טארט תפוחים צרפתי





טארט תפוחים צרפתי אמיתי נוסח נורמנדי






ה"טארט נורמנד" הוא בעצם טארט תפוחים שמקורו בנורמנדי שבצפון צרפת.





איזור זה הוא האיזור העיקרי ביצור תפוחים ומיני מוצרים הסובבים סביב הפרי האסור,כגון קלבדוס (אלכוהול תפוחים)
וכמו הרבה מאכלים הקלבדוס לוקח את שמו מהאיזור שממנו הוא נוצר איזור שבדרום נורמנדי (ראו את המיקום על המפה - כל הכחול זה צרפת והאדום שמבצבץ לו שם למעלה זה נורמנדי)



אבל בואו נחזור לטארט שלנו: מה שמבדיל בין "טארט או פום" (טארט תפוחים) רגיל לבין הטארט שלנו הוא שיש בו לא רק המון תפוחים ,מן הטובים, אלא גם תערובת של "קרם פרש" (שמנת),שקדים פרוסים, ביצים סוכר ו...קלבדוס.
הבסיס הוא בסיס של בצק פריך מתוק עם כמה שיותר חמאה ושם באיזור החמאה חוגגת !





קיימים המון מתכונים לטארט נורמנד ושם בנורמנדי כל עיר יוצאת עם הכרזה שהטארט שלה הוא הכי טעים בכל האיזור !

אני אתן פה מתכון פשוט וטעים שמתאים למוצרים שלנו פה בארץ:

הכמויות הינן לתבנית טארט של 26-28 ס"מ

לבצק

180 ג חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 ג קמח
  • 100 ג אבקת סוכר
  • 1ביצה, 1 חלמון

במעבד מזון או במערבל שמים קמח,חמאה ואבקת סוכר ומעבדים לתערובת פירורית

מוסיפים את הביצה ואת החלמון ומעבדים לזמן קצר ביותר

אוספים לכדור ומכניסים למקרר לשעה עטוף בניילון נצמד

בזמן הזה מכינים את התפוחים ואת תערובת הביצים:

4-5 תפוחים יפים
  • 3 ביצים
  • 100 מ"ל שמנת (לא פחות מ 38% שומן)
  • 100 גרם סוכר
  • חצי כוס קלבדוס ואם אין אז אין...בביקור הבא שלכם בצרפת תעשו עצירה בנורמנדי ותקנו כמה בקבוקים!
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות.

מרדדים את הבצק הקר ומעבירים לתבנית הטארט, מהדקים וחותכים את השוליים (ממה שנשאר מהבצק אפשר להכין עוגיות בצורות יוצאות טעימות מאוד)

מניחים על הבצק דף של נייר אפייה ומעל משקולות (אני משתמשת בתערובת של שעועית, עדשים וחומוסים כמו בתמונה)
משקולות לאפיית בסיס לטארט (אפייה עיוורת) 


אופים חצי אפיה-כ 15 דקות

מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות ומסדרים אותם על בסיס הבצק

טורפים יחד ביצים,סוכר,אבקת שקדים וכלבדוס ומזלפים על התפוחיםמוסיפים מעל קצת שקדים פרוסים

מכניסים לתנור על 180 מעלות לכחצי שעה

הטארט מוכן כאשר התערובת מתחילה להתקרמל...(אין לי מושג אם יש מילה כזו אבל הכוונה היא כאשר מתחיל להיווצר קרמל על פני הטארט)





אוכלים את הטארט בעודו פושר...וזה בדיוק מה שקרה לטארט הזה ולכן לא הספקתי לצלם אותו...
מבטיחה שיהיו בפעם הבאה...

בתאבון!


אולי תאהבו גם את הטארטים הבאים 
טארט אפרסקים לימוני 
         

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

תגובה 1:

  1. באופן ההכנה נשמט המרכיב של השמנת המתוקה.

    השבמחק