טיפים לאפיה



קמח תופח:


טיפים באפיה - טיפ קטן שיחסוך לכם כסף גדול:
במקום לקנות קמח תופח (שעולה 6-7-8 ש"ח לקילו?? אני לא יודעת כי אני בעצם לא קונה אותו...)
מהיום אתם תכינו את הקמח תופח שלכם!
לקילו קמח תופח:

  • 900 גרם קמח לבן
  • 100 גרם קורנפלור
  • 20 גרם אבקת אפייה (2 שקיות)

מנפים הכל 3 פעמים ושומרים בקופסה.
























טיפים באפיה

מקלות וניל


אחד הדברים שמאוד כדי שיהיה תמיד בבית אם אופים באופן קבוע זה וניל בכל צורה שהו...תמצית,משחה או מקלות...

הנה כמה טיפים בנושא מקלות וניל הכל כך יקרים ואיך לא לבזבז אותם:

  • לעשות במקל הוניל שימוש חוזר:
לאחר שפתחתם אותו והשתמשתם בגרעינים שבתוכו ,במקום לזרוק אפשר לשמור בכלי סגור הרמטית ובו סוכר.כך תשיגו אחלה סוכר וניל!
 ניתן גם להשתמש במקלות וניל לכל מיני קישוטי עוגות...אז באמת חבל לזרוק!

  • מה תעשו כדי שהמקלות לא יתייבשו?
ניתן לשמור אותם בכלי אטום עם כמה טיפות רום בתחתית כך הלחות נשמרת.

  • בנוסף ואם לא רוצים לזרוק כלום כלום כלום אז ניתן לייבש את המקלות בתנור על חום נמוך-כ50 מעלות ואז לטחון את הכל דק דק דק ולשמור בקופס הרמטית,הטעם משגע!


מקלות וניל


איך לרפד תבנית עגולה בנייר אפייה:


או במילים אחרות איך ליצור עיגול מנייר בכמה קיפולים:
לוקחים דף נייר אפייה...

מקפלים לשניים על מנת ליצור משולש ישר זווית...


גוזרים את הרצועה המיותרת...


שוב מקפלים לשניים ...

ושוב...ושוב עוד פעמיים ...

מודדים מאמצע התבנית וגוזרים...

הנה...

ומשמנים בחמאה...גם את התבנית עצמה כמובן!
מתכונים לעוגות 

לוח מידות ומשקולות:
לקוח מאתר "על השולחן"




יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב(
1 כוס שמן - 200 גרם
1
כוס חמאה - 240 גרם

butterstick -
כ-1/2 כוס - 120 גרם
1
כף חמאה - 15 גרם (1/2 ounce)
1
כוס פירורי עוגיות - 110 גרם
1
כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם
1
כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם
1
כוס קורנפלור - 140 גרם
1
כף קורנפלור - 8 גרם
1
כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם
1
כוס קמח מלא - 125 גרם
1
כוס דבש - 360 גרם
1
כף דבש - 22 גרם
1
כוס ריבה - 330 גרם
1
כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם
1
כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם
1
כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם
1
כוס אורז ארוך - 200 גרם
1
כוס אורז קצר - 210 גרם
1
כף אבקת אפיה - 8 גרם
1
כף סודה לשתיה - 8 גרם
1
כף שמרים יבשים - 10 גרם
1
כוס מלח - 250 גרם
1
כף מלח - 20 גרם
1
כוס קקאו - 140 גרם
1
כוס סוכר - 200 גרם
1
כף סוכר - 20 גרם
1
כוס אבקת סוכר - 120 גרם
1
כף אבקת סוכר - 8 גרם
1
כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם


קמח תופח תוצרת בית
כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1
ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה


ג'לטין
1
שקית ג'לטין = 14 גרם
1
כף ג'לטין = כ-10 גרם
1
עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים


אבקת אפיה, סודה לשתיה
1
שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה
1
כף = 9 גרם
1
כפית = 3 גרם


ביצים
ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 - 50 גרם
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)

הגדלה                                להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ               20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ               40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ               60%

הקטנה                               להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ               15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ               30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ               40%
הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית(
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.