בריוש שוויצרי



היי לכם!

בטח כולכם או רובכם כבר יודעים שממש בקרוב חוזרת  התכנית "מאסטר שף" לעונה הרביעית שלה...ולמי שלא יודע אז ב1 לינואר תעלה העונה החדשה בקשת :)
ולקראת העונה החדשה לקחתי חלק במשימת בלוגרים מובילים ברשת...



הנה סרטון קצר,הצצה ראשונה לאולפן החדש...ותיאור המשימה...



אז כמו שחיים כהן אמר וביקש, הכנתי לכם היום את "המאפה המושלם"," המאפה שמציג אותי בצורה הכי טובה"
המאפה שהחלטתי להכין הוא Brioche Suisse ,בריוש שוויצרי, למי שמכיר ולמי שלא מדובר במאפה בצק בריוש במילוי קרם פטיסייר וניל ופיצפוצי שוקולד...בקיצור שחיתות במובן הטוב של המילה :)

החומרים לכ10 מאפים אישיים:

חומרים לבצק בריוש:

  • 3 כוסות קמח לבן (420 ג)
  • 1 כפית מלח
  • 3כפות סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 3ביצים טרופות
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 150 ג חמאה רכה

לזיגוג: ביצה טרופה

חומרים לקרם פטיסייר:

  • 250 מ"ל חלב
  • חצי כפית משחת וניל (אם אין אז סוכר וניל 1 או כמה טיפות תמצית וניל)
  • 2 חלמונים
  • 50 ג סוכר
  • 2 כפות קורן פלור
  • 1 כף קמח


חומרים למילוי ולסירופ:
120 ג פצפוצי שוקולד
50 ג סוכר
50 מ"ל מים
כף מי זהר


אופן ההכנה:

הכנת בצק הבריוש:
1-מנפים לתוך הקערה את הקמח, מלח, סוכר,ושמרים ומערבבים בעזרת כף.
2-יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את הביצים ואת המים.
3-לשים במהירות איטית עד שנוצר בצק אחיד וחלק.
4-מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי לישה איטית, כל פעם קצת ומחכים עד שהיא נטמעת בבצק.
ממשיכים ללוש את הבצק עד שכל החמאה נכנסה ושהבצק חלק וכמעט נפרד מדפנות הקערה.
5-מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
בזמן הזה מכינים את הקרם פטיסייר.

הכנת הקרם פטיסייר:
1-בסיר בינוני מרתיחים את החלב עם הוניל.
2-בקערה נפרדת מערבבים יחד את החלמונים, סוכר, קורן פלור וקמח.
3-שופכים בהדרגה את החלב החם על החלמונים ומערבבים.
4-מחזירים את התערובת לסיר ומתחילים לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב תמידי.
5-כשהקרם מסמיך מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מכניסים לקירור.

מרכיבים:
1-מרדדים את הבצק על משטח מקומח ,לצורת מלבן בעובי כחצי ס"מ.
2-מורחים את הקרם על החצי התחתון של המלבן ומפזרים את הפצפוצי שוקולד מעל.
3-מקפלים את החלק העליון של הבצק על המילוי ומרדדים קלות כדי להוציא בועות אוויר.
4-פורסים לרצועות של כ5 ס"מ רוחב ומניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.מכסים.
5-נותנים לבריושים לתפוח כשעה נוספת .
6-כשהם תפוחים מברישים בביצה ואופים כ15 דקות בתנור מחומם על 180 מעלות.

7-מכינים את הסירופ: מרתיחים סוכר,מים ומי זהר ומורחים על הבריושים איך שהם יוצאים מהתנור.
מקררים טיפה ואוכלים !


התחלתו של הבצק...
אחרי הוספת החמאה...
המרכיבים לקרם פטיסייר:חלמונים,סוכר,קמח וקורן פלור


מחזירים לסיר ומתחילים לבשל...

הקרם הסמיך...

הבצק תפח לו...

מרדדים למלבן...

מורחים את הקרם ומפזרים את השוקולד...

פורסים...

שוב מתפיחים...


מברישים בביצה...
אחרי אפיה מברישים בסירופ

בתאבון :)

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

4 תגובות:

  1. הבריוש לא תפח לי ועשיתי בדיוק לפי המתכון מדועעע??

    השבמחק
    תשובות
    1. אוליי המלח הרג את השמרים.
      תנסי להוסיף את המלח לבצק בשלב האחרון אחרי שכבר הוספת הכל בסוף הלישה.

      מחק
  2. במילה אחת- ואווו!
    מתה על בריוש שויצרי,
    והביצוע שלך משגע-
    נראה טעים בטירוףףף

    השבמחק
  3. נראה מצויין

    השבמחק