Pound cake... מה הוא ?
מקור העוגה מבריטניה והיא נקראת כך בשל העובדה שמשתמשים בפאונד אחד מכל הארבעת הרכיבים הבאים על מנת להכין אותה:
- פאונד קמח
- פאונד חמאה
- פאונד ביצים
- פאונד סוכר
אם לוקחים בחשבון שפאונד אחד שווה לכ 450 גרם אז ברור לנו שיוצאת עוגה ממש ענקית למשפחה ממוצעת ולכן נהוג לשמר את היחס 1"1"11 אך עם כמויות קטנות יותר.
בצרפתית העוגה נקראת :
Quatre quarts
ארבעה רבעים בעצם של אותם החומרים המקורים.
קיימים המון מתכונים שונים לעוגה וכמובן שניתן להוסיף תוספות של כל מה שעולה על הדעת ופה בהחלט המקום להיות יצירתיים.
גם אחלה בסיס לעוגות שיש, עוגות קפה ועוד...רק שאנחנו נוסיף מרכיב נוסף של שמנת חמוצה...בשביל המרקם והטעם...
לאחרונה אפיתי עוגה כזאת בטעם לימון (ע"י זליפת סירופ סוכר לימון בסוף האפייה) ודובדבנים...
אז הנה המתכון שלי:
לעוגה:
- 200 גרם חמאה רכה
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם ביצים (4 ביצים בגודל מדיום)
- 200 גרם קמח תופח.
- 1 שמנת חמוצה.
- גרידת לימון
- דובדבנים בסירופ ללא חרצן (לפתן דובדבנים חמוץ) כ 5 כפות.
לסירופ:
- 100 מ"ל מיים
- 60 גרם סוכר
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
מקציפים את החמאה עם הסוכר למשך 5 דקות, מוסיפים את הביצים בהדרגה אחד אחד ומקציפים לעוד 3 דקות.
מוסיפים לסירוגין את הקמח ואת השמנת חמוצה (
חצי שמנת ,חצי קמח ושוב חצי השני שמנת ולבסוף חצי השני של הקמח).
מערבבים ערבוב אחרון קצר ביותר (כדי לא לפתח את הגלוטן שבקמח ותצא לנו עוגה כבדה ודחוסה יותר)
את גרידת הלימון ואת הדובדבנים מוסיפים בסוף ומערבבים ידנית.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-40 דקות.
שופכים את הסירופ על העוגה ישר אחרי היציאה מהתנור.
פוסטים דומים:
תודה על המתכון, האם אפשר לעשות פרווה? האם אפשר להחליף בשמן?
השבמחק