מסיבת סיום של אביתר ועוגת מוס שוקולד



הפוסט הבא מוקדש למירי ...

והנה שוב...הסתיימה לה עוד שנה בגן ...אבל לא סתם גן ..."מעון הידד" שמו, ואנחנו,עם השנים התרגלנו לקרוא לו "הגן של מירי" .
מירי ,כפי שהבנתם היא בעלת הגן והרומן בינינו התחיל כמה שנים אחורה כשעוד איתן (היום עולה לכיתה א') היה בן תשעה חודשים...


מתכון לקנלה אגסים



מתכון קנלה אגסים

האמת שכבר כתבתי פה בבלוג פוסט על קנלה אבל לא נתתי שם מתכון.
מקורו של הקנלה בעיר בורדו בדרום מערב צרפת .אישית הם מזכירים לי את  הילדות כשהיינו מבלים את חופשת הקיץ אצל סבא וסבתא בעיר היין...שם בכל מאפיה הכי פשוטה מוכרים את הקנלה...



מחשבות על "לייקים" בשעת לילה מאוחרת



שלום לכולם,

לילה ...עוד רבע שעה והשעה 12ואני עדיין פה מול מסך המחשב מנסה לגייס עוד כמה קולות, עוד אחד... ועוד אחד מה"חברה" ההיא בפייסבוק שלא דיברתי איתה מכיתה ג'...יש לי "דג'ה וו" מיום ראשון בערב ומיום שני ...אה וגם מיום שלישי בעצם :)
כבר ארבעה ימים שתחרות העוגות התחילה ולומר את האמת...די התעייפתי מכל העניין הזה...
וזה לא שלא הזהירו אותי! אמרו לי מראש: תחרויות לייקים זה סיוט!
וזה אכן סיוט אמיתי !
הרי זה ברור שכל ההצבעות לא משקפות את דעתו האמיתית של המצביע (כי הרי הוא מצביע רק כי ביקשו ממנו) ...זה הכי לא אמיתי שיש ובכל זאת אני שם...
למה?למה עשיתי את זה לעצמי?
אולי כי הפרס למקום הראשון הוא ממש ממש מושך (לפחות אותי) ואולי כי בתמימותי חשבתי שזה יהיה אחרת?

אז עכשיו מה? לעזוב ? לפרוש ? אחרי שאני כל היום מסבירה לבן שלי שגם אם קשה לו -לא מוותרים, לא מרימים ידיים אף פעם...
כבר לא נעים לי מהקיר בעמוד הפייסבוק! כמה אפשר להתחנן ? זו בסך הכל רק עוגה!!

אז בואו נעשה ככה, אם בא לכם לעזור לי אחלה, אם לא אני בהחלט מבינה את זה ומקווה שלא קלקלתי לכם את החוויה מהבלוג שלי, אל דאגה אחרי התחרות הזו הכל חוזר לקדמותו עם שלל עוגות ומתכונים מפתיעים...

אזה הנה שני הלינקים שצריך להיכנס אליהם כדי להצביע לעוגה שלי:
הראשון הוא הלינק לעמוד מנטקה איפה שמתרחשת התחרות וצריך לעשות לייק לעמוד:

http://goo.gl/dl4GK

הלינק השני שמוביל ישירות לתמונה של העוגה שלי ושם ניתן לעשות לה לייק:
ותעשו עם זה מה שאתם רואים לנכון!
תאהבו את העוגה שלי,תאהבו עוגה אחרת או את כל העוגות ,תרגישו חופשי!
אני מקווה שבסופו של דבר אני אודה לכם על זה שעזרתם לי לזכות...או לפחות להגיע לגמר
פעם בסרט, שאני מאוד אוהבת  אמרו משפט שמאוד מצא חן בעיני ...מסופר על בן אדם שנופל מגג בניין ובמשך כל הנפילה הוא חושב לעצמו :"מה שחשוב זו לא הנפילה...מה שחשוב זו לא הנפילה.....זו הנחיתה" (בצרפתית זה נשמע יותר טוב:) 

נקודה למחשבה...

לילה טוב

שארלוט שוקולד עם לב קרמל מלוח



שארלוט שוקולד עם לב קרמל מלוח
חברים יקרים!התחרות התחילה!

המתכון שאני מציגה פה הוא מתכון לעוגה שאני משתפת בתחרות ה"עוגה המושלמת" של אתר מנטקה .

התחרות מתרחשת בעמוד הפייסבוק שלהם ואני מזמינה אתכם להיכנס ולעשות "לייק" קטנטן לעוגה שלי.

הנה הלינק לתמונה של העוגה





טארט תאנים במילוי קרם שקדים ואגוזים



מתכון טארט תאנים ואגוזים

התאנה - אחד משבעת המינים, אחד הפירות החושניים והטעימים ביותר, פרי מדהים ללא ספק
אז חשבתי קצת מה אוכל לעשות איתן ? מצד אחד הפרי משתלב מצוין עם אגוזים...ומצד שני אולי לא נכין כלום ופשוט נאכל אותן ככה?


בסופו של דבר החלטתי להכין טארט כזה יפה ואותנטי עם פרנג'יפן (קרם שקדים) ותוספת אגוזים וכל זה על בסיס בצק פריך טעים טעים!

לחם לבן לסנדוויצ'ים



לחם  מיוחד לסנדוויצ'ים

קיץ,חופש,ילדים בבית או בקייטנה...יוצאים לטיולים,הולכים לים לבריכה...הסנדוויץ הוא תמיד הפיתרון הכי טוב.