מתכון לסקונס
מתכון לסקונס (שמרית בשבילך :)
סקונס היא לחמניה קטנה בריטית אך מקורה בסקוטלנד.
היא מאוד נפוצה בארה"ב, בקנדה וכמובן בבריטניה ושם נהוג לאכול אותה בשעת התה מלווה בריבה, ובקרם פרש סמיך מאוד.
הסקונס הבריטים מכילים מעט מאוד סוכר אך יכולים גם להיות מלוחים או בתוספות שונות כגון צימוקים, חמוציות, תמרים או גבינה.
ריבת חלב ביתית
מתכון לריבת חלב ביתית
היום החלטתי:אני יותר לא מוציאה 12.60 ש"ח על 300 ג ריבת חלב בסופר.
מה כבר יש בפנים שאלתי את עצמי...חלב? סוכר? כמה מסובך זה כבר יכול להיות ?
אז ניגשתי למר גוגל כמובן,קראתי קצת פה ושם וחשבתי...אם לא אנסה לא אדע...אז ניסיתי לפי מה שהיה נראה לי:
החומרים:
-1 ליטר חלב
-350 ג סוכר
-מקל וניל (לגרד אותו בפנים)
אופן ההכנה:
1-מרתיחים את החלב עם הסוכר וגרגירי הוניל על אש גבוהה.
2-כשזה רתח, מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים שעתיים (כל 5-10 דקות מערבבים.)
3-בסוף השעתיים עוד פעם נותנים אש גבוהה בלי להפסיק לערבב.
4-מוזגים בכלי זכוכית של ריבות ומקררים.
היום החלטתי:אני יותר לא מוציאה 12.60 ש"ח על 300 ג ריבת חלב בסופר.
מה כבר יש בפנים שאלתי את עצמי...חלב? סוכר? כמה מסובך זה כבר יכול להיות ?
אז ניגשתי למר גוגל כמובן,קראתי קצת פה ושם וחשבתי...אם לא אנסה לא אדע...אז ניסיתי לפי מה שהיה נראה לי:
החומרים:
-1 ליטר חלב
-350 ג סוכר
-מקל וניל (לגרד אותו בפנים)
אופן ההכנה:
1-מרתיחים את החלב עם הסוכר וגרגירי הוניל על אש גבוהה.
2-כשזה רתח, מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים שעתיים (כל 5-10 דקות מערבבים.)
3-בסוף השעתיים עוד פעם נותנים אש גבוהה בלי להפסיק לערבב.
4-מוזגים בכלי זכוכית של ריבות ומקררים.
ריבת חלב ביתית...יאמי! |
מתכון עוגיות מדלן
עוגיות מדלן
מדלן היא עוגית ספוג קטנה ושמנמנה בצורה של קונכיה.
על פי האגדה העוגיה נוצרה לראשונה בשנת 1755 בטירה של קומרסי (באיזור לוריין-צרפת),שם חי בגלות סטניסלס, מלך פולין.
מסופר שערב אחד במהלך משתה ענק, שף המטבח ושף הקונדיטור של המלוכה, רבו בנוגע למנת הקינוח שתוגש.
קרפ צרפתי
קרפ צרפתי אמיתי, קצת היסטוריה וגם מתכון כמובן...
נולדתי וגדלתי בצרפת עד גיל 20 ואז החלטתי לעלות ארצה, כל הילדות שלי, כמו שאומרים,"רקדתי על שתי חתונות"...ואני אסביר:
גם גדלתי בבית יהודי מסורתי וגם זכיתי מחוץ לבית להכיר מנהגים וחגים אחרים שלא יהודיים.
אחד המנהגים שהיה מאז ועד היום אהוב אליי הוא ה"שנדלאר" Chandeleur ותיכף תבינו למה...
הירשם ל-
רשומות (Atom)