מתכון לפאי לימון עם מרנג



מתכון לפאי לימון עם מרנג

בצק פריך עם קרם לימוני חמצמץ ומתקתק ומעל מרנג איטלקי צבוע בברנר... אחת העוגות האהובות עלי ...או יותר נכון "עוד אחת"  :)
http://www.ibake.co.il/2015/10/meringue-lemon-pie.html




חומרים לפאי בקוטר 24 ס"מ




לבצק:
110 ג חמאה
80 ג אבקת סוכר
20 ג שקדים טחונים
ביצה1
קורט מלח
200 ג קמח

לקרם לימון:
140 ג מיץ לימון (יצא לי 4 לימונים יפים ) תלוי בלימונים
160 ג סוכר
4 ביצים
כפית וחצי אבקת ג'לטין מומס ב30 מ"ל מים קרים
80 ג חמאה

למרנג:
שני חלבונים
40 ג מים
125 ג סוכר

אופן ההכנה:

לבצק:
1-להקציף עם וו הגיטרה חמאה וסוכר (קרמאג,)
2-להכניס ביצה ומלח ,להמשיך להקציף.
3-להכניס את הקמח ולערבב רק עד לקבלת בצק.
* ככל שמערבבים לאחר הוספת הקמח הבצק יהפוך להיות קשה יותר ופחות פריך.
4-לרדד לעיגול,להניח על תבנית הפאי ולאפות 30 דקות בחום של 170 מעלות.

לקרם לימון:
1-בקערה קטנה לערבב את אבקת הג'לטין עם המים-להניח בצד עד להמסה.
2-לסחוט את הלימונים ולהכניס את המיץ לסיר יחד עם הסוכר -לחמם על אש בינונית.
3-בקערה נפרדת להקציף את הביצים.
4-כשמיץ הלימון מתחיל לבעבע ,מורידים מהאש ושופכים על הביצים תוך כדי ערבוב (שהביצים לא יתבשלו במקום !)
5-להחזיר את הכל לסיר ולהתחיל לבשל תוך כדי ערבוב תמידי.
6-מכניסים את הג'לטין לכמה שניות למיקרו להמיס אותו.
7-בבעבוע הראשון עוצרים את הבישול ומוסיפים את החמאה ואת הג'לטין המומס .
8-מערבבים את הקרם עד שהחמאה נמסה לגמרי.
9-מיד לשפוך את הקרם על תחתית הבצק האפוי ולהכניס למקרר.

למרנג האיטלקי:
1-להרתיח מים וסוכר בסיר קטן .כשהסירוף מגיע ל114 מעלות (משתמשים במד חום לבישול) מתחילים להקציף את החלבונים.
2-כשהסירוף מגיע ל 121 מעלות ,מורידים מהאש ושופכים בעדינות על החלבונים תוך כדי הקצפה.
3-מקציפים עד שהמרג יציב ,מבריק ושהוא מתקרר.
4-מזלפים את המרנג על פני הטארט ושורפים אותו על ידי ברנר (או לחליפין מכניסים את הטארט כחצי דקה מתחת לגריל התנור)

תהנו :)






מתכונים נוספים:


קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

אין תגובות:

פרסום תגובה