מתכון לוופל בלגי



מתכון וופל בלגי אמיתי!

הוופל הבלגי מוכר בכל העולם,הוא קינוח זול,קל להכנה וכל כך טעים!
קיימים הרבה מאוד סוגים של וופלים בעולם חלק עשוים ממש בצק שכולל שמרים וחלק מבלילה הדומה לבלילה של פנקייקס.



קיימים גם הרבה סוגים של כלים שבהם אופים אותם כך שניתן לראות וופלים בכל מיני צורות. 
רוב המתכונים מבוססים על קמח,סוכר מלח וביצים +נוזל, שהוא יכול להיות מים,חלב,חמאה מומסת בירה (לוופל ממש אוורירי...)
לפעמים כמו שציינתי מכניסים גם שמרים לבצק...
אם זה מעניין אותכם תכלו לקרוא יותר בנושא הוופל פה


אז איך מכינים וופל בלגי ביתי ? צריך כמובן מכשיר מיוחד שבצרפתית נקרא "גופריה" ,אפשר למצוא כאלה בכל החנויות המתמחות.אני אישית משתמשת בטוסטר שאמא שלי קנתה לי לפני כמה שנים (בצרפת) הוא מכשיר שגם עושה טוסטים רגילים וגם אפשר להכין איתו וופלים על ידי החלפה של המתקן הפנימי.

המתכון הוא מבוסס על מתכון שמצאתי באתר זה  ,שיניתי אותו בכמה דברים כדי להגיע למתכון האולטימטיבי לפי דעתי...


 אז הנה המתכון וופל בלגי שלי:

החומרים: 
  • 400 ג קמח מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • קורט קינמון או כל טעם אחר(וניל,רום...)
  • 3 ביצים מופרדות
  • 50 ג סוכר
  • 125 ג חמאה מומסת
  • 300 מ"ל חלב פושר




אופן ההכנה:

1-מקציפים את 3 החלבונים לקצף נוקשה ושומרים בצד.
2-מנפים קמח בקערת המערבל ומוסיפים סוכר,מלח וקינמון.
3-מוסיפים חמאה מומסת ו3 חלמונים ומתחילים לערבל.
4-מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד קבלת בצק נוזלי ללא גושי קמח.
5-מוסיפים ידנית ובעדינות את קצף החלבונים לבצק עד שנבלעים לגמרי והבצק במרקם די נוזלי ואוורירי.
6- מחממים את הגופריה ומשמנים קצת עם חמאה
7-מכניסים כמות של כף או שניים כפות בצק למכשיר ואופים 3-4 דקות עד שוופל מקבל צבע זהוב.


בצק הוופל עם כל המרכיבים חוץ מחלבונים

אחרי הוספת החלבונים
המכשיר המדובר...

שמים את הבצק במכשיר...

וופל בלגי חמים וטעים!


לפזר אבקת סוכר,סוכר,קצפת או כל תוספת אחרת ולאכול!!!




וופל בלגי



בתאבון!

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

34 תגובות:

  1. מקסים ביותר והצילומים מגרים !! תודה !!!

    השבמחק
  2. נראה מדהים. מתכננת להכין היום!
    כמה וופלים יוצאים?

    השבמחק
  3. היי רוני,
    יוצא בערך 12 ,תלוי בגודל כמובן...בהצלחה ועדכני אותנו!

    השבמחק
  4. היי מרים,
    הבלוג כתוב בשפה כל כך נגישה, תודה!

    לפי מה שאני מבין, אם הטוסטר מצרפת עושה גם טוסטים וגם וואפלים, אני יכול גם להשתמש בטוסטר הביתי להכנת וואפלים בלגים. ז"א המכשול היחיד שראיתי זה עוצמת החום. אני לא יודע אם החום שונה בהכנת טוסטים לעומת הכנת וואל.
    ידוע לך משהו בעניין?

    שוב תודה!

    השבמחק
  5. אפשר לכין במחבת רגילה או שזה לא יוצא טוב ?? אני שואלת לא בשביל האסטטיקה , אני רוצה לדעת מפחינת הטעם , המרקם אם זה לא פוגע בו ..

    השבמחק
  6. נראה לי שבמחבת זה פשוט פנקייק רגיל... ולא וופל בלגי, כל ההבדל זה הצורה...?

    השבמחק
  7. יש אפשרות להשתמש בטוסטר רגיל ? או לאוו דאווקה טוסטר מיוחד לוופל?

    השבמחק
  8. היי,
    אפשר אבל זה פשוט לא יהיה וופל...יותר משהו דומה לפנקייק...אפשר לנסות :)

    השבמחק
  9. בשופרסל יש טוסטר כזה של חברת PILOT

    השבמחק
  10. היום הכנתי ויצא טוב,תודה על המתכון!!!

    השבמחק
  11. יש מתכון לוופל בלגי בלי חלב ?

