מדורת ל"ג בעומר עם מאפינס וכדורי שוקולד



אתמול יום חמישי אחר הצהריים יצאנו לחגוג את ל"ג בעומר עם כל ילדי הגן של איתן...
ואני כמובן לקחתי על עצמי את עניין העוגות :)
האמת שלספק ילדים בני 6 בעוגות זה לא כל כך מסובך: כדורי שוקולד,מאפינס...והם מבסוטים עד השמיים!


מקרון קרמל מלוח




את המקרונים האלה הכנתי לכבוד ערב מפגש בלוגרים ובשלנים שאירע ב5.05...
כל משתתפת התבקשה להכין מאכל משלה ...אז בהתחלה חשבו לתת לי את הצלעות כבש :) כמו דפנה אמרה ...
אבל במחשבה שניה יותר התאים שאני אביא מקרונים!


מפגש בלוגרים ובשלנים אצל דפנה...



מאז שהתחלתי לכתוב את הבלוג הזה ובכלל מאז שנכנסתי לעולם האינטרנטי והפייסבוקי של העולם הקולינרי, הכרתי המון אנשים שסביר להניח שלא הייתי מכירה אם לא בדרך של המדיה החברתית.
 גיליתי אנשים מדהימים שגם אוהבים את אותם הדברים, בישול, אפיה... כמוני.
אז ככה הדברים התגלגלו ויום חמישי ב- 5.05 (כן אני יודעת כבר עבר יותר משבוע...) הוזמנתי לערב בלוגרי אפיה אוכל וחובבי בישול שאירע אצל דפנה מדפני מטבחונת-אז קודם כל תודה רבה דפנה על היוזמה ועל האירוח בביתך היפה !


קרם פטיסייר



מתכון קרם פטיסייר המושלם...

מתכונים לקרם פטיסייר יש הרבה...סה"כ החומרים הם בדרך כלל אותם חומרים והשינויים הם בכמויות.
את המתכון הזה כבר נתתי כחלק מהמתכון של הטארט טרופזיין אבל היה חשוב לי להדגיש אותו שוב כי הוא מתכון די בסיסי לכל אופה (לטארט פירות, עוגות שמרים, בסיס לקרמים נוספים...).

ניסיתי לא מעט מתכוני קרם פטיסייר ואחרי הרבה מאוד נסיונות קיבלתי סוף סוף את הקרם פטיסייר המושלם (לדעתי) והנה הוא לפניכם:



קרם פטיסייר

טארט טרופזיין



מתכון לטארט טרופזיין -  tarte Tropézienne

מה שמעניין אותי בתחום האפיה זה לא רק תהליך האפיה עצמו אלה גם מה שעומד מאחורי המאפים: לבדוק ולחקור את המקורות שלהם,לגלות את הסיפור הקטן שעומד מאחורי כל שם של עוגה...