מתכון לסקונס



מתכון לסקונס  (שמרית בשבילך :)

סקונס היא לחמניה קטנה בריטית אך מקורה בסקוטלנד.
היא מאוד נפוצה בארה"ב, בקנדה וכמובן בבריטניה ושם נהוג לאכול אותה בשעת התה מלווה בריבה, ובקרם פרש סמיך מאוד.
הסקונס הבריטים מכילים מעט מאוד סוכר אך יכולים גם להיות מלוחים או בתוספות שונות כגון צימוקים, חמוציות, תמרים או גבינה.



המתכון שאני מציגה פה לקוח מספרו האחרון של קריסטוף פלדר-פטיסרי!, ספר שקניתי בנסיעה האחרונה שלנו לפריז הספר בצרפתית אבל מומלץ ביותר. 
בספר משתמשים בתאנים ודובדבנים ,שמתי במקום זה צימוקים.

ועכשיו למתכון 

חומרים לכ-20 סקונס:

  • 400 ג קמח
  • 25 ג אבקת אפיה (2 וחצי שקיות)
  • 90 ג סוכר
  • 55 ג חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 150 מ"ל חלב
  • 130 ג צימוקים 

לזיגוג:

 חלמון


אופן ההכנה:



1-מנפים את הקמח+אבקת אפיה בקערה גדולה




2-מוסיפים סוכר +חמאה רכה ומתחילים לערבב בידיים לתערובת פירורית על מנת שהחמאה תבלע טוב טוב.




3-מוסיפים ביצה וחלב וממשיכים לערבב עם כף עץ.



4-מוסיפים את הצימוקים (או כל תוספת אחרת שבחרתם) וממשיכים לערבב עם כף העץ עד שהבצק מתקשה.


הנה המרקם של הבצק...


5-מעבירים את הבצק למשטח מקומח וממשיכים ללוש בידיים ,לצורה של מלבן.

6-מכניסים את הבצק 10 דקות למקפיא על מנת שיתקשה...



7-מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים על דף נייר אפיה מקומח לעובי של כ2 ס"מ.



8-פורסים את מלבן הבצק לריבועים בגודל 4-5 ס"מ.
9-מעבירים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה


10-מברישים בחלמון ומכניסים לתנור מחומם מראש על 210 מעלות ל10-15 דקות בערך


הסקונס צריכים להשחים מלמעלה ומלמטה אך להישאר עסיסי במרכז.





סקונס עם צימוקים


מומלץ להגיש בבוקר עם חמאה וריבה!
תהנו!

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

תגובה 1: