עוגת גבינה ניו יורקית




עוגת גבינה בסגנון ניו יורקי

new-york cheese cake או עוגת הגבינה של הדלי בברוקלין...ככה אני קוראת לה...
אותי היא מחזירה כמה שנים אחורה אפילו עשר ועוד כמה ...כשעוד היינו יפים וצעירים :)
בשבילי כמו הרבה מאכלים פשוטים ואפילו לפעמים לא כאלה טעימים אבל שמשאירים לנו טעם מיוחד כי הם קשורים לתקופה מיוחדת של החיים שלנו...



 זו עוגת הגבינה הזאת,שהיינו קונים בדלי הכשר ממש מתחת לדירה בברוקלין ...מאז העולם  לצערנו השתנה קצת, הנוף מברוקלין ברידג' אינו מה שהיה, אנחנו גדלנו, התבגרנו וחלק כבר לא איתנו...
אז ברור שעוגת הגבינה שלי היא לא בדיוק אותה עוגה כמו העוגה ההיא מהדלי בברוקלין אבל דומה והכי חשוב ,היא תמיד מחזירה אותי לתקופה היפה ההיא...:)

משתפת אתכם בקצת נוסטלגיה עם כמה תמונות...:)

ברוקלין ברידג' שמעון ואני

עם עומר ז"ל

ברחוב קרוב לבטרי פארק

תמונה שאני מאוד אוהבת...בsubway
התמונות צולמו ע"י מיכאל גרון ,אחי.



 ועכשיו אחרי כמה רגעים של נוסטלגיה, נגיע לנושא העיקרי :עוגות גבינה

בגדול, מחלקים את עוגות הגבינה לשתי קבוצות –עוגות גבינה אפויות ועוגות גבינה לא אפויות.
לכל אחת מן העוגות מתכון יחודי לה שתלוי במדינה ובאיזור ממנה נאפתה.

עוגת גבינה בסגנון הניו יורקי היא אחת מהן ולפי דעתי אחת הטעימות .

העוגה מבוססת על גבינת שמנת ,ככה שמנה ככה טעימה, ביצים וחלמונים שמוסיפים למרקם העשיר והחלק של העוגה.

1-לעוגות גבינה האפויות מומלץ להשתמש בגבינה שאחוז המים שלה כמה שיותר נמוך (לדוגמה: גבינת טוב טעם),ניתן גם לסנן גבינה לבנה רגילה למשך לילה. עודף נוזלים בעוגת גבינה גורם לתפיחה ולקריסה לאחר האפיה.כשמסננים את הגבינה אחוז המוצקים בגבינה גדל והעוגה יוצאת יותר יציבה.

2-לעוגות בסגנון ניו יורק (כמו זאת) מומלץ לא לבחוש יותר מדי ולהקפיד שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר כך שלא יווצרו בועות אוויר לא רצויות שפוגעות במרקם הצפוף של העוגה.

3-לעוגות גבינה אפויות,מומלץ תמיד לאפות בחום נמוך (130-140) ולזמן ארוך יחסית.זה יבטיח אפיה מדוייקת וימנע תפיחה וקריסה לא רצוייה.

זהו,עכשיו אנחנו מוכנים לדרך  הישר לברוקלין!


החומרים לתבנית או רינג של 20 ס"מ קוטר

לתחתית:
  • 150 ג עוגיות מרוסקות (אפשר עוגיות פטי בר,עוגיות ספקולוס לוטוס)
  • 50 ג חמאה מומסת


למילוי קרם גבינה:
  • 750 ג גבינת שמנת (פילדלפיה,נפוליאון)-אני השתמשתי בגבינת שמנת של חברת גד שקניתי במשקל (יותר זול ולא פחות טעימה!)
  • 150 ג סוכר
  • 20 ג קמח=2 כפות
  • גרד מלימון
  • כפית תמצית וניל או משחת וניל
  • 3 ביצים +2 חלמונים
  • 125 ג שמנת חמוצה


לציפוי:
  • 80 ג שמנת חמוצה 
  • 40 ג סוכר

עוגיות לוטוס...

עוגיות לוטוס מרוסקות

לימון ווניל...

השחקן העיקרי-גבינת השמנת

כל החומרים מוכנים...


 אופן ההכנה:


1- מדביקים לשולי התבנית רצועות נייר אפיה (נדבק עם קצת חמאה מומסת)
2-מרסקים את העוגיות ומערבבים אותן עם החמאה המומסת.
3-מכניסים את הפירורים לתבנית ומהדקים אותם היטב לתחתית וקצת מעל.מכניסים למקפיא בזמן שמכינים את קרם הגבינה.
4- במערבל עם וו הגיטרה מערבבים קצת את גבינת השמנת על מנת שהיא תהיה חלקה.נוסיף את כל החומרים אחד אחד ובין כל הוספה ערבוב קצרצר על מנת לא להכניס יותר מדי אוויר לתערובת:
מוסיפים סוכר,קמח, גרד לימון, וניל, ביצים אחת אחת, חלמונים ולבסוף שמנת חמוצה.
5-מכניסים את תערובת הגבינה לתבנית עם הפירורים.
6-מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 130 מעלות עם תבנית מים בתחתית (לאדים),ואופים למשך שעה-שעה וחצי
7-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים להצטנן.
8-מכינים את הציפוי: מערבבים 80 ג שמנת חמוצה עם 40 ג סוכר ומפזרים מעל העוגה.
9-מכניסים למקרר לכמה שעות טובות (מומלץ ללילה שלם) ומגישים.



מרפדים את התבנית

תחתית העוגיות


מתחילים לערבב את הגבינה...

הוספת הטעמים...

הוספת הביצים...

העוגה מוכנה לאפיה...נתראה עוד שעה...


העוגה לאחר האפיה והצטננות בתנור

לאחר ציפוי והתקררות 
 


עוגת גבינה ניו יורקית
New york cheese cake




קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

15 תגובות:

  1. ממוש,את ממש צודקת,עוגת הגבינה הזו היא הכי טעימה!!
    ואיזה תמונות וסיפור מקסימים מסביב.
    חיה אילונה דר

    השבמחק
  2. תודה חיה! כשזה בא ממך זה עוד יותר מחמיא!:)

    השבמחק
  3. ואם אני מכינה עם יוגורט עיזים 3% (מוציאה נוזלים) במקום הגבינה השמנה וגם במקום השמנת החמוצה כמה זה יגרע?

    השבמחק
  4. היי,
    החלפה של סוג הגבינה פשוט ישנה את המרקם של העוגה.זה יהפוך אותה לעוגת גבינה אחרת,לא ניו יורקית,יותר אוורירית וקלילה אבל אני בטוחה שלא פחות טעימה!
    בהצלחה!

    השבמחק
  5. מעולה תודה! :) (זו עם היוגורט עיזים)

    ועוד שאלה אחת: האם אפשר ללא התחתית? אסור חיטה.. או משהו אחר במקום.

    השבמחק
  6. חחח!אפשר גם ללא תחתית בכלל ,את יכולה גם לקחת כל עוגה או עוגיות ללא גלוטן ולרסק,אפשר פצפוצי אורז שמהדקים עם שוקולד אבל בכלל זה כבר עוגה אחרת לגמרי :)

    השבמחק
  7. חחחח כן שמתי לב שכבר שיניתי את העוגה לגמרי אבל כל זאת תודה רבה עזרת לי המון! :)

    עכשיו נחכה לתוצאה ;)

    השבמחק
  8. ואו איזה פוסט מושקע, נראה מרשים ביותר וגם טעים אני בהחלט אנסה :)
    אחלה בלוג אגב

    השבמחק
  9. אפיתי!

    יצא מעולה!! דיי יצרתי עוגה חדשה: עוגת גבינת פרג, (הפרג התווסף בכדי לעבות את העוגה) ומתאימה לסוכרתיים (זה מה שאבא שלי אומר)לאחר שינויים כדי שתתאים

    תודה! :)

    השבמחק
  10. שלום לך!
    אני רוצה להכין את העוגה ואין לי משקל בבית. תוכלי לעזור לי בכמויות לפי כוס/כך של הסוכר 150 ג' ו40 ג'. תודה רונית

    השבמחק
  11. היי רונית,
    150 ג סוכר=כ3/4 כוס
    40 ג סוכר =כ3כפות שטוחות

    סורי על התשובה המאוחרת, מקווה שהסתדרת,אשמח לשמוע איך יצאה העוגה (אם כבר עשית אותה :)
    שבוע טוב!

    השבמחק
  12. שלום
    נתקלתי בעוגת גבינה מבצק שמרים, כאשר בבצק יש גבינה גם כן. טעימה מאד מאד.
    האם יש למישהו את המתכון??

    יוני

    השבמחק