מתכון לטארט תותים



שלום לכולם,
הרבה זמן לא כתבתי ומראש אני מתנצלת.
אחת הסיבות היא שחופשת הילדים לא תמיד מאפשרת לי לגשת למטבח ולהתחיל לאפות...אבל לא משנה...יש זמן לדברים אחרים "מגניבים".
היום בבוקר (יום א') יצאנו לקטוף תותים גם כי מאוד אוהבים תותים וגם כדי שהילדים יראו שתותים לא מגדלים בסופר  :)
טארט תותים



במקום עצמו אכלנו הרבה תותים,המון אפילו... אז עם הקופסה שמילאנו והחזרנו הביתה החלטתי להכין טארט תותים.
אם לא היינו בתקופה של חג פסח אז הייתי מכינה תחתית של בצק פריך מתוק אבל היום נסתפק בעוגיות של פסח טחונות עם שקדים וחמאה-זה גם טעים :)
כל השאר כרגיל: שכבה נדיבה של קרם פטיסייר עשיר וטעים והתותים שלנו שמככבים מעל!

הנה לכם כמה תמונות מהקטיף ואחר כך המתכון:




זה שלי! לא נוגעים!

יום אחד ...גם אני אהיה תות...

תותים טריים ישר מהשדה


מתכון טארט תותים עם קרם פטיסייר:


החומרים:


לתחתית הבצק:
שתי אופציות - פסח או לא פסח


פסח:
200 ג  עוגיות של פסח טחונות דק
100 ג שקדים או אגוזי לוז טחונים
100 ג חמאה מומסת


לא פסח:
150 ג קמח
75 ג סוכר
קורט אבקת אפיה
75 ג חמאה רכה
1 ביצה+כף מים (לפי הצורך)

לקרם פטיסייר:
500 מ"ל חלב
מקל וניל או משחת וניל
6 חלמונים
50 ג קורן פלור
120 ג סוכר

+100 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת .

אופן ההכנה:


1-מערבבים יחד את פירורי העוגיות ואת השקדים הטחונים ומוסיפים את החמאה המומסת ,מערבבים היטב.
2-מניחים את התערובת הפירורים הלחה בתחתית התבנית (עדיף תבנית מתפרקת ,אם לא, יהיה מאוד קשה אפילו בלתי אפשרי לחלץ את הטארט מהתבנית,זה מה שקרה לי:)
3-את התחתית אופים כרבע שעה ב180 מעלות חום עד שמקבלים צבע זהוב-ומקררים.

אם מכינים תחתית  מבצק פריך המתכון כאן
.
4-מכינים את הקרם פטיסייר לפי המתכון פה (הפעם בלי הוספת החמאה)-מקררים.

5-מקציפים את השמנת מתוקה לקצף יציב ושומרים בצד

6-לאחר שהקרם פטיסייר התקרר לגמרי,מכניסים אותו למערבל ו"פותחים" אותו בעזרת וו הגיטרה.
7-מקפלים את השמנת המוקצפת לקרם הפטיסייר.
8-מניחים את הקרם פטיסייר על תחתית הפירורים, משטחים ומסדרים מעל את התותים איך שרוצים :)
אפשר להבריש את התותים עם קצת נפג' עם יש או עם ריבה מדוללת בקצת מים.

נב:כמו שציינתי במתכון יותר קשה לחלץ פרוסות יפות מהטארט כאשר משתמשים בתחתית הפירורים ולא בבצק פריך רגיל,לכן עדיף להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת.אצלי הטארט עצמו התפרק לא התבנית!
 בסוף אכלנו הכל ככה מהתבנית !





שוטפים את התותים...

עוגיות,שקדים וחמאה טחונים יחד...

משטחים...
קרם פטיסייר 

טארט תותים
טארט תותים

הכי טעים ישר מהתבנית :)


פוסטים דומים:

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

תגובה 1: