סדנת אפיה מימונס



היי לכם,
שבוע שעבר נוכחתי בסדנת אפייה שהועוברה בתל אביב מטעם חברת מיימונס.
האמת שלפני שהגעתי לסדנה לא הייתי בדיוק משוכנעת מהמוצרים שלהם וזה מהסיבה היחידה שאצלי לא מקצרים תהליכים...כלומר אם צריך קרם פטיסייר אז מכינים קרם פטיסייר...אם צריך עוגה אז מכינים עוגה... אבל מסתבר שיש עוד דרכים (טובות) כשלפעמים אין זמן או כשלא כל כך מתחשק...




אחד המתכונים שהכנו בסדנה הוא מתכון של פחזניות במילוי קרם פטיסייר .את המתכון ואת הקרם הכנתי שוב בבית עם כמה טיפים נוספים שלי שאשתף בהמשך :) ותאמינו לי הפחזניות יצאו משהו משהו ואפילו לא הורגש שהקרם פטיסייר היה מאבקה מוכנה :)


מתכון לבצק פחזניות במילוי קרם פטיסייר (כ-20 יחידות):

החומרים לבצק:

125 מ"ל מים
125 מ"ל חלב (אפשר גם רק מים לפרווה)
100 חמאה (או מרגרינה)
חצי כפית מלח
כפית סוכר
150 ג קמח
3-4 ביצים


חומרים לקרם פטיסייר:

 חבילה אחת קרם פטיסייר של מיימונס-לפי הוראות הכנה.
(אני מוסיפה גם 100 מ"ל שמנת מתוקה +חצי כפית משחת וניל)
או מתכון לקרם פטיסייר כאן בבלוג

אופן ההכנה:

1-מרתיחים את החלב,מים מלח סוכר וחמאה.
2-לאחר רתיחה מנמיכים את האש לאש קטנה.
3-מוסיפים במכה אחת את כל הקמח ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
4-מעבירים את הבצק לקערת המערבל עם וו גיטרה ומקררים אותו כמה דקות.
5-מוסיפים את הביצים אחת אחת בהדרגה עד להבלחה מלאה בבצק.
*אחד הסימנים שהבצק מוכן הוא לקחת קצת ממנו בין שתי האצבעות :אם הוא נמתח סימן שהוא מוכן.

6-מזלפים את הבצק לפי הגודל הרצוי (קחו בחשבון שהפחזניות משלשות נפח באפיה).
7-אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ10 דקות ומנמיכים ל180 להמשך אפיה (עד שהפחזניות מקבלות צבע זהב כהה).
8-נותנים לפחזניות להתקרר וממלאים אותן בקרם פטיסייר:)



תהנו!


קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

2 תגובות:

  1. אני מכינה פחזניות לפי מתכון של אהרוני יוצא גם מדהים.
    הפחזניות נראות מיליון דולר.
    שאלה מה זה משחת וניל?ואיפה קונים?
    ליאת לתשובה במייל avigrisaro@gmail.com

    השבמחק
  2. היה כיף להיפגש ולהכיר :)

    השבמחק