מתכון לקיש בטטה תפוחי אדמה וגבינת קשקבל



מתכון לקיש בטטה,תפו"א וגבינת קשקבל - מתכון לפשטידת בטטה ותפוחי אדמה

קיש בטטה














בוא נתחיל ונעשה קצת סדר בין כל המושגים:קיש, פשטידה, טארט, פאי...


-פאי וטארט הם שניהם מאפים מתוקים , מה שמבדיל בין השניים הוא שהפאי יכול להיות סגור מלמעלה (כמו הפאי תפוחים האמריקאי)לעומת הטארט שהוא תמיד פתוח.

-קיש ופשטידה הם שניהם מאפים מלוחים וההבדל ביניהם הוא שבקיש הירק שבפנים מבושל מראש ויש לו תחתית של בצק לעומת הפשטידה שבלי תחתית של בצק.

היום בערב הכנתי קיש בטטה ותפו"א והנה המתכון...הפעם עם תמונות.
אני מקווה שתנסו גם בבית ושהתמונות יעזרו (לי זה תמיד עוזר!)

מצרכים:
לתחתית בצק פריך:
400ג קמח
200 חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 ביצה
1 חלמון
(טיפונת מיים אם הבצק יבש מדי)

למילוי:
2 בטטות ארוכות שהפרוסות יצאו שוות.
2-3 תפו"א קטנים
50 ג קשקבל

2 ביצים,150 מ"ל שמנת ,2 שיני שום,מלח,פילפל,מוסקט...( זה נקרא "תערובת רויאל")

אופן ההכנה:
1 בקערת המערבל שמים קמח+חמאה+מלח

2 מערבבים לתערובת פירורית

3 מוסיפים ביצה+חלמון...

4 מערבבים עד לקבלת פירוים לחים

5 אוספים לכדור ומכניסים למקרר בניילון נצמד לשעה...

6 מקלפים ופורסים את הבטטות ותפו"א,מפזרים על מגש התנור ,קצת מלח,קצת שמן זית  ומכניסים לתנור לכ20 דקות על חום גבוה-200 מעלות.

7 בזמן הזה מרדדים את הבצק ,מעבירים לתבנית (ואם נשבר קצת זה לא נורא-מדביקים בחזרה:))

מכסים במשקולות (כמו בתמונה )ומכניסים לתנור לכ15 דקות על 180.

8 בינתים מכינים את תערובת הרויאל מהביצים ,שמנת תבלינים

9 מוציאים את תחתית הבצק מהתנור ומסדרים עליה את הבטטות,תפו"א (אפשר ממש "לסדר" אותם כמו שעשיתי או פשוט לתת להם להתמקם בעצמם בחופשיות!)

10 מפזרים את הקשקבל מעל ויוצקים את תערובת הרויאל.
אופים כחצי שעה על 160 עד הזהבה.

Bon appétit!


קמח, חמאה, מלח...

מערבבים לתערובת פירורית...

מוסיפים ביצה +חלמון...

ומערבבים לפירורים לחים...

אוספים לכדור ומכניסים למקרר...

פרוסות הבטטה ותפוחי אדמה...


הבצק לאחר רידוד מוכן לאפיה עיוורת ...

מכינים את תערובת הרויאל...

מסדרים את פרוסות הבטטה על הבצק...



הקיש בטטה תפוחי אדמה וגבינת קשקבל מוכן 



קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

אין תגובות:

פרסום תגובה