מילוי פרג



מתכון למילוי פרג לעוגות שמרים או אוזני המן...

ל500 ג מילוי:
120 ג פרג
2/3 כוס חלב
130 ג דבש
45 ג סוכר
קורט מלח
1/4 כוס פירורי עוגיות (עוגיות חמאה)

מבשלים בסיר על אש נמוכה את הפרג,חלב,דבש סוכר ומלח ,מערבבים כל הזמן עד שהפרג סופג את כל הנוזלים.
מורידים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות.בוחשים ומקררים.
משתמשים לפי כמות דרושה במתכון...

עוגת שמרים שוקולד



עוגת שמרים קקאו בבקה - מתכון לעוגת שמרים שוקולד

מה יותר טוב מעוגת שמרים טובה עם כוס קפה טוב ליום שבת בבוקר?
הפעם לא היה לי פרג אז עשיתי עם קקאו אבל אצלנו (במיוחד אצל שמעון בעלי היקר) פרג הוא המילוי האהוב, מבטיחה ששבוע הבא יהיה פרג :)


מתכון מאפינס וניל




מתכון למאפינס וניל (בסיס לקאפקייקס מהפוסט הקודם )

החומרים לכ-18 מאפינס:

2 ביצים גדולות
200 ג סוכר
50 ג חמאה מומסת
60 מ"ל שמן קנולה
180 מ"ל חלב
חצי כפית תמצית וניל איכותית
280 ג קמח
חצי כפית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתייה

חומרים לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
1אינסטנט פודינג
צבע מאכל
סוכריות לקישוט עוגות

אופן ההכנה:

1-מערבלים ביצים, סוכר,חמאה, שמן, חלב ותמצית וניל במיקסר או עם מטרפה כ שלוש דקות.
2-בקערה אחרת מנפים ומערבבים קמח,אבקת אפיה,ואבקת סודה.
3-מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה .
4-יוצקים את התערובת לתבניות (או סיליקון,או תבנית שקעים) עד ל2/3.
אופים כ15 דקות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות.
מקררים את המאפינס ומקשטים .

להכנת הקרם מקציפים יחד שמנת ואינסטנט פודינג מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל (פה חילקתי חצי סגול ,חצי ורוד)
שומרים את הקרם במקרר עד לשלב הקישוט. 

וזה הכל, בהצלחה :) 



מתכונים נוספים לקאפקייקס: 

קאפקייקס ורוד



קאפקייקס ורוד...

השבוע חגגו למאי יום הולדת 5, מאי היא בת של חברה טובה שלי והיא מאוד מאוד אוהבת פיות...(מה שנראה לי הגיוני לילדה בת חמש :) )
אז חשבתי לעצמי: "זו הזדמנות לעשות קאפקייקס בנושא פיות! כזה עם הרבה ורוד ונצנצים...דברים של בנות...(לי יש שני בנים אז לא יוצא לי הרבה,אצלנו זה יותר בכיוון של ספיידרמן ובאטמן ווודי הקאובוי ובאז שנות אור !).

אז הכנתי (המתכון בקישור הזה) מאפינס בסיס פשוט וטעים בטעם וניל (מתכון של מיקי שמו) רק הורדתי את השוקולד.
קאפקייקס

מתכון לעוגיות אלפחורס





מתכון עוגיות אלפחורס Alfajores:

התבקשתי להכין את העוגיות האלה לא פעם ולא פעמיים...אז הנה הן ,לאחר סריקה של הרבה מתכונים ,הגעתי למתכון הפשוט והטעים של מיקי שמו ואת ההשראה למתכון לקחתי משם