מתכון טארט אפרסקים לימוני



 הדרך אל האושר... או לפחות למתכון טארט אפרסק המושלם :)

זה התחיל מזה שהיום הייתי אמורה להיפגש עם חברות ולהביא את הקינוח...אז חשבתי להכין טארט פירות כזה יפה,צבעוני וקיצי עם קרם פטיסייר,כולם אוהבים חשבתי...ואז פה ושם והמפגש התבטל לו (אני אחסוך לכם את הלמה,כמה ואיך...)


אז נשארתי עם תחתית בצק פריך לטארט אבל בלי כל הפירות הצבעוניים...בבית היו לי רק אפרסקים אז לא לקח הרבה זמן עד שהגעתי למסקנה: אכין טארט אפרסקים !

רוב המתכונים ברשת מציגים גרסאות של טארט אפרסקים עם קרם שקדים - שלעצמו זה נפלא רק ששקדים בבית... גם לא היה לי ...
לא נורא אמרתי לעצמי, נכין קרם שקדים בלי שקדים, מה כבר יכול להיות? סוכר,חמאה,ביצים שמנת,יש?
אז קדימה! הנה מתכון לטארט אפרסק  מאולתר וטעים!

החומרים:

לבצק:
150ג קמח
קורט אבקת אפיה
75 ג סוכר
75 ג חמאה רכה
1 ביצה
כף מים (לפי הצורך)


למילוי:
5 אפרסקים חתוכים לפרוסות
40 ג סוכר
50 ג חמאה
 גרד מחצי לימון
2 כפות קמח
2 ביצים
100 מ"ל שמנת מתוקה


אופן ההכנה:


לבצק:
1- במערבל מערבבים קמח,סוכר ואבקת אפיה
2-מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלה תערובת "חולית" (sablage)
3-מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק (רק אם הבצק לא מתאחד מוסיפים קצת מים).
4-על משטח עבודה מקומח מעבדים את הבצק לכדור ומרדדים אותו לצורת עיגול.
5-מכניסים לתבנית הטארט (25-27 ס"מ) מהשאריות בצק אפשר לעשות טארטלטים נוספים.
6-אופים אפיה עיוורת כ 20 דקות ב180 מעלות.

למילוי:
1-מקציפים חמאה וסוכר (קרמאג')
2-מוסיפים גרד לימון
3-מוסיפים ביצים-אחד אחד עד שכל אחד נבלע .
4-מוסיפים קמח ולבסוף את השמנת
5-מסדרים את האפרסקים בתחתית הטארט בצורה של ספירלה ושופכים את תערובת השמנת מעל.
6-מפזרים מעל סוכר חום ואופים כחצי שעה ב180 מעלות.


"sablage"

כדור הבצק

מרדדים...


יאמי!טארט שעועית וחומוס! #אבל לא באמת 

הקצפת חמאה וסוכר-קרמאג'


תערובת לימונית...

מסדרים את האפרסקים בספירלה...

ממש לפני אפיה...
טארט אפרסקים


נב:אפשר להכין את הטארט עם פירות אחרים כמו שזיפים,אגסים,משמשים,תאנים...
בתאבון!


אולי תאהבו גם את הטארטים הבאים 
מתכונים לעוגות 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה