מתכון לקיש פטריות



מתכון לקיש פטריות בצל וגבינת פרמזאן...

אז מה היה אצלנו אתמול בערב? מימונה? מופלטות? לא.
למרות שהוזמנו לחברים, החלטנו שדי, הילדים צריכים לחזור לשגרה שלהם,מקלחת,ארוחת ערב ולישון!
אבל בכל זאת נו...נגמר פסח..ומה? לא אכין כלום...שיאכלו רק חביתה...?
אז הכנו קיש! חומרים זמינים ותמיד טעים!
הפעם היו לי הרבה פטריות במקרר אז הלכנו על קיש פטריות!
גם קינוח היה וליקקו את האצבעות עם קרפ צרפתי + קצפת ומייפל... (דומה למופלטה,לא ?:)




קרם ברולה



קרם ברולה


היום החלטתי לפנק אתכם באחד ממתכוני קינוח הקלאסים של המטבח הצרפתי: הוא ולא אחר...הקרם ברולה :)
למרות שצרפתים,ספרדים ואנגלים מתווכחים על בעלות המתכון המקורי, נראה שהתזכורת ההיסטורית הראשונה למתכון הקרם פורסם בשנת 1691 ע"י פרנסוא מסיאלוט...והוא היה...ניחשתם נכון צרפתי :)

קרם ברולה
creme brulee



סדנת טאפאס במלון דן אכדיה הרצליה





ביום רביעי האחרון (6.04.2011) הוזמנתי לסדנת טאפאס מטעם מלונות דן .הערב נערך במלון דן אכדיה בהרצליה,מלון שיושב ממש על חוף הים (הנוף ממש ממש מדהים).
על האוכל באותו ערב היה אחראי השף אריק פורט , שהגיש לנו מנות אשר כולם התבססו על מוצרים מקוריים ועונתיים.מנות מסורתיות שהוגשו בצורה מודרנית.
פתחנו את הערב בקבלת פנים מול השקיעה  ...

שקיעה אל מול המלון

מתכון לפוקצ'ה



מתכון לפוקצ'ה לפני פסח (או בכלל...)

אחת הדרכים לסיים ,או לפחות להקטין את מלאי הקמח בבית לפני פסח היא להכין פוקציות.
זו גם דרך מצויינת להעסיק שני ילדים מלאים אנרגיות (טפו טפו טפו ) למשך חצי שעה בזמן שבחוץ יורד לו הגשם האחרון של החורף.

עוגת גבינה ניו יורקית




עוגת גבינה בסגנון ניו יורקי

new-york cheese cake או עוגת הגבינה של הדלי בברוקלין...ככה אני קוראת לה...
אותי היא מחזירה כמה שנים אחורה אפילו עשר ועוד כמה ...כשעוד היינו יפים וצעירים :)
בשבילי כמו הרבה מאכלים פשוטים ואפילו לפעמים לא כאלה טעימים אבל שמשאירים לנו טעם מיוחד כי הם קשורים לתקופה מיוחדת של החיים שלנו...