כל מה שרציתם לדעת על המקרון...



קצת על המקרון...

בואו נודה בזה, המקרון  הוא טרנד חדש,כרגע יותר במדינות אירופה, אבל לאט לאט גם עושה את דרכו למדפים הישראלים .
הופעתו הראשונה כנראה היא מימי הביניים באירופה וקצת יותר מאוחר בתקופת הרנסאנס הוא מגיע לצרפת.




כיום המקרון  נחשב לעוגייה יוקרתית ויכולה להגיע עד למחיר של 2-3 יורו ליחידה אחת !!!























הנה כמה תמונות מהטיול האחרון שלנו בפריס, דוגמאות לחלונות ראווה של פטיסרי ו"קונפיזרי" (חנות לממתקים ביתיים) רבים המציגים את המקרון כמו יצירת אומנות  ממש, בשלל צבעים וטעמים...





נמכר לפי יחידה כמו פרלינים...



מגדל מקרונים!


הכנתו של המקרון דורשת דיוק וסבלנות אבל היא בהחלט אפשרית לכל אחד שקצת התנסה בתחום האפייה.
חשוב להסביר שקיימים שתי שיטות עיקריות על מנת להכין אותו וכך בטח ראיתם במתכונים השונים:
1-שיטת המרנג האיטלקי שבה הסוכר מתווסף לחלבונים כאשר הוא מבושל (עד ל118 מעלות)
2-שיטת המרנג הצרפתי שבה הסוכר מתווסף לחלבונים איך שהוא.

הרעיון של המקרון "הפריזאי" (הסוג ה"טרנדי") הוא שתי שכבות של עיגולי מרנג קטנים (4-5 ס"מ) ובאמצע גנאש בטעם ובצבע המתאים לצבע של המרנג.

ניתן לצבוע את המרנג ע"י צבעי מאכל שונים:
הנה טבלה מסכמת את נושא הצבעים של המקרון:


טעם המקרון
צבע מאכל
תות,פירות יער
אדום או ורוד
לימון
צהוב
קפה,קרמל,נוגט
תמצית קפה +טיפה צהוב
פיסטוק,מנטה,ליים
ירוק+צהוב או ירוק+כחול
מנגו,מישמיש,תפוז,פסיפלורה
אדום+צהוב
שוקולד
אבקת קקאו+טיפה אדום


אז עכשיו קדימה! כנסו למטבח !
למתכון המלא...







קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

אין תגובות:

פרסום תגובה