לחמניות שומשום



לחמניות שומשום לבית הספר:

אהלן שוב,
זהו הם חזרו לגן ולבית הספר :) שלא תבינו לא נכון, ילדים זה באמת שמחה ,אבל ילדים בחופש זה פשוט קצת יותר קשה...:)
ובקרים בלי ילדים בבית פשוט נראים אחרת לגמרי, ושמישהו יגיד לי שאני לא צודקת :)
והנה איך שהם חזרו לבית הספר הדבר הראשון שבא לי לעשות זה לפנק אותם, אז הפעם הלכתי על לחמניות כאלה, עם שומשום שיהיה להם טעים בהפסקה :)
כי כן הילדים שלי "מפונקים" כריך רגיל מלחם פרוס רגיל מבחינתם זה רק ביום שישי כי זה גם ככה יום קצר וגם ככה יש קבלת שבת וגם ככה אוכלים שם עוגות וחטיפים :)
ימי השבוע זה משהו אחר!

המתכון הזה אולי נראה קצת ארוך אבל  שווה את המאמץ ומסדר אתכם לכל השבוע (שתי לחמניות ביום לחמישה ימים במקרה של שני ילדים כמו אצלנו).

לחמניות שומשום



החומרים ל10 לחמניות בינוניות:

לבצק המקדים:
2 כוסות קמח
חצי כפית שמרים יבשים
כוס ורבע מים

לבצק:
2 כוסות ושליש קמח
כפית וחצי מלח
2 כפיות שמרים יבשים
כוס ושליש מים ועוד קצת לפי הצורך

לציפוי:
קצת מים או חלב
שומשום

אופן ההכנה:


1-לילה לפני מכינים את הבצק המקדים: מערבבים את כל החומרים לעיסה  ושומרים בטמפרטורת החדר עד למחרת בבוקר (בין 8 ל12 שעות)
2-מנפים בקערה את חומרי הבצק: קמח,מלח,שמרים ומערבבים.
3-מוסיפים את הבצק המקדים (שנראה עכשיו כמו ספוג עם בועות אוויר), ואת המים ולשים במהירות בינונית כ5 דקות.
4-כשהבצק רך וגמיש מפסיקים את הלישה.
5-מגלגלים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לתפוח 45 דקות פעם אחת ואז הופכים את הבצק בקערה ושוב נותנים לתפוח 45 דקות.
6-מוציאים את הבצק מהקערה ומשטיחים אותו על משטח משומן בקצת שמן לריבוע גדול.
7-עם גלגלת של פיצה או סכין מחלקים ל10 מלבנים.
8-מגלגלים כל מלבן כמו כרוכית ,טובלים בקצת חלב ומפזרים שומשום.
9-נותנים ללחמניות לתפוח כשעה ואופים בתנור מחומם על חום גבוה (220-230 מעלות) כ25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

נ.ב:
לאחר קירור ניתן לחתוך באמצע ולהקפיא.


בצק מקדים
הבצק המקדים לאחר לילה בטמפרטורת החדר

בצק מקדים וקמח
מוסיפים את הבצק המקדים לקמח

בצק מקדים וקמח בסוף התהליך
הבצק הסופי...

לאחר התפחה
הבצק לאחר התפחה

לחמניות שומשום לפני הכניסה לתנור



לחמניות שומשום
לחמניות שומשום
ועוד משהו ,הנה הצעות למילוי הסנדוויץ מהבלוג של חיה דר המקסימה :)

מתכונים נוספים באותו נושא:
הכנת בצק שמרים
חלות לשבת
לחם לבן לסנדוויצ'ים
לחם כפרי עם אגוזים
עוד מתכונים לעוגות עוגיות ולחמים 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

9 תגובות:

  1. נראות טוב הלחמניות. אם יש מחמצת אפשר להשתמש בה?

    השבמחק
  2. איזה מתכון נהדר, את עובדת נפלא עם השמרים,לבטח אכין אותן בקרוב.
    ותודה על ההמלצה אהובתי נשיקות !!!!
    חיה אילונה דר

    השבמחק
  3. תקשיבי, זה נראה מדהים ברמות!
    אני חייבת להכין את זה!!!
    אפשר עם חצי קמח מלא?

    השבמחק
  4. היי טל,
    תודה רבה!
    אפשר לשלב קמח מלא,אני הייתי עושה שליש ושני שליש :)
    בהצלחה!

    השבמחק
  5. שליש רגיל ושני שליש מלא?

    השבמחק
  6. ניסיתי להכין את הלחמניות, אבל כמות המים היא ענקית.אין כמעט צורך להוסיף מים אחרי שמוסיפים את הבצק המקדים.
    אני הוספתי מים ואח"כ הייתי צריכה להוסיף המון קמח ואז הוספתי עוד שמרים ומלח
    אבל, התוצאה הסופית מדהימה. הילדים טרפו...

    השבמחק
  7. היי מרים, הלחמניות נראות נהדרות. האם ניתן להכין את הבצק בכמות גדולה יותר ולהקפיא? או שעדיף לאפות ולהקפיא את הלחמניות אפויות?
    תודה.

    השבמחק
  8. היי מרים זה נדמה לי או שבמתכון של הלחמניות אין סוכר בכלל? ...
    אני רוצה לנסות את המתכון רק בתור לחמניות קצת מתוקות איך את ממליצה לי להוסיף את הסוכר במתכון ? :)

    השבמחק