עוגת לימון בחושה



מתכון עוגת לימון בחושה - השבוע פנתה אליי דרך הבלוג, אחת מהקוראות שהיא גם קרובת משפחה שלי וביקשה ממני מתכון לעוגת לימון ה"אולטימטיבית".
עוגת לימון בחושה 


 אני אשתחצן אם אני אגיד שהיא ה"אולטימטיבית" אבל מה שכן היא מנצחת (הכל עניין של נקודת מבט... )J
אז למרות שהילדים בחופש ולא היה פשוט להכין את העוגה וגם לתת להם להדליק ולכבות את ה kitchen aid ולשבור את הביצים... ותוך כדי גם לצלם כל שלב הכנת העוגה בשביל הפוסט...אבל למרות הכל יצאה נפלאה בטעם לימוני משגע!

העוגה עצמה עוגה בחושה ויש לזכור שני דברים על מנת שתצא אוורירית ונימוחה:
1-יש להוציא את כל החומרים לטמפרטורת החדר לפחות חצי שעה לפני ההכנה.
2-אחרי הוספת הקמח הערבוב צריך להיות מינימלי (לא לפתח את הגלוטן שבקמח) ואז העוגה תהיה כבדה יותר




החומרים:
 200 ג' חמאה רכה
200 ג' סוכר
200 ג' ביצים (4 לארג')
200ג' שמנת חמוצה או רוויון
2 לימונים (אחד לעוגה ואחד לסירופ)

סירופ להרטבת העוגה:60 ג' סוכר,100 מ"ל מיים,מיץ מלימון אחד.

אופן ההכנה:

לאחר שהוצאנו ושקלנו את כל החומרים:
מתחילים את הקרמאג' (הקצפת החמאה)

מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף...

זו התוצאה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכל אחת נבלעת לתערובת-זה שלב "הקוטג' " אבל זה בסדר...תזכרו שומן (חמאה) ומים (חלבון) לא מסתדרים יחד


לאחר שהוספנו את הביצים נוסיף את הקמח ואת השמנת החמוצה באופן הבא:
מוסיפים חצי שמנת חמוצה ערבוב קצר,חצי מהקמח וערבוב קצר,חצי השני של השמנת וערבוב קצר ואחרון חביב  החצי השני של הקמח וערבוב קצר ומהיר (5 שניות)

השלב הזה לא צולם מכיוון שהייתי צריכה בו זמנית לשלוט גם על המצלמה, גם על המיקסר וגם על איתן בן 5 ועל אביתר בן השנתיים שיהיו בריאים!
עמכם הסליחה :)




ככה זה נראה לאחר הוספת קמח ושמנת
לא לשכוח להוסיף גרידת לימון אחד והמיץ שלו ,זה כל הרעיון!




משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק ומפזרים עליה סוכר


העוגה מוכנה לאפייה



אופים כ40 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות...מכינים את בסירופ :מרתיחים את הסוכר+מים +מיץ מהלימון השני



כשהעוגה יוצאת מהתנור ממתינים כמה דקות ומשחררים אותה מהתבנית ושופכים עליה את הסירופ לימון.
אה ותכירו גם את שמוליק הדג ברקע...הוא משכיר ממני חתיכת שיש :)

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

10 תגובות:

  1. את מלכה!!!!
    אני בהחלט הולכת לנסות מחר
    תודה רבה :-)

    "בוחשת" מתחילה

    השבמחק
  2. תודה תודה!
    מקווה שנתתי לך כמה טיפים ושתצליחי בבחושות!אין שום סיבה שלא!
    עדכני אותי איך יצא...

    השבמחק
  3. יופי של עוגה.
    כיף על ההנחיות המדויקות...
    חיה.

    השבמחק
  4. נראה מצוין!
    יש מצב לפרווה, איכשהו????

    ת ו ד ה

    השבמחק
  5. הכנתי!
    יצא מעולה, אבל זה יצא עוגת גבינה נחמדה ולא עוגת לימון מנצחת.
    הייתי משנה את הכותרת.

    השבמחק
  6. עוגה מקסימה! גם בלי הסירופ סוכר....
    אצלי אכלו אותה עוד חמימה...

    השבמחק
  7. מתכון נפלא! השתמשתי בשמנת 27%, האם יכולתי לוותר בהתאם על חלק מהחמאה? הכנתי חלק מהבלילה כמיני מאפינס חמודים, ויצא טעים ממש!

    השבמחק
  8. האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?

    השבמחק
  9. היי,
    אפשר להחליף את החמאה בשמן אך העוגה תצא שונה.
    יש להתחיל בהקצפה של הביצים עם הסוכר ואז להמשיך...קמח ושמן לסירוגין
    בהצלחה :)

    השבמחק
  10. אפשר גם להשתמש ביוגורט במקום הרוויון...

    השבמחק