מתכון לפיתות ביתיות



מתכון לאפיית פיתות ביתיות

יום העצמאות בפתח...המנגל גם...ועם המנגל באה הפיתה (לא...לא כולם בדיאטה ;)
קבלו מתכון לא מסובך לאפיית פיתה כיתית קלאסית "עם הכיס" שתוכלו למלא בכל מה שרק תרצו.






החומרים (ל20 פיתות):

 1 ק"ג קמח לבן
1.5 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כפות שמן
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1-מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים.
2-מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות.
3-מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח כל שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
4-מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים.
5-מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ.
6-מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות.
7-אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ5-6 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן.
מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן.

קמח,מלח,סוכר,שמרים-שמן ומים

לפני התפחה...

ואחרי...הכפיל את הנפח ...ועוד איך הכפיל !

מגלגלים לכדורים...

מרדדים לעיגולים...

יששש!!! הצליח הכיס!

חם חם מהתנור!



אין צורך במילים ;)


יום עצמאות 65 שמח!

מתכונים נוספים באותו נושא:
הכנת בצק שמרים
חלות לשבת
לחם לבן לסנדוויצ'ים
לחם כפרי עם אגוזים
עוד מתכונים לעוגות עוגיות ולחמים 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

20 תגובות:

  1. וואו! נראה מעולה!
    כשאני יסיתי מתכונים קודמים הפיתות התייבשו די מהר- תוך כמה שעות.. האם המתכון הזה שונה?
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. מדהים!!
      זה יפה שחבל על הזמן!
      ושלא נדבר על הטעם טעים מאוד .
      תודה רבה!

      מחק
  2. הפיתות נראות נהדר וכך גם הפלאפל ((-:

    מה הכוס מדידה שלך? 240 מ"ל?

    השבמחק
  3. מעולה! כל הכבוד לך, המתכונים שלך אחד אחד. כל מה שניסיתי יצא מדהים.
    האם ניתן להקפיא את הבצק? אם כן, באיזה שלב כדאי להקפיא אותו?
    תודה רבה, את מדהימה. חבל שלא ידעתי את זה קודם....

    השבמחק
  4. תודה,תודה,תודה :) איזה כיף לקרוא!
    את יכולןה להקפיא אחרי רידוד ואז להפשיר ולאפות.

    השבמחק
  5. וואו אח שלי ניסה בבית ויצא מדהים המתכון גם נתן לו השראה והוא הכין מיד לאחר מכן תערובת ענקית של כדורימפלאפל( שיצאו מעולים) אך מרב התערובת שנשארה אני מזמינה אלי חברים ואנו פותחים בערב פלאפל עם פיתות בעייתיות! הלכתי להכין עוד כמות לא נשארו פיתות מרב שהן היו טעימות!!! תודה רבה על המתכון!

    השבמחק
  6. פעם ראשונה שאני מכינה פיתות בבית ועוד החלפתי את חצי כמות הקצח בקמח כוסמין - הקסם עבד. הצלחה מסחררת, תודה:)

    השבמחק
  7. יצא מעולה וקל. אם כי הכיס של הפיתוח היה עם דופן אחת עבה ודופן שנייה מאוד דקה (נקרעת בעת המילוי).
    יש איזו שיטה סודית לגרום לדפנות הכיס להיות בעלות עובי שווה כמו במאפייה?
    תודה

    השבמחק
  8. איזה קסם....! הייתי סקפטית אבל יצא מטריף! מתוך 20 פיתות, לפחות 15 יצאו טובות, והשאר קצת מצ'וקמקות, אבל בשביל פעם ראשונה זו בהחלט הצלחה :)

    השבמחק
  9. גם לי יצא דופן אחת דקה ואחת עבה.
    האם יש פתרון?
    ואשמח לדעת באיזה שליש של התנור לשים את התבנית.

    השבמחק
  10. יצאו פיתות מעולות!!! תודה רבה :)

    השבמחק
  11. את המלח והשמן להוסיף בבצק יותר מאוחר,
    לאחר לישה ידנית ארוכה ולהמשיך ללוש

    השבמחק
  12. את המלח והשמן להוסיף בבצק יותר מאוחר,
    לאחר לישה ידנית ארוכה ולהמשיך ללוש

    השבמחק
  13. הפיתות יצאו נפוחות, טעימות, הצלחה !!!

    השבמחק
  14. האם ניתן להקפיא את הבצק ובאיזה שלב?

    השבמחק
  15. אני עושה את הפיתות כל שבוע!הן מתחסלות במהירות.... מתכון מקסים.

    השבמחק
  16. היי,
    אני גרה בסין ואחד הדברים שהכי חסרים לי פה זה פיתות.
    אחרי כמה מתכונים שניסית ללא הצלחה- הגעתי למתכון שלך
    רציתי להגיד המון תודה, יצא לי מדהים!!

    השבמחק
  17. הכנתי על פי המתכון והפיתות תפחו נהדר. היה ממש מהפנט להביט בתפיחה בתנור. תודה! אחיי אכלו את זה עם חומוס ופסטרמה ומאד נהנו.

    השבמחק