לתפוחים:
מקלפים 5-6 תפוחים וחותכים לרבעים או שמיניות תלוי בגודל התפוח.
שמים את התפוחים בסיר עם
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות סוכר לבן
- 3 כפות דבש
- 50 גרם חמאה
- ומיץ מחצי לימון.
מסננים מהנוזלים ושומרים אותם לסוף ...
מסדרים את התפוחים בתחתית תבנית עגולה 24 סנטימטר כשהיא מרופדת בנייר אפייה.
לעוגה:
- חמאה 200 גרם
- סוכר 200 גרם
- ביצים 200 גרם
- קמח תופח 200 גרם
- 1 שמנת חמוצה
מקציפים את החמאה עם הסוכר לכמה דקות
מוסיפים את הביצים 1-1 בהדרגה ומקציפים עוד כמה דקות.
מוסיפים חצי מיכל שמנת מקציפים טיפה ואז מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבבים עוד טיפה.
מוסיפים את החצי השני של השמנת ורק בסוף את החצי השני של כמות הקמח לערבוב קצרצר –כ 5 שניות
את התערובת של העוגה מוזגים על התפוחים בתבנית.
אופים על 180 מעלות כ40 דקות או עד קיסם יוצא יבש
איך שמוציאים מהתנור מוזגים על העוגה את המיץ ששמרנו בצד קודם
הופכים על צלחת גדולה ומפזרים שקדים פרוסים.
וזהו
שתהיה שנה מתוקה!
עוגה בחושה תפוחים בדבש |
העוגה יצאה מדהימה, אמנם מתוקה מדי לטעמי..
השבמחקמתכון טוב :)
:)שמחה לשמוע!
השבמחקמה זה 200 גרם ביצים?
השבמחק