קראמבל תפוחי עץ ובננות



קראמבל תפוחי עץ ובננות

במקור עוגה בריטית, הקראמבל מבוסס על סוגים שונים של פירות בתחתית ושכבה של בצק מפורר המורכב מקמח, סוכר או סוכר חום,וחמאה.
קינוח ממש מהיר להכנה,פשוט ומאוד טעים :)
הנה גרסת התפוחי עץ ובננות:
אני נותנת פה מתכון ל4 מנות בקעריות אישיות אך אפשר גם להכין בתבנית רגילה בגודל בינוני..

נב:תודה מיוחדת לאמא היקרה שנמצאת אצלי בימים אלה ודיגמנה ידיים  בתמונה השנייה :) (והיא ביקשה לצלם רק את הידיים :))






החומרים:


2 תפוחי עץ מהסוג החמוץ (גרני סמיט)
3 בננות
130 ג קמח
120 ג חמאה
60 ג סוכר חום
כ3 כפות סוכר+25 ג חמאה (לפירות)
קורט מלח
פיסטוקים מקולפים קצוצים גס

אופן ההכנה:


1-מערבבים בקערה את הקמח,סוכר חום ,חמאה ומלח ומעבדים ידנית לפירורים גסים (אפשר גם במערבל כמה שניות במהירות גבוהה עם וו גיטרה).
2-מקלפים את הפירות ,פורסים את התפוחים וחותכים את הבננות .
3-מעבירים את הפירות למחבת עם החמאה והסוכר ומבשלים על אש גבוהה כמה דקות עד שהפירות מתחילים להתקרמל.
4-מחלקים את הפירות לתבניות,מפזרים מעל את פירורי הבצק ומוסיפים קצת פיסטוקים.
5-מכניסים לתנור מחומם מראש 180 מעלות לכ15-20 דקות כאשר שתי הדקות האחרונות מעבירים את התנור למצב"גריל".
6-מגישים חמים (אפשר עם תוספת של קרם שנטילי-קצפת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר)

יאםיאם:) תהנו!

קמח,סוכר חום, חמאה,מלח...

מפוררים...

בננות ותפוחים

הפירות אחרי "הקפצה"




קראמבל תפוחים ובננות עם פיסטוקם
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו

פוסטים דומים:
מתכונים לעוגות 
שרלוט אפרסק ומשמש
טארט אפרסקים 
קלפוטי דובדבנים

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

2 תגובות: