קרפ צרפתי




קרפ צרפתי אמיתי, קצת היסטוריה וגם מתכון כמובן...

נולדתי וגדלתי בצרפת עד גיל 20 ואז החלטתי לעלות ארצה, כל הילדות שלי, כמו שאומרים,"רקדתי על שתי חתונות"...ואני אסביר:
גם גדלתי בבית יהודי מסורתי וגם זכיתי מחוץ לבית להכיר מנהגים וחגים אחרים שלא יהודיים.
אחד המנהגים שהיה מאז ועד היום אהוב אליי הוא ה"שנדלאר" Chandeleur ותיכף תבינו למה...


השנדלאר הוא בעצם חג דתי נוצרי שחוגגים לזכר היום שבו ישו הוצג לראשונה לבית המקדש בירושלים ע"י אמו מריה הקדושה (כשהוא בן 40 יום). תאריך החג הוא בשני לחודש פברואר כל שנה.

יש אומרים שבדיוק בתקופה הזו של השנה (תחילת פברואר) היו מתחילים את הזריעות הראשונות של החורף והיה נהוג להשתמש בקמח הנותר בכדי לעשות ממנו קרפים –סמל של שגשוג לשנה הקרובה.

הקרפ הוא בעצם שכבה מאוד דקה של בצק מבוסס על קמח (או חיטה או כוסמת) מעורבב עם נוזל :חלב או מים (יש מתכונים שמשתמשים גם בבירה,ואז זה יוצר קרפ מאוד אוורירי)
ניתן לאכול אותו מתוק או מלוח...והתוספות הם רק עניין של דמיון ושל טעם: סוכר, ריבות, שוקולד, קצפת, מייפל...יאמי יאמי...:)

אז הנה מתכון לקרפים מצויינים, תמיד הכנתי לפי המתכון הזה ,אין לי מושג של מי הוא ומאיפה הוא לקוח (מהמתכונים האלה שרשומים על פתק בבית של סבתא והפתק כבר נהיה שקוף מרוב כתמי שמן...)

 ההכנה היא פשוטה ומהירה ...אז קדימה, מוציאים חלב, ביצים מהמקרר, קמח מהארון!

חומרים לכ15 קרפים:

125 ג קמח
3 ביצים
2 כפות שמן קנולה
50 ג חמאה מומסת
קורט מלח
2 סוכר וניל
כף של רום או טעם אחר (הולך טוב גם עם מי זהר)
350 מ"ל חלב
3 ביצים...


125 גרם קמח...


50 ג חמאה ...




אופן ההכנה:

1-שמים את כל היבשים בקערה:קמח, מלח, סוכר וניל ומערבבים עם מטרפת יד.
2-מוסיפים ביצים, חמאה מומסת, שמן ובהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב.
3-מוסיפים את הרום.
4-מומלץ לתת לבצק "לנוח" שעה במקרר אבל אפשר גם להמשיך ולטגן מייד...
 ...
למי שהחליט להמתין אז אפשר בינתיים לטייל בבלוג  שלי ולקרוא מתכונים אחרים ...:)

5-מחממים מחבט ומשמנים (עדיף עם חמאה...כמו בתמונה)
6-עם מצקת שופכים כמות מספקת של בלילה למחבט כדי שיכסה את כולה (עושים תנועות מעגליות על מנת שכל המחבט יכוסה)-ממתינים דקה או שתיים ואז הופכים.
אם אתם מרגישים מספיק בטוחים בעצמכם אפשר גם להקפיץ ולהפוך (אני בשלב זה מורידה ממני כל אחריות)


J


ככה משמנים את המחבת

אש בינונית...

בתהליכים...


מריחים?

ככה פשוט, ככה טעים...



הצעות למילוי:

-רק סוכר
-סוכר ומיץ לימון –מומלץ
-קצפת וסירופ שוקולד
-ממרח ארמונים
ועוד ועוד...

Bon appétit!

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

16 תגובות:

  1. כמה זה 125 גר' קמח בבקשה??

    השבמחק
  2. היי,
    125 ג זה קצת פחות מכוס-נגיד כוס קמח - 2 כפות.
    המושג "כוס" הוא בעייתי כי לא לכולם יש את אותה כוס כמובן.
    מומלץ מאוד לשקול עם משקל ולא צריך להשקיע מאות שקלים במשקל דיגיטלי...
    בהצלחה :)

    השבמחק
  3. חייבת לציין , עשיתי כמה פעמים קרפ צרפתי לפי המתכון שלך ויצא מעולה , כל הכבוד :)

    השבמחק
  4. :)איזה כיף לשמוע!קרפים זה דבר נדיר:)

    השבמחק
  5. וואי וואי, אני מתה על קרפ, זה נראה מדהים!

    השבמחק
  6. ,תודה יצאה לי מעולה!!
    מתכון טוב

    השבמחק
  7. ibake שלום האם כדאי להכין בלילה בכמות גדולה להרבה אנשים ( רק להכפיל את המצרכים ) או שכדאי להכין כמה בלילות ? תודה .

    השבמחק
  8. רשמת שני סוכר וניל, מה שני? כפיות? כפות? ...
    אני מתה להכין את זה כבר :)))))) זה נראה מאוד מגרה!

    השבמחק
  9. כמה קרפים יוצאים? והאם מכינים את הקרפים אחד אחד בכל פעם?

    השבמחק
  10. היי,
    יוצאים כ15 קרפים כמו שרשמתי...וכן אחד אחד :) בהצלחה!

    השבמחק
  11. עזרת לי בעבודה בהיסטוריה, קבלי ח"ח

    השבמחק
  12. יצא מעולה!

    השבמחק
  13. לא הגיוני ש-125 גרם זה 15 קרפים...אפשר הסבר?
    נ.ב-יש לי מחבת מיוחדת לקרפים ולכן הקרפים יוצאים גדולים יותר ממחבת רגילה..

    השבמחק
  14. הקרפ שלי יצא דביק כזה אבל הבלילה די דלילה מישהו יכול לעזור לי?

    השבמחק