מתכון עוגת היער השחור



מתכון עוגת יער השחור











השם אולי מטעה וישר חושבים שמדובר בעוגה ממש קשה להכנה למרות שסה"כ זו עוגה די פשוטה וכולם יכולים להתנסות בה.




מה שצריך בגדול זה עוגת ספוג שוקולד בסיס –ג'נואז,דובדבנים,קירש וקרם שנטילי (קצפת).
מה שכן, פה אני קצת  התלהבתי בכמויות ויצאה לי עוגה ענקית בערך ל12 אנשים...לא נורא...עוד סיבה טובה לארח...

הכמויות פה הם לעוגה עם שתי שכבות (אני אישית הוספתי בכמויות ויצאו לי שלוש שכבות)



הנה המתכון בשלבים:

חומרים לג'נואז שוקולד (לתבנית בקוטר 24)

  • 5 ביצים
  • 150 ג' סוכר
  • 135 ג' קמח
  • 15 ג' קקאו
  • 30 ג' חמאה מומסת







חומרים למיליו וקישוט:

  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה
  • צנצנת דובדבנים בסירוף (יש בסופר ליד כל הפירות המשומרים), לא זורקים את הסירופ!
  • 100 ג' שוקולד מריר לקישוט גם על העוגה וגם מסביבה.
  • אבקת סוכר 3 כפות.
  • 100 מ"ל מים,60 ג סוכר ומיץ מלימון אחד (לסירופ)
  • שלוק של קירש (אלכוהול דובדבנים)

אופן הכנת הג'נואז:

  1. על סיר עדין מחממים ביצים +סוכר עד לכ60 מעלות (צריך מד חום) אם אין מד חום מחממים כ4 דקות .
  2. את התערובת ביצים-סוכר עכשיו מקציפים במערבל עד שהנפח גודל פי 4 או עד שלב הסרט (ראו תמונה).
  3. מקפלים פנימה את הקמח+קקאו בעדינות כדי לא להוריד את הנפח.
  4. לבסוף מוסיפים את החמאה המומסת ומקפלים שוב.
  5. מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכ-25 דקות.
  6. מצננים וחותכים את העוגה לשני עיגולים בעזרת סכין ארוכה (סכין ללחם לדוגמה)









אופן הכנת הקרם שנטילי:

שופכים את השמנת למערבל ומקציפים לקצף יציב מאוד,לקראת הסוף מוסיפים 3 כפות אבקת סוכר.

אופן הכנת הסירופ להרטבת העוגה:

מרתיכים 100 מ"ל מיים,60 ג סוכר ומיץ מלימון אחד.




הרכבת העוגה:

1.      לוקחים עיגול אחד של גנואז וממקמים אותו בצלחת הגשה.
2.      מרטיבים בסירופ סוכר ובסירופ הדובדבנים +הקירש.
3.      מורחים בשכבה של קצפת
4.      מפזרים דובדבנים.
5.      מניחים את השכבה השנייה של העוגה .
6.      מרטיבים בסירוף כמו קודם
7.      מורחים שכבה של קצפת ומקשטים בעוד דובדבנים .
8.      מגרדים שוקולד מריר מעל העוגה.

את הקישוט מסביב עשיתי משוקולד שהומס ואז שופכים אותו על דף נייר אפייה ומקפיאים.
מוציאים מהמקפיא ושוברים חתיכות ממנו ומקשטים מסביב לעוגה.









קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

9 תגובות:

  1. הי, נראה ממש מעולה!אני רוצה להכין היום ליום ההולדת של בעלי שיהיה בסוף השבוע האם אוכל להקפיא אותה עד אז?
    תודה מראש!

    השבמחק
  2. היי,
    אני הייתי ממליצה להכין מראש את עיגולי העוגה (הג'נואז) ולהקפיא.
    אבל את השמנת ,להקציף באותו יום ואז להרכיב את העוגה :)
    המון מזל טוב ובהצלחה!

    השבמחק
  3. נראה נהדר ורוצה להכין ליומולדת שלי ושל אחי בסופ"ש הבא, תוכלי לרשום איך הגדלת את הכמויות של העוגה בכדי שתצא בשלוש שכבות (פירוט כמויות מדוייק), יש לי ניסיון מר עם עצמי בהגדלות של כמויות תמיד אני מפשלת בקטע הזה :-)
    המון תודה מראש...

    השבמחק
  4. ליאת שלום,
    ל3 קומות:
    7 ביצים
    225 ג סוכר
    200 ג קמח
    25ג קקאו
    45 ג חמאה

    קחי בחשבון גם יוצר שמנת (3 מיכלים )ואז העוגה תהיה ממש אשירה :)
    מזל טוב לשניכם!

    השבמחק
    תשובות
    1. המון המון תודה שיהיה שבוע נפלא

      מחק
    2. באיזה תבנית משתמשים אם מגדילים כמויות כפי שפירטת?
      והאם צריך להגדיל גם את כמות הדובדבנים, הסירופ, השוקולד ?
      אגב, למה קוראים קרם שנטילי? זו הקצפה רגילה לא?

      מחק
  5. נראית מעולה!
    1. יש אפשרות לפרווה? שמנת צמחית/שמן במקום חמאה מומסת?
    2. הג'נואז:
    על סיר עדין מחממים ביצים +סוכר-טורפים? על בן מארי?
    את התערובת ביצים-סוכר עכשיו מקציפים במערבל עד שלב הסרט. מה זה שלב הסרט? כמה דקות?
    3. מרטיבים בסירופ סוכר ובסירופ הדובדבנים +הקירש, מערבבים הכל ביחד? בכל כמות הסירופ להשתמש?
    4. את הקישוט מסביב עשיתי משוקולד שהומס ואז שופכים אותו על דף נייר אפייה ומקפיאים. בכמה שוקולד השתמשת? שופכים אותו חם? מצננים ואז מקפיאים?
    תודה רבה :-)

    השבמחק