שארלוט שוקולד עם לב קרמל מלוח
חברים יקרים!התחרות התחילה!
המתכון שאני מציגה פה הוא מתכון לעוגה שאני משתפת בתחרות ה"עוגה המושלמת" של אתר מנטקה .
התחרות מתרחשת בעמוד הפייסבוק שלהם ואני מזמינה אתכם להיכנס ולעשות "לייק" קטנטן לעוגה שלי.
הנה הלינק לתמונה של העוגה
בשלב ראשון התחרות היא תחרות לייקים, 12 התמונות שיזכו בהכי הרבה לייקים יעלו לשלב הגמר! ואני חייבת להיות אחת מה 12!
הסיבה שאני כל כך רוצה זה כי הפרס הראשון הוא ממש ממש שווה, מדובר בקורס קונדיטוריה של סמסטר שלם בבית ספר "בישולים"!
הדבר הכי קשה שהיה מהרגע שהחלטתי להשתתף בתחרות , זה להחליט איזה עוגה להציג ?...באמת בחירה קשה...לא פשוטה מדי, לא מסובכת מדי, לא פלצנית מדי,עם טוויסט אישי וגם יפה ...בקיצור לא קל.
בסופו של דבר אחרי התלבטות גדולה הוחלט שאעשה שארלוט שוקולד עם לב מפתיע של קרמל מלוח ונוגטין לקישוט.
סה"כ למרות שיש כמה שלבים לעוגה היא די פשוטה להכנה.
אז הנה המתכון המפורט כולל תמונות.
מה שעולה בתחרות זה תמונה אחת ומתכון בלבד אז קדימה לגשת לעמוד של מנטקה ולעשות לי לייק לעוגה והמון תודה כמובן :)
החומרים:
הכמויות לרינג של 16 ס"מ
לביסקוויט:
4 ביצם מופרדות
120 ג סוכר
120 ג פחות כף קמח +כף קקאו.
אבקת סוכר לאיבוק.
למוס:
200 ג שוקולד מריר
2 מיכלים שמנת מתוקה-500 מ"ל (שומרים בצד 70 מ"ל לקרמל)
לקרמל מלוח:
140 ג סוכר
70 מ"ל שמנת מתוקה
100 ג חמאה מלוחה קרה.
לנוגטין:
100 ג שקדים פרוסים
200 ג סוכר
4 כפות מים
לתערובת הקפה לטבילה:
2 כפיות נס קפה
4\3 כוס מים רותחים וקצת חלב
אופן ההכנה:
שלב ראשון-מכינים את הביסקוויט שוקולד:
1-מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד שמקבלים קצף יציב ומבריק.
2-מקפלים לתוך הקצף את החלמונים.
3-מנפים את הקמח +קקאו מעל תערובת ביצים ומקפלים בעדינות עד שכל החומרים מתערבבים.
4-מזלפים על תבנית התנור מרופד בנייר אפיה, אצבעות ברוחב כ3 ס"מ וכ 10 ס"מ אורך,מאבקים באבקת סוכר.
5-אופים כ15 דקות 180 מעלות.
מצננים.
שלב רביעי-מכינים את הנוגטין :
1-בסיר או במחבט מחממים את הסוכר עם המים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר מקבל צבע יפה של קרמל.
2-מורידים מהאש,מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים במהירות.
3-שופכים על דף נייר אפיה (אני משמנת קצת את הדף) ומכסים בדף נוסף של נייר אפיה.
4-מרדדים את הקרמל לעלה דק ומקררים.
מרכיבים:
1-מרפדים את תחתית התבנית בעוגיות טבולות בתערובת הקפה.אפשר לשבור עוגיות כדי לסגור חורים.
2-מעמידים עוגיות סביב הרינג ומברישים אותם בתערובת הקפה.
3-ממלאים בשכבת מוס ובאמצע מניחים כמות יפה של הקרמל.
4-מסיימים בשכבה נוספת של מוס ומאבקים בקקאו.
שומרים בקירור וברגע אחרון שוברים את הנוגטין לחתיכות ומקשטים איתן את העוגה.
אהבתם את המתכון, אשמח מאוד אם תגיעו לדף מנטקה בפייסבוק ותצביעו לתמונה של העוגה שלי
המון המון תודה שוב.
מרים :)
חברים יקרים!התחרות התחילה!
התחרות מתרחשת
הנה הלינק לתמונה של העוגה
בשלב ראשון התחרות היא תחרות לייקים, 12 התמונות שיזכו בהכי הרבה לייקים יעלו לשלב הגמר! ואני חייבת להיות אחת מה 12!
