עוגות לראש השנה



טוב האמת שאני לא יודעת כל כך איך להתחיל...אין לי כל כך מה להגיד או לספר ...לפחות לא משהו מיוחד במיוחד...אני מניחה שזה טוב....
בכל אופן רציתי לשתף אתכם בכמה דברים מתוקים שיצא לי להכין בימים האחרונים כי אם ארצה או לא מגיעים החגים ואיתם שלל עוגות הדבש והתפוחים...
אני אישית לא כל כך אוהבת את העוגות דבש החומות אז בין היתר אני משתפת מתכון של עוגת דבש ואגוזי לוז-לא חומה :)

אבל לפני זה בואו נתחיל במשהו קטן ונחמד שישתלב יפה מאוד כקישוט לעוגות או כתוספת לסלט:

צ'יפס תפוחים!








חומרים לצ'יפס תפוח:
2 תפוחים ירוקים (גרני סמיט-החמוצים)
מיץ מלימון אחד
100 ג אבקת סוכר

אופן הכנת הצ'יפס תפוח:
1-פורסים את התפוחים לפרוסות דקות.
2-מכניסים את הפרוסות לתוך מיץ הלימון ומסדרים את הפרוסות על מגש האפיה כשהוא מרופד בדף נייר אפיה.
3-מפזרים על הפרוסות תפוחים אבקת סוכר ומכניסים לתנור לכשעה וחצי על 120 מעלות חום.

 *********************************************************************************

בשביל 4 העוגות הבאות מתכון הבסיס הוא אותו מתכון של עוגה בחושה שהוספתי טעמים ותוספות לכל אחת מהן:


עוגת מייפל ואגוזי מלך, עוגת תפוחים מקורמלים וקינמון, עוגת דבש ואגוזי לוז, עוגת שיש חלבה ופצפוצי שוקולד.


חומרים לעוגה בחושה בסיסית (המתכון מתאים ל 3 עוגות אינגליש קייק)
-200 ג חמאה רכה
-300 ג סוכר
-4 ביצים (M)
-500 ג קמח
-1 אבקת אפיה
-150 מ"ל חלב
-2 גיל או 2 אשל או 2 מעדנים טבעיים.

אופן הכנה:
1-מקציפים עם וו הגיטרה את החמאה ואת הסוכר.
2-מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכל אחת נבלעת טוב טוב .
3-בהדרגה מוסיפים את הקמח,את החלב ואת הגיל (כל פעם קצת מי זה וקצת מי זה...)
4-בבחישה האחרונה מוסיפים את הטעמים ואת התוספות:

-לעוגת מייפל ואגוזים: 100 ג אגוזים קצוצים גס ותמצית וניל (אחרי האפייה מזלפים מעל העוגה סירופ מייפל)
-לעוגת תפוחים: 3 תפוחים חתוכים לקוביות שבישלנו מראש כמה דקות  ב50 ג חמאה ו50 ג סוכר וחצי כפית קינמון.
-לעוגת דבש ואגוזי לוז: חצי כוס דבש,חצי כוס סילאן ו100 ג אגוזי לוז קצוצים.
-לעוגת שיש חלבה: 3 כפות טחינה גולמית ו3 כפות דבש מעורבבים יחד.לאחר שיוצקים את הבלילת בסיס לתבנית מוסיפים שכווה של חלבה דבש ועם סכין מערבבים קלות.מפזרים מעל פיצפוצי שוקולד.

5-אופים כ40 דקות בחום של 180 מעלות.


עוגת מייפל ואגוזי מלך

עוגת תפוחים מקורמלים

עוגת דבש ואגוזי לוז

עוגת שיש חלבה ופיצפוצי שוקולד
אז שהשנה הזו תהיה לכולנו שנה של שקט שלום ותקווה! אמן 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

5 תגובות:

  1. אפשר להמיר את החמאה לשמן?

    השבמחק
  2. כן אפשר ,הטעם יהיה שונה אבל גם טעים.
    אם משתמשים בשמן אז מתחילים את המתכון בהקצפת הביצים יחד עם הסוכר :)

    השבמחק
  3. האם אפשר להכין את אותה עוגה פשוט
    את המרכבים לפרווה ? אפשר הסבר תודה

    השבמחק
  4. אם אין לי אגוזי לוז? (לעוגת דבש) אפשר להשתמש באגוזים אחרים?

    השבמחק
  5. אפשר שקדים טחונים,אגוזי פקאן,אגוזי מלך...בהצלחה

    השבמחק