היי לכם!
אני רוצה היום לשתף אתכם בערב מיוחד שהוזמנתי אליו. בטח שמעתם או ראיתם כבר על מדפי הסופר את הקמח החדש "קמח שמרים". ולמה השם הזה? מהסיבה הפשוטה שהשמרים כבר בתוכו...ולא,זה לא קמח תופח כמו שחשבתי בהתחלה אלא ממש קמח לעוגות ומאפי שמרים.
במסגרת אותו ערב, נוכח הקונדיטור מיקי שמו המוכשר, שהסביר על נושא שמרים בגדול ועל הקמח החדש בפרט...ולאחר מכן הדגים שלושה מתכונים טעימים: חלות שבת, קראנץ' שוקולד ולחמניות אגוזים וצימוקים.
מיותר להגיד שהכל יצא טעים במיוחד...בעצם, אני בספק אם יכול לצאת משהו לא טעים מהידיים של מיקי :)
אני משתפת אתכם פה באחד המתכונים שנוסה באותו הערב ושכמובן שיחזרתי בבית כי לפי דעתי, רק התנסות בבית יכולה לקבוע את טיב המוצר.
מתכון לחלת שבת :
החומרים ל3 חלות בינוניות.
1 קילו "קמח שמרים"
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
כפית מלח
2 ביצים (L)
עד כ 2 כוסות מים (480 מ"ל)
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים חוץ מהמלח ולשים כ10 דקות במהירות איטית (זה חשוב, באיטיות ...)
כדקה לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח.
2. מתפיחים את הבצק כשעה (אני מכניסה את הבצק לקערה אחרת ,לא של המיקס, משומנת ומכניסה אותה לתוך שקית.אפשר גם לכסות במגבת לחה) מה שהבצק צריך כרגע זה זמן, חום ולחות.
3. שלב הקליעה: מחלקים את הבצק למספר חלקים המתאים לקליעה שאתם מעדיפים.אם זה קליעה של 3 אז מחלקים את הבצק ל 9 כדורים (3*3).מכסים את כדורי הבצק ומתפיחים שוב לכרבע שעה.
4. מכל כדור יוצרים גליל של כ 25 ס"מ וקלעים צמה.
הנה סרטון המדגים קליעה של 4 .
5. מניחים את החלות הקלועות על תבנית התנור מרופד בנייר אפיה ומתפיחים פעם אחרונה ל45 דקות.מברישים בביצה,מפזרים שומשום.
6. אופים כ30 דקות בתנור מחומם מראש 200 מעלות ב 10 דקות הראשונות ומנמיכים ל 180מעלות להמשך אפיה, עד להזהבה.
מה אני חושבת ?
החלות יצאו ממש סווווףףף! טעימות, אווריריות,רכות ומה לא! שתיים מהחלות חולקו לחברות...וחטפו גם הן מחמאות מכל הכיוונים :)
אם אפיית חלות זה אצלכם עסק של פעם ב...אז אני ממליצה בחום על שימוש בקמח השמרים.בהחלט כן שווה במקרה הזה להוסיף עוד כמה שקלים ולצאת עם חלות שבת מהשורה הראשונה!
מתכונים נוספים באותו נושא:
הכנת בצק שמרים
חלות לשבת
לחם לבן לסנדוויצ'ים
לחם כפרי עם אגוזים
עוד מתכונים לעוגות עוגיות ולחמים
אני רוצה היום לשתף אתכם בערב מיוחד שהוזמנתי אליו. בטח שמעתם או ראיתם כבר על מדפי הסופר את הקמח החדש "קמח שמרים". ולמה השם הזה? מהסיבה הפשוטה שהשמרים כבר בתוכו...ולא,זה לא קמח תופח כמו שחשבתי בהתחלה אלא ממש קמח לעוגות ומאפי שמרים.
במסגרת אותו ערב, נוכח הקונדיטור מיקי שמו המוכשר, שהסביר על נושא שמרים בגדול ועל הקמח החדש בפרט...ולאחר מכן הדגים שלושה מתכונים טעימים: חלות שבת, קראנץ' שוקולד ולחמניות אגוזים וצימוקים.
מיותר להגיד שהכל יצא טעים במיוחד...בעצם, אני בספק אם יכול לצאת משהו לא טעים מהידיים של מיקי :)
ערכת ההתנסות |
לחמניות תופחות להן בשקט... |
מרכיבים לעוגת שמרים שוקולד אגוזים...יאמי! |
מיקי שמו ביקש להצטלם איתי ;) |
מיקי שמו בפעולה |
אני משתפת אתכם פה באחד המתכונים שנוסה באותו הערב ושכמובן שיחזרתי בבית כי לפי דעתי, רק התנסות בבית יכולה לקבוע את טיב המוצר.
מתכון לחלת שבת :
החומרים ל3 חלות בינוניות.
1 קילו "קמח שמרים"
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
כפית מלח
2 ביצים (L)
עד כ 2 כוסות מים (480 מ"ל)
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים חוץ מהמלח ולשים כ10 דקות במהירות איטית (זה חשוב, באיטיות ...)
כדקה לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח.
2. מתפיחים את הבצק כשעה (אני מכניסה את הבצק לקערה אחרת ,לא של המיקס, משומנת ומכניסה אותה לתוך שקית.אפשר גם לכסות במגבת לחה) מה שהבצק צריך כרגע זה זמן, חום ולחות.
3. שלב הקליעה: מחלקים את הבצק למספר חלקים המתאים לקליעה שאתם מעדיפים.אם זה קליעה של 3 אז מחלקים את הבצק ל 9 כדורים (3*3).מכסים את כדורי הבצק ומתפיחים שוב לכרבע שעה.
