביצים בהדרגה-בהוספת הביצה הראשונה הבצק "מתפרק" לגושים...וזה בסדר,ממשיכים לערבב עד שהביצה נבלעת פנימה לגמרי.
  6. מוסיפים את הביצה השנייה...מערבבים...השלישית...ובודקים אם הבצק מוכן:

מבחן הבצק המוכן:

אני עושה שביל בבצק עם האצבע (ראו תמונה)
אם השביל נשאר וה"קירות לא נופלים הבצק מוכן,אם לא מוסיפים עוד ביצה (לא את כולה רק חצי כי אז הבצק יכול להפוך לנוזלי מדיי).

עוד דרך לבדוק אם הבצק מוכן הוא לקחת קצת בצק על האצבע ולהפוך:אם נוצר שפיץ יציב אז זה מוכן אם לא ממשיכים להוסיף ביצה.

הפיתרון ההכי פרקטי הוא לטרוף את הביצה הרביעית ולהוסיף רק את הכמות הרצוייה.

אם המבחנים הצליחו :כעת הבצק שלנו מוכן!
מעבירים לשק זילוף מצויד בצנתר חלק ומזלפים על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה.

מרתיכים חלב,חמאה,סוכר ומלח

מורידים מהאש...

לאחר שהוספנו את הקמח...

כך נראה הבצק לאחר שמייבשים אותו...

מוסיפים את הביצים בהדרגה...

בדיקת השפיץ...

בדיקת השביל...
הבצק מוכן לשימוש


פוסטים דומים:


קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

5 תגובות:

  1. כמה זמן אופים? ובאיזה חום?
    ובאיזה גודל צריכה להיות כל פחזנית לפני האפייה?

    השבמחק
  2. אופים כ20 דקות או עד הזהבה בחום של 180 מעלות והפחזניות צריכות ליהיות בערך בגודל של אצבע

    השבמחק
  3. היי, יש לי שאלה שלא הצלחתי למצוא אליה תשובה ברשת..
    ניתן להכין בצק פחזניות יום-יומיים לפני האפייה ולשמור במקרר/מקפיא?
    תודה ושנה טובה!

    השבמחק
  4. היי! שאלה : מה גורם לפחזניות ליצנוח ?!

    השבמחק