עוגת טורט שוקולד, מרנג וקצפת מוקה



עוגת טורט שוקולד,מרנג וקצפת מוקה

עוגה גבוהה,יפה ומרשימה, לא יותר מדיי מסובכת...והכי חשוב טעימה שאי אפשר להפסיק ליישר אותה :)
מורכבת מ6 שכבות סך הכל:עוגה,מרנג,קרם מוקה ושוב עוגה,מרנג וקרם מוקה.
לפי מתכונה של רות אוליבר האלופה.



החומרים לעוגה בקוטר 22:

לעוגת שוקולד:
50 ג שוקולד מריר
50 ג אבקת קקאו
220 מ"ל מים רותחים
200 ג חמאה רכה
200 ג סוכר
3 ביצים
175 ג קמח
1 שקית אבקת אפיה

למרנג:
4 חלבונים
300 ג סוכר

לקצפת מוקה:
כפית נס קפה מומס בכמה טיפות מים
250 מ"ל שמנת להקצפה
2 כפות סוכר



אופן ההכנה:

1-מכינים את שתי עוגות השוקולד:
שמים בקערה את השוקולד ואת הקקאו, שופכים מעל את המים הרותחים ומערבבים עד להמסה.
2-בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר למשך כ3 דקות ומוסיפים את הביצים אחת אחת .
3-מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים לערבב.
4-מנפים מעל את הקמח +א.אפיה ומקפלים בעזרת לקקן.
5-מחלקים את התערובת לשתי תבניות קוטר 22 (או יותר אבל אז העוגה תצא פחות גבוהה).
6-אופים 15 דק' בחום של 160 מעלות.

7-בזמן הזה מכינים את המרנג:
מתחילים להקציף את חלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף מבריק ומאוד יציב.

8-מוציאים את העוגות מהתנור (משאירים אותו דלוק) ומורחים עליהן את המרנג .
מחזירים את העוגות לתנור לעוד 15 ד"ק להשלמת האפיה וייבוש המרנג.

9-מרכיבים את העוגה:
לאחר קירור של העוגות,מקציפים את השמנת עם סוכר ונס קפה.
מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה,מורחים שכבה של קרם מוקה,מניחים מעל את העוגה השנייה ושוב מורחים את הקרם מוקה הנותר, אפשר גם לזלף .

מומלץ לקרר את העוגה במקרר לפני הגשה...ולמחרת היא עוד יותר טעימה...
אבל אם ממש ממש קשה לכם להמתין (וזה בסדר אני מבינה אתכם)  אז אפשר לבוא עם כפיות ולהתענג עליה כבר עכשיו !!!

תהנו!

את התמונות המהממות צילמה טלי ליפשיץ, הצלמת והטועמת הראשית :)




תהנו :) 


קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

8 תגובות:

  1. עוה יפהפיה!!
    היא בעצם מאד פשוטה להכנה, אבל ניראית מושקעת מאד
    וגם שילוב הטעמים מוצא חן בעיני!

    השבמחק
  2. וואו הולכת לנסות את זה ב ק ר ו ב

    השבמחק
    תשובות
    1. נשמח לשיתוף תמונות בעמוד הפייסבוק:-)

      מחק
  3. נראית אחלה עוגה!!
    מתכננת להכין בקרוב
    רעיון למה אפשר לעשות עם החלמונים הנותרים??
    תודה רבה על מתכונים כייפים ומעולים!

    השבמחק
  4. האם אפשר למרוח את כל העוגה בקצפת? כדי שיהייה גורם ההפתעה כאשר פורסים את העוגה...

    השבמחק
  5. לפי דעתי יהיה קשה כי העוגה לא אחידה וחלקה...וכל היופי זה השכבות...אבל תמיד אפשר לנסות,תצתרכי להוסיף בכמות של השמנת עוד מיכל.בהצלחה:-)

    השבמחק
  6. וואו את זו ממש אהבתי!! בכלל, אהבתי מאוד את הבלוג שלך. נרשמת!

    השבמחק