4. מכל כדור יוצרים גליל של כ 25 ס"מ וקלעים צמה.
הנה סרטון המדגים קליעה של 4 .
5. מניחים את החלות הקלועות על תבנית התנור מרופד בנייר אפיה ומתפיחים פעם אחרונה ל45 דקות.מברישים בביצה,מפזרים שומשום.
6. אופים כ30 דקות בתנור מחומם מראש 200 מעלות ב 10 דקות הראשונות ומנמיכים ל 180מעלות להמשך אפיה, עד להזהבה.
מכניסים את ההההכל לקערה (חוץ ממלח ) |
בצק לפני התפחה |
בצק אחרי התפחה...זה עובד! |
חלה של 3 וחלה של 4 |
חלה בתבנית... |
מברישים ביצה... |
מפזרים סומסום... |
שבת שלום! |
מה אני חושבת ?
החלות יצאו ממש סווווףףף! טעימות, אווריריות,רכות ומה לא! שתיים מהחלות חולקו לחברות...וחטפו גם הן מחמאות מכל הכיוונים :)
אם אפיית חלות זה אצלכם עסק של פעם ב...אז אני ממליצה בחום על שימוש בקמח השמרים.בהחלט כן שווה במקרה הזה להוסיף עוד כמה שקלים ולצאת עם חלות שבת מהשורה הראשונה!
מתכונים נוספים באותו נושא:
הכנת בצק שמרים
חלות לשבת
לחם לבן לסנדוויצ'ים
לחם כפרי עם אגוזים
עוד מתכונים לעוגות עוגיות ולחמים
בזכות הפוסט הזה החלטי לנסות את הקמח החדש..אוי איזה תענוג של בצק ושל חלות..
השבמחקממש ממש תודה!
איזה כיף לשמוע!כמו שאמרת ממש תענוד של בצק :)
מחקלא ברור העניין של האפיה- רשמת אופים 30 דקות ב-200 מעלות ואח"כ את רושמת אופים 10 דקות ומנמיכים חום. אם אפשר הסבר... תודה מראש...
השבמחק10 דקות אופים ב200 מעלות ו-20 דקות או עד הזהבה ב180 מעלות.
מחק10 דקות בחום גבוה ואז עוד 20דקות בחום נמוך יותר.
מחק10 דקות בחום גבוה ואז עוד 20דקות בחום נמוך יותר.
מחק10 דקות בחום גבוה ואז עוד 20דקות בחום נמוך יותר.
מחק10 דקות בחום גבוה ואז עוד 20דקות בחום נמוך יותר.
מחק10 דקות בחום גבוה ואז עוד 20דקות בחום נמוך יותר.
מחקמתכון מנצח !
השבמחקהיי
השבמחקרשמת עד 2 כוסות מים מה זה אומר?
מתחילים בכוס מים פושרים אחת ומתחילים ללוש. ואז מוסיפים כל פעם טיפונת מים.
מחקאני הוספתי סהכ כוס ורבע.
תלוי בגודל הביצים, גודל כוס המים, הדיוק בשמן וכו כמה מים בדיוק צריך.
מוסיפים לאט שלא יהיה דביק מידי
שלום!
השבמחקהאם ניתן להשתמש " בקמח שמרים אסם "
אך ,ש 50% הוא קמח חיטה מלא?
האם אפשר לוותר על הביצים בתוך הבצק?
השבמחקהאם אפשר לוותר על הביצים בתוך בהצק?
השבמחקהאם אפשר לוותר על הביצים בתוך הבצק?
השבמחקהאם אפשר לבטל על ביצים
מחקאם אין לי מעבד מזון , אפשר ללוש בידיים?
השבמחקמתכון נפלא.
השבמחקתודה
אחלה של מתכון והסברים
השבמחקממש מתכון מעולה
השבמחקאימצתי לשולחן השבת שלנו
פעם ראשונה שהכנתי חלות פחדתי איך ייצא אבל הופתעתי יצאו חלות טעימות רכות ומתוקות כמו שאני אוהבת..מאמצת מעכשיו כל שישי..
השבמחקהיי.הגעתי היום לבלוג שלך-מהמם.
השבמחקהאם בכל המתכונים את משתמשת בכוסות מדידה?תודה ויום מקסים
במידה ואין לי מיקסר, כמה זמן לישה ידנית נדרש?
השבמחקמתכון ממש ממש מוצלח.
השבמחקאימצתי אותו.
תענוג של בצק ותוצאות מנצחות.
שדרוג לציפוי
מערבבת ביצה כף רוטב טריאקי וכפית סוכר. ומברישה בזה את החלות.
יוצא מדהים שחום יפה וטעים במיוחד.
תודה רבה על המתכון! שווה לנסות!
מתכון ממש ממש מוצלח.
השבמחקאימצתי אותו.
תענוג של בצק ותוצאות מנצחות.
שדרוג לציפוי
מערבבת ביצה כף רוטב טריאקי וכפית סוכר. ומברישה בזה את החלות.
יוצא מדהים שחום יפה וטעים במיוחד.
תודה רבה על המתכון! שווה לנסות!
עד כמה נורא ששמתי יחד עם כל המרכיבים את המלח? במקום לעשים אותו בסוף?
השבמחקזו הפעם הראשונה שהחלה יוצאת לי כל כל טעימה, רכה ואוורירית,טעימה יותר מהחלה המתוקה הקנויה שחשבנו עד היום שהיא הכי טעימה שיש... זללנו ונהנינו מאודדד!!! תודה רבה:)
השבמחק