מתכון מאפינס וניל




מתכון למאפינס וניל (בסיס לקאפקייקס מהפוסט הקודם )

החומרים לכ-18 מאפינס:

2 ביצים גדולות
200 ג סוכר
50 ג חמאה מומסת
60 מ"ל שמן קנולה
180 מ"ל חלב
חצי כפית תמצית וניל איכותית
280 ג קמח
חצי כפית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתייה

חומרים לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
1אינסטנט פודינג
צבע מאכל
סוכריות לקישוט עוגות

אופן ההכנה:

1-מערבלים ביצים, סוכר,חמאה, שמן, חלב ותמצית וניל במיקסר או עם מטרפה כ שלוש דקות.
2-בקערה אחרת מנפים ומערבבים קמח,אבקת אפיה,ואבקת סודה.
3-מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה .
4-יוצקים את התערובת לתבניות (או סיליקון,או תבנית שקעים) עד ל2/3.
אופים כ15 דקות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות.
מקררים את המאפינס ומקשטים .

להכנת הקרם מקציפים יחד שמנת ואינסטנט פודינג מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל (פה חילקתי חצי סגול ,חצי ורוד)
שומרים את הקרם במקרר עד לשלב הקישוט. 

וזה הכל, בהצלחה :) 



מתכונים נוספים לקאפקייקס: 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

19 תגובות:

  1. תודה רבה

    השבמחק
  2. שלום , יש לי 2 שאלות :
    (אני מקווה שתוכלי לענות עליהם בהקדם האפשרי)
    1. כמה זמן אני צריכה להקציף את השמנת והאיסטנט ?
    2. אחרי שאני מצפה והכל .. אני רוצה שזה יישמר לי בצורה טובה ליום שלמחרת - לשים במקרר או על השיש ?

    תודה מראש , דנה .

    השבמחק
  3. היי דנה,
    1-משהו כמו 3 דקות פחות או יותר-עד שהקרם יציב
    2-את יכולה לשמור אותם במקרר ואפילו להכניס למקפיא לשעה אם את לוקחת אותם למקום אחר (בנסיעה)
    מקווה שעזרתי ובהצלחה!
    תעלי לנו תמונות בעמוד הפייסבוק אם בא לך :)

    השבמחק
  4. היי, רציתי לדעת בשביל מה צריך את הפודינג?
    ואם זה יהיה ממש נורא אם לא יהיה פודינג בקרם?

    תודה עדן(:

    השבמחק
  5. היי עדן,
    הפודינג מייצב את הקרם ,עוזר לו "להזיק את עצמו".
    בלי פודינג יהיה יותר קשה לזלף בצורה יפה וזה פחות יחזיק מעמד על העוגה.
    בהצלחה!

    השבמחק
  6. היי,
    הכנתי את הקרם בדיוק לפי ההוראות אבל הוא יצא לי נורא סמיך ובקושי הצלחתי למרוח אותו על הקאפקייק..
    מה עשיתי לא נכון?

    תודה מראש, רינת :)

    השבמחק
  7. היי רינת,
    האמת שזה מפתיע אותי...בדרך כלל הבעיה היא שהקרם "נוזלי מדיי"...יכול להיות שמות האינסטנט הייתה גדולה מדי?או להפך כמות השמנת קטנה מדיי?
    תפקידו של האינסטנט פה הוא להסמיך את השמנת אבל לא עד כדי כך...אולי תנסי לזלף את הקרם פעם הבאה ...זה יוצא יותר מדוייק :)
    בהצלחה!

    השבמחק
  8. שלום,
    רציתי לזעת אולי תוכלי ךעזור לי
    כמה זמן מראש ניתן להכין את הקאפקייקס ואיך אני אשמור אותם בצורה הכי טובה
    שאלה שניה
    איפה אפשר להשיג מרשמלו קטנים לקישוט קאפקייקס

    השבמחק
  9. אם אני רוצה להכין קאפקייקס שוקולד כמה שוקולד להוסיף למתכון הזה?

    השבמחק
  10. תוכלי בבקשה להמיר את כל המידות למדידות של כוס/כף..? (180 מ"ל חלב/ 280 גר' קמח וכו'..)

    השבמחק
  11. בבקשה: http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=85&ArticleID=8740

    השבמחק
  12. היי ,
    דבר ראשון - רציתי להגיד תודה רבה , ושהמתכון נורא טעים , חברה שלי עשתה אותו ואני טעמתי - ללקק את האצבעות (;
    דבר שני - האם בבקשה תוכלו להגיד מידות של כוס או של כף במקום מ"ל \ גרם וכו' ...... ?

    השבמחק
  13. רציתי לדעת האם אפשר להכין את הקפיקיקס גם פרווה ואיך תודה מראש

    השבמחק
  14. ורד שלום,
    אפשר להחליף את החמאה במחמאה ואת החלב בחלב סויה :)
    בהצלחה!

    השבמחק
  15. יש לך רעיון לציפוי פרווה מוצלח ויפה לקאפקייקס?
    תודה מראש :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליה,

      אני עשיתי את הקאפקיקס עם מחמאה וחלב סויה ואת שמנת מתוקה המרתי בקצפת ריץ יצא ממש טוב (-:

      מחק
  16. היי!
    השאלה שלי: כמה זמן מחזיקים מעמד אחרי האפיה? משום שלא נאכל כמות גדולה בפעם אחת! חחח

    השבמחק
  17. מה הכמות של הפודינג וניל ?

    השבמחק
  18. לציפוי: שמנת מתוקה+כוס חלב+חבילת אינסטנט פודינג וניל. להקציף יחדיו. מומלץ להוסיף צבע מאכל ג'ל. זה יוצא מושלם.

    השבמחק