קרם קרמל



קרם קרמל.
קינוח נוסף בסדרת הקינוחים הבסיסיים של השולחן הצרפתי :)
דומה מאוד לקרם ברולה אך ללא שמנת מתוקה.
אז הנה המתכון שאני אוהבת, פשוט קל וטעים (אני בטוחה שיש גרסאות שונות למתכון אבל זה, כמו שאמרתי ...יוצא טעים ופשוט:)
קרם קרמל



החומרים ל8 מנות:

לקרמל:
250 ג סוכר

לקרם:
6 ביצים
4 חלמונים
200 ג סוכר
 חצי כפית משחת וניל
1 ליטר חלב

אופן ההכנה:


לקרמל:
1-ממיסים בסיר על אש בינונית חצי מכמות הסוכר עד שנמס לגמרי.
2-מוסיפים את החצי השני של הסוכר וממשיכים לערבב עד שכל הסוכר נמס ומקבלים קרמל חום בהיר. מכבים את האש ומשאירים את הקרמל להתבשל בחום של עצמו עוד כמה דקות.
3-מרפדים את תחתית הקעריות בשכבה יפה של קרמל ומניחים בצד להתקרר.

לקרם:
1-מערבבים את הביצים ואת החלמונים בקערה (לא להקציף אלה רק לערבב)
2-מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.
3-מוסיפים את הוניל ואת החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב.
4-ממלאים את הקעריות בתערובת החלב ומכניסים לתנור לשעה בחום של 160 מעלות ומוסיפים מים למגש התנור (בגובה של כ-ס"מ 1)
5-מקררים לגמרי, עם סכין קטנה עוברים סביב הקרם והופכים על צלחת הגשה .


קרם קרמל בקעריות
הקרמל בקעריות

ביצים חלמונים וסוכר
ביצים,חלמונים וסוכר

קעריות בבאן מרי
הקעריות בבאן מרי

קעריות בבאן מרי אחרי אפיה
אחרי אפייה

קרם קרמל

קרם קרמל מוכן
קרם קרמל
Bon appetit!

אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו

מתכונים דומים:
קרם ברולה
קרם פטיסייר
מתכונים לעוגות

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

4 תגובות:

  1. נפלא אהבתי
    כמה מנות יוצא

    השבמחק
  2. שלום
    רציתי לדעת האם ניתן לעשות זאת בתבנית שקעים מסיליקון?
    תודה, נטלי

    השבמחק
  3. נטלי שלום,
    לפי דעתי זה קצת בעייתי כי יהיה לך מאוד קשה לחלץ את הקרם אחרי האפיה...

    השבמחק