מתכון לקיש פטריות



מתכון לקיש פטריות בצל וגבינת פרמזאן...

אז מה היה אצלנו אתמול בערב? מימונה? מופלטות? לא.
למרות שהוזמנו לחברים, החלטנו שדי, הילדים צריכים לחזור לשגרה שלהם,מקלחת,ארוחת ערב ולישון!
אבל בכל זאת נו...נגמר פסח..ומה? לא אכין כלום...שיאכלו רק חביתה...?
אז הכנו קיש! חומרים זמינים ותמיד טעים!
הפעם היו לי הרבה פטריות במקרר אז הלכנו על קיש פטריות!
גם קינוח היה וליקקו את האצבעות עם קרפ צרפתי + קצפת ומייפל... (דומה למופלטה,לא ?:)







החומרים לקיש של 26 ס"מ קוטר:

לבצק:
200 ג קמח
100 ג חמאה קרה
1 ביצה
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
שום כתוש
תוספת של עלי תימין לטעם.



למיליו:
סלסלה של פטריות שמפיניון קצוצות.
בצל גדול קצוץ
50 ג חמאה
מלח,פלפל,מוסקט,עלי דפנה
50 ג פרמזאן מגורד או חתוך לקוביות קטנות


לתערובת רויאל:
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח,פלפל


אופן ההכנה:

1-מכניסים את כל היבשים+חמאה למערבל ומעבדים לתערובת פירורית.
2-מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד-מקררים לחצי שעה.
3-מאדים 5 דקות את הבצל+פטריות ב50 ג חמאה ,מוסיפים תבלינים 
4-את הבצק שהתקרר מרדדים על תבנית הטארט ואופים אפיה עיוורת של 15 דקות ב180 מעלות.
5-מוציאים מהתנור ומפזרים את הפיטריות על הבצק.
6-מערבבים את חומרי תערובת הרויאל ויוצקים על הפטריות.
7-אופים לכ-30 דקות ב180 מעלות.




מערבבים יבשים וחמאה לתערובת פירורית

מוסיפים את הביצה

עד לקבלת בצק...שומרים בקירור

המילוי שלנו...

50 ג חמאה...

ומקפיצים ל 5 דקות פטריות,בצל,מלח,פלפל,עלי טימין,קצת מוסקט...

אופים את תחתית הבצק אפיה עיורת

ומכינים את תערובת הרויאל ...

יוצקים  בתחתית הבצק  ואופים...
הרגע יצא מהתנור...צילום עם פלאש לא משהו אבל לא נורא...



קיש פטריות מוכן 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

3 תגובות:

  1. how do i go about preparing in advance and putting in the freezer

    השבמחק
  2. אומנם הכנתי לשבועות וזה היה מזמן, אבל קצר כ"כ הרבה מחמאות שהייתי חייבת לחזור ולהודות על המתכון.

    השבמחק
  3. שאלה - מה עושים עם הפרמזן? מפזרים מעל לפני האפיה? לקראת סוף האפיה?

    השבמחק