מתכון וופל בלגי אמיתי!
הוופל הבלגי מוכר בכל העולם,הוא קינוח זול,קל להכנה וכל כך טעים!
קיימים הרבה מאוד סוגים של וופלים בעולם חלק עשוים ממש בצק שכולל שמרים וחלק מבלילה הדומה לבלילה של פנקייקס.
קיימים גם הרבה סוגים של כלים שבהם אופים אותם כך שניתן לראות וופלים בכל מיני צורות.
רוב המתכונים מבוססים על קמח,סוכר מלח וביצים +נוזל, שהוא יכול להיות מים,חלב,חמאה מומסת בירה (לוופל ממש אוורירי...)
לפעמים כמו שציינתי מכניסים גם שמרים לבצק...
אם זה מעניין אותכם תכלו לקרוא יותר בנושא הוופל פה
אז איך מכינים וופל בלגי ביתי ? צריך כמובן מכשיר מיוחד שבצרפתית נקרא "גופריה" ,אפשר למצוא כאלה בכל החנויות המתמחות.אני אישית משתמשת בטוסטר שאמא שלי קנתה לי לפני כמה שנים (בצרפת) הוא מכשיר שגם עושה טוסטים רגילים וגם אפשר להכין איתו וופלים על ידי החלפה של המתקן הפנימי.
המתכון הוא מבוסס על מתכון שמצאתי באתר זה ,שיניתי אותו בכמה דברים כדי להגיע למתכון האולטימטיבי לפי דעתי...
אז הנה המתכון וופל בלגי שלי:
החומרים:
- 400 ג קמח מנופה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- קורט קינמון או כל טעם אחר(וניל,רום...)
- 3 ביצים מופרדות
- 50 ג סוכר
- 125 ג חמאה מומסת
- 300 מ"ל חלב פושר
אופן ההכנה:
1-מקציפים את 3 החלבונים לקצף נוקשה ושומרים בצד.
2-מנפים קמח בקערת המערבל ומוסיפים סוכר,מלח וקינמון.
3-מוסיפים חמאה מומסת ו3 חלמונים ומתחילים לערבל.
4-מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד קבלת בצק נוזלי ללא גושי קמח.
5-מוסיפים ידנית ובעדינות את קצף החלבונים לבצק עד שנבלעים לגמרי והבצק במרקם די נוזלי ואוורירי.
6- מחממים את הגופריה ומשמנים קצת עם חמאה
7-מכניסים כמות של כף או שניים כפות בצק למכשיר ואופים 3-4 דקות עד שוופל מקבל צבע זהוב.
בצק הוופל עם כל המרכיבים חוץ מחלבונים |
המכשיר המדובר...
|
לפזר אבקת סוכר,סוכר,קצפת או כל תוספת אחרת ולאכול!!!
בתאבון!
מקסים ביותר והצילומים מגרים !! תודה !!!
השבמחקתודה אמיר!:)
השבמחקנראה מדהים. מתכננת להכין היום!
השבמחקכמה וופלים יוצאים?
היי רוני,
השבמחקיוצא בערך 12 ,תלוי בגודל כמובן...בהצלחה ועדכני אותנו!
היי מרים,
השבמחקהבלוג כתוב בשפה כל כך נגישה, תודה!
לפי מה שאני מבין, אם הטוסטר מצרפת עושה גם טוסטים וגם וואפלים, אני יכול גם להשתמש בטוסטר הביתי להכנת וואפלים בלגים. ז"א המכשול היחיד שראיתי זה עוצמת החום. אני לא יודע אם החום שונה בהכנת טוסטים לעומת הכנת וואל.
ידוע לך משהו בעניין?
שוב תודה!
אפשר לכין במחבת רגילה או שזה לא יוצא טוב ?? אני שואלת לא בשביל האסטטיקה , אני רוצה לדעת מפחינת הטעם , המרקם אם זה לא פוגע בו ..
השבמחקנראה לי שבמחבת זה פשוט פנקייק רגיל... ולא וופל בלגי, כל ההבדל זה הצורה...?
השבמחקיש אפשרות להשתמש בטוסטר רגיל ? או לאוו דאווקה טוסטר מיוחד לוופל?
השבמחקהיי,
השבמחקאפשר אבל זה פשוט לא יהיה וופל...יותר משהו דומה לפנקייק...אפשר לנסות :)
בשופרסל יש טוסטר כזה של חברת PILOT
השבמחקהיום הכנתי ויצא טוב,תודה על המתכון!!!
השבמחקיש מתכון לוופל בלגי בלי חלב ?
השבמחקנראה מבטיח, רק ששכחת את א. האפיה. תודה ובהצלחה
השבמחקוואי הכנתי עכשיו עם אחותי..יצא מושלם! תודה רבה..
השבמחקווואוו!!:OOO
השבמחקזה נראה טעים!
התמונות האלה נראות טוב!!
אני מכיהנה מחר כזה עם אמא שלי(אני בבית ספר יסודי)
אני מחכה לזה מאוד!
:))))
תכינו לי .... !!
השבמחקחחחחחחחחחחח סתם , אז למה נועד אמא !? למלא דברים - כולל אוכל ♥
הכנתי ויצא מעולה, ממש כמו במסעדות, אגב 300 מ"ל חלב זה כוס ורבע, ו50 גרם סוכר זה 2 וחצי כפות. מומלץ ביותר המשפחה שלי התלהבה, הגשתי את זה בתוספת סירופ מייפל, שוקולד נוטלה, כדור גלידה ומעט סלט פירות בצד (אמרתי כבר כמו במסעדה????)....
השבמחקוואי וואי ממש שחיתות!נשמע מעולה,שמחה שנהנתם!
השבמחקשבוע מצויין!
שאלה חשובה, אני רוצה לעשות את זה פרווה, לא חלבי- תוכלי לומר לי מה לשים במקום החלב והחמראה??
מחקעשיתי אתמול ויצא ממש מצויין! כבר ניסיתי כמה מתכונים שלא יצאו פריכים כמו שצריך, וזה ממש ברור ומוצלח. תודה!
השבמחקהיי נמרוד,
השבמחקאיזה כיף לשמוע!
היי לך "תחאטונ(א)ישה אחת...,
השבמחקסורי על התשובה המאוחרת,את יכולה להחליף את החמאה במחמאה ואת החלב בחלב קקוס או חלב סויה :)
בהצלחה!
היי, אפשר לשמור את הבלילה במקרר ולהשתמש בה שוב?
השבמחקכן אין בעייה,אפשר לשמור את הבלילה עד יומיים-שלושה במקרר:)
מחקאם אני מכינה על גבי כל התבניית, כמה וופלים זה יוצא?
השבמחקעשיתי אתמול, אחרי המון המון מתכונים שעשיתי זה המתכון המנצח!
השבמחקתודה רבה סוף סוף המכשיר חוזר לשימוש
סוף סוף וופל בלגי כמו שאני אוהבת!
השבמחקפריך וטעים!!
תודה
יש לי מכשיר הודי לצאפטי. מין משטח חלק שנסגר עליו עוד משטח.
השבמחקהאם הבצק מאוד נוזלי וישפך לי החוצה או שווה לנסות בו?
האם הוופל יוצא פריך כמו וופל מחנות או יוצא כמו פנקייק? מתאים לעוגת שכבות כמו שכבות ביסקוויטים? תודה
SHOSH1234@GMAIL.COM
היי,
השבמחקלפי דעתי לא ייצא לך כמו שצריך...אם את מתכוונת לוופל כמו של הגלידות אז לא,זה לא יוצא פריך כמו זה...ולפי דעתי גם לא מתאים לעוגת שכבות כי זה לא יספג נוזלים מספיק...בהצלחה!
שלום מרים!
השבמחקחיפשתי מתכון לוופל בלגי/אמריקאי, לאחר שהתאזבתי מהמתכון של קרין גורן שיוצא מאוד יבש.
נדהמתי מהמרקם של הבלילה - אהבתי שהיא יחסית מוצקה ולא נוזלית והטוויסט של הקינמון הוסיף מאוד.
בקיצור עקבתי אחרי ההוראות שלך ויצא מעולה, תודה רבה!
הי.. יצא טעים, אך רחוק מלהיראות כמו במסעדות.. למה זה לא יוצא גבוה ואוורירי כמו במסעדות?
השבמחקאשמח לטיפ מייעל.
צריך מכשיר מקום המילוי עמוק יותר. העומק נותן מקום לוופל לתפוח וצאת גבוה כמו במסעדות
מחקהיי
השבמחקרציתי לשאול האם המתכון יוצא קריספי מאודדדדדדדדדדד גם מבפנים? אפילו על סף ה"קשה"...אני מאוד אוהבת את הוופל בלגי שהוא ממש נשבר עם הכפית ולא בא לי להתאכזב...אשמח לתגובה
תודה ושבת מקסימה
האם להכין את הבלילה הזו לצורך פנקייקים זה רעיון טוב או שהיא מתאימה לופל בלגי בלבד?
השבמחקתודה!
יצא טעים בטירוף לצד נוטלה, אגוזים, סירופ מייפל וגלידה : )
השבמחק