פאי פקאן



מתכון פאי פקאן

היי לכם,
הפאי הזה מוקדש לחצי השני שלי - שמעון...למרות שהוא לא חובב מתוקים גדול במיוחד את הפאי פקאן הזה הוא ביקש  (כן,כן זה לא קורה בדרך כלל )
וזה גם מתאים לט"ו בשבט המתקרב אז למה לא בעצם?




האמת שבהתחלה חשבתי מה לי ולפאי פקאן, אני בדרך כלל מנסה לשמור פה בבלוג על סגנון מסויים סגנון צרפתי, כי מה לעשות...באתי משם. ובכל הספרי אפיה שיש בבית (שלרוב בצרפתית ),לא מצאתי אפילו מתכון פאי פקאן אחד!
התחלתי לסקור את האינטרנט, מצאתי המון המון מתכונים אך מה שבסופו של דבר היה נראה הכי טוב זה המתכון הזה מהאתר   http://www.joyofbaking.com/  אולי אתם מכירים ואם לא אז מומלץ מאוד ,יש במתכון שאני נותנת פה כמה שינויים מהמתכון המקורי, אז אני מקווה שתהנו...

אז קדימה למתכון פאי פקאן

החומרים לפאי של 23 ס"מ


לתחתית בצק פריך:
150 ג קמח
קורט א.אפיה
75 ג סוכר
75 ג חמאה רכה
1 ביצה
כף מים לפי הצורך.

למלית הפקאנים:
200 ג סוכר חום
120 מ"ל גולדן סירופ (בחנויות מתמחות) או דבש איכותי.
60 ג חמאה
1/4 כפית מלח
3 ביצים
60 מ"ל שמנת מתוקה
200 ג אגוזי פקאן קצוצים גס +מספר פקאנים שלמים לקישוט.
כפית של רום (לא חובה)

אופן ההכנה:

לבצק:
1-מערבבים את הקמח,מלח,אבקת אפיה בקערת המערבל עד לקבלת תערובת פירורית.
2- מוסיפים את הביצה ומערבבים קצרות עד שהבצק מתאחד ואם צריך מוסיפים כמה טיפות מים.
3- מרדדים את הבצק לתבנית הפאי (אם הבצק מתפרק אפשר להוסיף טיפה קמח וללוש אותו קצת).
4-אופים את הבצק 10 דקות אפיה עיוורת.


למלית ואפיה:
1-מכניסים לקערה את הסוכר, גולדן סירופ חמאה ומלח, וממיסים מעל באן מרי עד שמקבלים תערובת נוזלית לגמרי.
2-מוסיפים לתערובת הסוכר את הביצים בהדרגה, את השמנת ובסוף את הפקאנים הקצוצים גס (ואת הרום אם רוצים)
3-שופכים את המלית לתחתית הפאי ואופים כ45-50 דקות בחום של 180 מעלות.
4-אחרי כ20 דקות אפיה מוסיפים מעל את הפקאנים השלמים לקישוט (בשלב זה פני הפאי כבר התחילו להתקשות)
5-בתום האפיה מקררים ומגישים עם כדור גלידה וניל או קצפת ביתית:) ולא! זה לא משמין,למי ששואל!!! :)


גולדן סירופ

סוכר חום,גולדן סירופ וחמאה


מוסיפים ביצים ושמנת...

אגוזי פקאן
ואגוזי פקאן
פאי פקאן
פאי פקאן

עכבר שעבר וגנב חתיכה של הפאי,ממש חוצפה :)

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

‏11 תגובות:

  1. מתכון מדהים, התמונות לא פחות, ממש מעורר תאבון וחגיגה לעיניים... :)

    השבמחק
  2. אפשר להחליף באגוז מסוג אחר???????

    השבמחק
  3. היי,
    לא צריכה להיות עייה עם זה :) אגוזי לוז,מלך...הופך את זה לפאי אגוזים :) בהצלחה!

    השבמחק
  4. אפשר להחליף את הגולדן סירופ בסירופ תירס?

    השבמחק
  5. ניתן להחליף את הגולדן סירופ בסירופ מייפל, לי זה הצליח

    השבמחק
  6. היי,
    כן ניתן להחליף את הגולדן סירופ וסירופ תירס-אין בעייה:)

    השבמחק
  7. האתר של ג'וי הוא אחלה אתר, פאי פקאן במקור הוא של צרפתים אשר הגיעו לניו-אורלינס, לכן זהו אכן מתאים לסנגון הצרפתי שלך :)

    כמו כן, במילוי, אפשר להשמיט את השמנת המתוקה, ולטעמי סירופ תירס, עושה עבודה נפלאה במקום הגולדן סירופ/דבש. ואני מכיר מתכון שבו עובדים עם מולסה.

    בתור חובב פאי מושבע.. הואריאציה הזאת התקבלה באהבה גדולה במטבחי. תודה.

    השבמחק
  8. ואו נראה מדהים!!....
    אני בטוח אכין בקרוב

    השבמחק
  9. הפאי נראה מעולה!
    איך לא הכרתי את הבלוג שלך עד עכשיו??
    מתכוונת לעקוב באדיקות- הכל נראה מהמם :)

    השבמחק
  10. יש אי התאמה בין רשימת המצרכים לבצק ובין מרכיבי הבצק בהכנה עצמה-לא מופיעה החמאה ,יש בלבול בין מלח/סוכר.. קצת חבל.כמות הבצק שיצאה לא הספיקה וכן כף מים (כפי שהיה כתוב ברשימה) זה ממש המון ויצר בצק רטוב ומשחתי... בכל זאת הכנתי ונקווה שיצא טוב (כרגע בתנור..)

    השבמחק