הסיבה שאני כל כך רוצה זה כי הפרס הראשון הוא ממש ממש שווה, מדובר בקורס קונדיטוריה של סמסטר שלם בבית ספר "בישולים"!
הדבר הכי קשה שהיה מהרגע שהחלטתי להשתתף בתחרות , זה להחליט איזה עוגה להציג ?...באמת בחירה קשה...לא פשוטה מדי, לא מסובכת מדי, לא פלצנית מדי,עם טוויסט אישי וגם יפה ...בקיצור לא קל.
בסופו של דבר אחרי התלבטות גדולה הוחלט שאעשה שארלוט שוקולד עם לב מפתיע של קרמל מלוח ונוגטין לקישוט.
סה"כ למרות שיש כמה שלבים לעוגה היא די פשוטה להכנה.
אז הנה המתכון המפורט כולל תמונות.
מה שעולה בתחרות זה תמונה אחת ומתכון בלבד אז קדימה לגשת לעמוד של מנטקה ולעשות לי לייק לעוגה והמון תודה כמובן :)
החומרים:
הכמויות לרינג של 16 ס"מ
לביסקוויט:
4 ביצם מופרדות
120 ג סוכר
120 ג פחות כף קמח +כף קקאו.
אבקת סוכר לאיבוק.
למוס:
200 ג שוקולד מריר
2 מיכלים שמנת מתוקה-500 מ"ל (שומרים בצד 70 מ"ל לקרמל)
לקרמל מלוח:
140 ג סוכר
70 מ"ל שמנת מתוקה
100 ג חמאה מלוחה קרה.
לנוגטין:
100 ג שקדים פרוסים
200 ג סוכר
4 כפות מים
לתערובת הקפה לטבילה:
2 כפיות נס קפה
4\3 כוס מים רותחים וקצת חלב
אופן ההכנה:
שלב ראשון-מכינים את הביסקוויט שוקולד:
1-מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד שמקבלים קצף יציב ומבריק.
2-מקפלים לתוך הקצף את החלמונים.
3-מנפים את הקמח +קקאו מעל תערובת ביצים ומקפלים בעדינות עד שכל החומרים מתערבבים.
4-מזלפים על תבנית התנור מרופד בנייר אפיה, אצבעות ברוחב כ3 ס"מ וכ 10 ס"מ אורך,מאבקים באבקת סוכר.
5-אופים כ15 דקות 180 מעלות.
מצננים.
קקאו ואן הוטן-אחד הטובים... |
קמח וקקאו |
קצף חלבונים יציב |
מקפלים חלמונים |
ומוסיפים קמח+קקאו |
ביסקוויט קקאו |
שלב שני- מכינים את המוס
1-ממיסים את השוקולד בבאן מרי .
2-מקציפים את השמנת המתוקה 80% הקצפה (שלא יהיה יותר מדי נוקשה)
3-מוסיפים כשליש מהקצפת לשוקולד הפושר ומערבבים במהירות לאיחוד (חשוב להוסיף כמות קטנה של קצפת לשוקולד ולא הפוך כדי שהשוקולד לא יתקשה מהקור של הקצפת)
4-מוסיפים את יתרת הקצפת והפעם מקפלים בעדינות.
שומרים בקירור.
השוקולד בבאן מרי |
מוס שוקולד |
שלב שלישי- מכינים את הקרמל מלוח
את אופן ההכנה של הקרמל תכלו למצוא פה
קרמל מלוח |
שלב רביעי-מכינים את הנוגטין :
1-בסיר או במחבט מחממים את הסוכר עם המים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר מקבל צבע יפה של קרמל.
2-מורידים מהאש,מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים במהירות.
3-שופכים על דף נייר אפיה (אני משמנת קצת את הדף) ומכסים בדף נוסף של נייר אפיה.
4-מרדדים את הקרמל לעלה דק ומקררים.
מרכיבים:
1-מרפדים את תחתית התבנית בעוגיות טבולות בתערובת הקפה.אפשר לשבור עוגיות כדי לסגור חורים.
2-מעמידים עוגיות סביב הרינג ומברישים אותם בתערובת הקפה.
3-ממלאים בשכבת מוס ובאמצע מניחים כמות יפה של הקרמל.
4-מסיימים בשכבה נוספת של מוס ומאבקים בקקאו.
שומרים בקירור וברגע אחרון שוברים את הנוגטין לחתיכות ומקשטים איתן את העוגה.
עוגיות בתחתית וסביב סביב |
מוס וקרמל בפנים |
chocolate charlotte |
המון המון תודה שוב.
מרים :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה