מתכון שבלולי שמרים וניל ושוקו צ'יפס



שבלולי שמרים וניל ושוקו צ'יפס

עוגות שמרים זו נחמה...וגם אם החורף שלנו הוא לא בדיוק חורף אז תמיד מנחם בשבת בבוקר ליד הקפה איזה עוגת שמרים טובה...ואם בנוסף העוגה הזו במילוי שוקולד ציפס וקרם פטיסייר וניל ...אז בכלל לא צריך עוד שום דבר בעולם :)
טוב...הגזמתי קצת...אבל הבנתם את הכוונה :)





ניתן למלא את השבלולים האלה במה שמעדיפים ואוהבים : מילוי קינמון אגוזים, מילוי ממרח שוקולד, קרם וניל וצימוקים, קרם וניל ושוקו צ'יפס, קרם שקדים...

חומרים:

 לבצק:
  • 650 ג-700 ג (4 וחצי-5 כוסות) קמח לבi
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב פושר
  • 3 ביצים טרופות
  • 100 ג חמאה רכה
למלית קרם פטיסייר:
  • 250 מ"ל חלב
  • תמצית וניל או רבע כפית משחת וניל 
  • 2 חלמונים
  • 50 ג סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף קמח
שוקולד צ'יפס או צימוקים...

להברשה:
ביצה טרופה עם טיפה חלב.

לזיגוג:
  • 50 ג סוכר
  • 50 מ"ל מים
  • כף מי זהר


אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:
1-בקערת המיקסר מערבבים 2 כוסות מהקמח,שמרים וסוכר.מוסיפים את החלב ומערבבים לבצק אחיד.
משהים כחצי שעה בקערה מכוסה.
2-מוסיפים מלח, ביצים וחמאה בהדרגה ולשים תוך הוספת שאר הקמח.
3-לשים עד לקבלת בצק אחיד גמיש ולא דביק .
4-מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה, שעה וחצי.

בצמוד לסוף ההתפחה מכינים את הקרם פטיסייר:
1-מרתיחים את החלב עם הווניל...
2-בקערה בינונית מערבבים את החלמונים, סוכר, קורנפלור וקמח.
3-עושים השוואת טמפרטורות:מוזגים קצת מהחלב החם על תערובת החלמונים ומערבבים.
4-מוסיפים את שאר החלב ,מערבבים ומחזירים לסיר לבישול.
5-מבשלים את הקרם על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי עד שהקרם מסמיך.
מקררים טיפה.

מעצבים ואופים
1-מרדדים את הבצק למלבן בגודל כ50*30
2-מורחים את הקרם על כל המלבן אך משאירים כס"מ ללא מילוי בחלק העליון שנוכל לסגור ולהדק את הגלילה.
3-מפזרים את השוקו צ'יפס על שכבת הקרם ומגלגלים מהחלק הרחב לגלילה מהודקת ככל האפשר.
4-פורסים את הגלילה לכ18 -20 חלקים שווים ומניחים אותם על מגש התנור מכוסה בנייר אפיה.
5-משהים לתפיחה כ45 דק נוספות.

6-מברישים את השבולים בביצה
7-אופים כ 20-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180מעלות.
8-בזמן האפיה מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים מים סוכר ומי זהר.
9-איך שמוציאים מהתנור מברישים את השבלולים בסירופ .מצננים.


לפני...

אחרי :)


בתאבון :)

מתכונים דומים:
מתכון לבריוש
לחמניות שומשום
בצק שמרים 
מתכונים לעוגות ועוגיות

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

2 comments:

  1. לעומת מתכונים אחרים נהדרים שמיד מצליחים מהאתר, המתכון הזה היה קצת מאכזב משתי סיבות. הראשונה, גלגול הבצק עם קרם הוניל התגלהכמשימה לא פשוטה בכלל - חלקים גדולים של הקרם נשפכו החוצה בעקבות הגלגול ועוד אחרי החיתוך. השנייה, לאחר האפייה והתפיחה של השבלולים בתנור הקרם נספג לחלוטין, וכל מה שנותר ממנו זה רמז קל בטעם. השבלולים יצאו יותר כמו חלות קטנות ופחות כמו מאפה שמרים מפנק עם הקפה.

    השבמחק
  2. קודם כל, יש לך אתר מהמם! תמונות יפות ומושכות את העין, והמתכונים מפורטים.
    רציתי לשאול, למה יש הבדלים ביחס בין החומרים בין קרם הפטיסייר המופיע במתכון ובין המתכון לקרם פטיסייר באתר? עם איזה מהם עדיף לי להכין?

    השבמחק