מתכון לבריוש



מתכון לבריוש
כהרגלי אתן קצת הסברים  לפני שנגיע לעיקר:)

אז ככה: בריוש,Brioche בצרפתית הוא מאפה צרפתי עשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד, שתכולת הביצים והחמאה הגבוהה שבו מעניקה לו פנים רך ואוורירי. לבריוש קרום כהה, מוזהב ומבריק מהברשת ביצים או לעתים ביצים בתוספת חלמונים. ניתן לאפות אותו כלחם או כמאפה אישי. כיום יש הממלאים אותו במילויים שונים, מתוקים או מלוחים.



קיימים המון מתכונים שונים של בריוש וניסיתי לא מעט...התוצאות היו טובות יותר וטובות פחות...אבל המתכון הזה הוא המתכון! בדוק!  :)
המתכון מבוסס על מתכונה של סמדר זורע-ברמק בספרה "על הלחם לבדו" , בוצעו בו מספר שינויים.

החומרים: (ל3 תבניות אינגליש או 12 בריושים אישיים)

3 כוסות קמח לבן
1כפית מלח
4 כפות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
3 ביצים טרופות
1/4 כוס מים פושרים
150 ג חמאה רכה (חשוב שהיא תהיה רכה ולא קרה!) 

לזיגוג: ביצה טרופה
סוכר גבישי 

אופן ההכנה:

1-מנפים לתוך המיקסר את הקמח,מלח,סוכר ושמרים ומערבבים בעזרת כף.
2-יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את הביצים ואת המים.
3-לשים במהירות איטית עד שנוצר בצק אחיד וחלק.
4-מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי לישה איטית,כל פעם קצת ומחכים עד שהיא נטמעת בבצק.ממשיכים ללוש את הבצק עד שכל החמאה נכנסה ושהבצק חלק וכמעת נפרד מדפנות הקערה.
5-מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.

6-מוציאים את האוויר מהבצק ,מניחים אותו על שטח העבודה מקומח טיפה וקורצים ממנו 12 חלקים שווים.
7-יוצרים כדור מכל חלק ומניחים את הכדורים בתבנית אינגליש (4 כדורים בכל תבנית ) או בתבניות אישיות (כמו של המאפינס).מכסים את התבניות ונותנים שוב לתפוח כשעה.
8-מברישים את הבריושים בביצה, בעדינות ומפזרים את הסוכר הגבישי מעל.
9-אופים כ15-20 דקות בתנור מחומם מראש ב190 מעלות חום.
10-מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר.
בריוש
כל ביס תענוג, מילה שלי!

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

7 תגובות:

  1. נראה מצויין אנסה!!
    איפה משיגים סוכר גבישי?
    תודה

    השבמחק
  2. תודה
    אפשר לקבל כמויות במשקל?
    לקמח, לשמרים, למה שאפשר...
    הכוסות/כפיות לא מדוייק.. וגם איך אפשר לדחוף כוס לשקית קמח?

    השבמחק
  3. היי,
    את הסוכר הגבישי ניתן לרכוש בחנויות המתמחות כמו מר דייק.
    לגבי הכמויות:
    קמח 420 ג

    השבמחק
  4. הבצק לא תפח לי למרות.שעשיתי בדיוק כמו שרשום אני קצת מבינה באפייה ויודעת.לא.לשים מים חמים בכדי לא להרוג את השמרים. אלו היו שמרים יבשים ועשיתי בדיוק לפי המתכון. וזה לא תפח

    השבמחק
  5. הי, ניסיתי להכין את הבריושים לפי המתכון שלך, משהו בכמויות לא מסתדר.. הבצק יצא עיסתי מאוד, בטוח שמדובר ב 3 כוסות קמח?

    השבמחק
    תשובות
    1. חן שלום,כן 3 כוסות קמח,לא יותר.החמאה צריכה להיות רכה ולא נוזלית.

      מחק
  6. הבצק לא תפח, כפי שנכתב פה על ידי אחרים שניסו....
    נראה לי שיש פה טעות במתכון

    השבמחק