    השבמחק
  12. נראה מבטיח, רק ששכחת את א. האפיה. תודה ובהצלחה

    השבמחק
  13. וואי הכנתי עכשיו עם אחותי..יצא מושלם! תודה רבה..

    השבמחק
  14. ווואוו!!:OOO
    זה נראה טעים!
    התמונות האלה נראות טוב!!
    אני מכיהנה מחר כזה עם אמא שלי(אני בבית ספר יסודי)
    אני מחכה לזה מאוד!
    :))))

    השבמחק
  15. תכינו לי .... !!
    חחחחחחחחחחח סתם , אז למה נועד אמא !? למלא דברים - כולל אוכל ♥

    השבמחק
  16. הכנתי ויצא מעולה, ממש כמו במסעדות, אגב 300 מ"ל חלב זה כוס ורבע, ו50 גרם סוכר זה 2 וחצי כפות. מומלץ ביותר המשפחה שלי התלהבה, הגשתי את זה בתוספת סירופ מייפל, שוקולד נוטלה, כדור גלידה ומעט סלט פירות בצד (אמרתי כבר כמו במסעדה????)....

    השבמחק
  17. וואי וואי ממש שחיתות!נשמע מעולה,שמחה שנהנתם!
    שבוע מצויין!

    השבמחק
    תשובות
    1. שאלה חשובה, אני רוצה לעשות את זה פרווה, לא חלבי- תוכלי לומר לי מה לשים במקום החלב והחמראה??

      מחק
  18. עשיתי אתמול ויצא ממש מצויין! כבר ניסיתי כמה מתכונים שלא יצאו פריכים כמו שצריך, וזה ממש ברור ומוצלח. תודה!

    השבמחק
  19. היי לך "תחאטונ(א)ישה אחת...,
    סורי על התשובה המאוחרת,את יכולה להחליף את החמאה במחמאה ואת החלב בחלב קקוס או חלב סויה :)
    בהצלחה!

    השבמחק
  20. היי, אפשר לשמור את הבלילה במקרר ולהשתמש בה שוב?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן אין בעייה,אפשר לשמור את הבלילה עד יומיים-שלושה במקרר:)

      מחק
  21. אם אני מכינה על גבי כל התבניית, כמה וופלים זה יוצא?

    השבמחק
  22. עשיתי אתמול, אחרי המון המון מתכונים שעשיתי זה המתכון המנצח!
    תודה רבה סוף סוף המכשיר חוזר לשימוש

    השבמחק
  23. סוף סוף וופל בלגי כמו שאני אוהבת!
    פריך וטעים!!
    תודה

    השבמחק
  24. יש לי מכשיר הודי לצאפטי. מין משטח חלק שנסגר עליו עוד משטח.
    האם הבצק מאוד נוזלי וישפך לי החוצה או שווה לנסות בו?
    האם הוופל יוצא פריך כמו וופל מחנות או יוצא כמו פנקייק? מתאים לעוגת שכבות כמו שכבות ביסקוויטים? תודה
    SHOSH1234@GMAIL.COM

    השבמחק
  25. היי,
    לפי דעתי לא ייצא לך כמו שצריך...אם את מתכוונת לוופל כמו של הגלידות אז לא,זה לא יוצא פריך כמו זה...ולפי דעתי גם לא מתאים לעוגת שכבות כי זה לא יספג נוזלים מספיק...בהצלחה!

    השבמחק
  26. שלום מרים!
    חיפשתי מתכון לוופל בלגי/אמריקאי, לאחר שהתאזבתי מהמתכון של קרין גורן שיוצא מאוד יבש.
    נדהמתי מהמרקם של הבלילה - אהבתי שהיא יחסית מוצקה ולא נוזלית והטוויסט של הקינמון הוסיף מאוד.
    בקיצור עקבתי אחרי ההוראות שלך ויצא מעולה, תודה רבה!

    השבמחק
  27. הי.. יצא טעים, אך רחוק מלהיראות כמו במסעדות.. למה זה לא יוצא גבוה ואוורירי כמו במסעדות?
    אשמח לטיפ מייעל.

    השבמחק
    תשובות
    1. צריך מכשיר מקום המילוי עמוק יותר. העומק נותן מקום לוופל לתפוח וצאת גבוה כמו במסעדות

      מחק
  28. היי
    רציתי לשאול האם המתכון יוצא קריספי מאודדדדדדדדדדד גם מבפנים? אפילו על סף ה"קשה"...אני מאוד אוהבת את הוופל בלגי שהוא ממש נשבר עם הכפית ולא בא לי להתאכזב...אשמח לתגובה

    תודה ושבת מקסימה

    השבמחק
  29. לאנונימי - שים יותר כמות בלילה. שים לב שהבלילה צריכה להיות מוצקה יחסית.
    טעים - המתכון יצא קריספי אם תתני לו יותר זמן בטוסטר...

    השבמחק