מתכון לאקלר שוקולד




מתכון לאקלר שוקולד

האקלר היא עוגה אישית עשויה בצק רבוך ,בצק פחזניות וממולא בקרם פטיסייר לרוב בטעם שוקולד או קפה . מצפים אותו בפונדנט בטעם התואם את הטעם של המילוי.
המקור של השם כנראה בא מהעובדה שהיו אוכלים את העוגות האלה מהר ,בצרפתית eclair = ברק.

לפני שבוע חזרתי מביקור מולדת מצרפת והטעם והריחות של כל הפטיסרי מסביב עדיין איתי...אז רציתי לשחזר אותו בעזרת האקלרים האלה.

המתכון הבא קצת ארוך אבל שווה כל ביס...
הכל בגרמים כי צריך לדייק...





מצרכים ל 12-15 אקלרים:

לבצק רבוך:
100 ג מים
100 ג חלב
90 ג חמאה
2 ג מלח, 2 ג סוכר
110 ג קמח
200 ג ביצים ( 4 ביצים)

לקרם פטיסייר:
500 ג חלב
100 ג חלמונים (5 חלמונים)
120 ג סור
50 ג קורן פלור
120 ג שוקולד מריר

לציפוי:
200 ג שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק רבוך:

1-לחמם את התנור ל 230 מעלות.לכסות את תבנית התנור בדף נייר אפיה.
2-להתיח בסיר מים,חלב,מלח סוכר וחמאה.
3-כש התערובת רותחת ומתחילה לגלוש,מורידים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים בכף עץ.
4-משטחים את התערובת בסיר ומחזירים לאש בלי לערבב,ברגע שנוצר שכבה דקה בתחתית של הסיר מסירים מהאש,זה סימן שהבצק התייבש מספיק.
5-מערבבים כדי להוציא את ההדים מהבצק ומוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכל אחת נבלעת לגמרי בבצק.
6-מכניסים את הבמק לסק זילוף עם צנטרן עגול 12 מ"מ ומזלפים את האקלרים באורך של כ15 ס"מ.
7-מורידים את חום התנור ל170 מעלות ואופים 20 דקות.לאחר 20 דקות פתחים את דלת התנור כדי שההדים יצאו ומיד סוגרים בחזרה.אופים עוד כ20 דקות נוספות ,מוציאים ומקררים על רשת.

מכינים את הקרם פטיסייר:

1-מקציפים חלמונים וסוכר ולהוסיף את הקורן פלור.
2-להרתיח בסיר את החלב ולשפוך חצי ממנו על החלמונים ,לערבב ולהחזיר לסיר .
3-לבשל את הקרם על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי שלא יווצרו גושים. מבשלים את הקרם עד שהוא מסמיך וכבר הופך להיות קשה לערבב. מורידים מהאש .
4-ממיסים את השוקולד ומערבבים יחד עם הקרם פטיסייר לקרם אחיד.

מרכיבים:

1-בעזרת סכין קטנה יוצרים שלושה חורים בתחתית של כל אקלר ומזלפים לתוכו קרם פטיסייר שוקולד בעזרת צנטרן 6 מ"מ.
2-ממיסים את השוקולד וטובלים בו את האקלרים .
3-מכניסים לקירור .



חומרים לבצק רבוך

מים,חלב, מלח וסוכר

אחרי הוספת קמח וערבוב

אחרי ייבוש ומתחיל להידבק לסיר בתחתית

הוספת הביצים אחת אחת

הבצק מוכן 


מזלפים...



חומרים לקרם פטיסייר שוקולד

חלמונים +סוכר
אחרי הקצפה של החלמונים וסוכר...
מרתיחים את החלב...
מחזירים את החלמונים לסיר ומבשלים

הקרם מוכן...

מוסיפים את השוקולד הנמס
יוצרים שלושה חורים בכל אקלר...

וממלאים בקרם פטיסייר שוקולד


S'il vous plait :)



בתאבון.

אולי תאהבו גם את המתכונים הבאים 
מתכונים לעוגות 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

2 תגובות: