מתכון לעוגה בחושה שקדים, דובדבנים וקראמבל שקדים



עוגה בחושה שקדים, דובדבנים וקראמבל שקדים

עוגה מהירה וטעימה שתמיד טוב שתהיה בבית...למקרה שיפתיעו בביקור בשעת הקפה או בכלל :)
המתכון של העוגה הבחושה היא המתכון הבסיסי שאני לרוב נוהגת להכין. הוספתי פה שקדים טחונים ותמצית שקדים.
ניתן להשתמש בדובדבנים בסירופ או בדובדבנים טריים (עוד יותר טעים) .


חומרים לעוגה בתבנית עגולה מתפרקת 22 או 24:
200 ג חמאה רכה
200 ג סוכר
200 ג ביצים -4 ביצים M
200 ג קמח +1 שקית אבקת אפיה 
200 ג רוויון/יוגורט/אשל
+ 4 כפות שקדים טחונים
כמה טיפות של תמצית שקדים 
צנצנת של דובדבנים בסירופ ללא הסירופ (כ350 ג פרי)


החומרים לקראמבל שקדים:
כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים 
100 ג חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

מכינים את הקראמבל:
1-מכניסים את כל החומרים לקערת המערבל עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
2-מעבירים לכלי אחר ומכנסים לקירור.

מכינים את העוגה:
1-מקציפים את החמאה עם הסוכר למשך כ-5 דקות.
2-מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף
3-מוסיפים לסירוגין קמח עם א.אפיה והרוויון
4- מוסיפים את השקדים +תמצית השקדים וממשיכים לערבב רק עד שהתערובת אחידה.
5-מעבירית לתבנית משומנת (אם אין אז ניתן להשתמש גם בתבנית מתפרקת מומלץ גם לרפד בדף נייר אפיה )
6-טוחנים את הדובדבנים בצורה גסה ומוסיפים מעל העוגה.
7-מפזרים מעל הדובדבנים את פירורי הבצק .
8-אופים בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 40 דקות
9-מצננים ומפזרים על העוגה אבקת סוכר.
וזהו :)


כך נראת הבלילה לפני התוספות...


 מתכונים נוספים:
מתכון טארט משמשים וקרם שקדים
מתכון טארט תאנים במילוי קרם שקדים ואגוזים
מתכון לקראמבל תפוחי עץ ובננות
מתכון לפאי פקאן
ומתכונים נוספים לעוגות

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

אין תגובות:

פרסום תגובה