מתכון להכנת גביניות



מתכון לגביניות:


מתכון נוסף לקראת שבועות...והפעם גביניות :)
רכות ונימוחות,תמיד מתאימות ליד הקפה או בכלל...



חומרים לבצק: ל16-24 גביניות (תלוי בגודל)

4.5-5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
1/2 כפית מלח
3 ביצים טרופות
100 ג חמאה רכה מאוד

למלית גבינה:

500 ג גבינה לבנה (השתמשתי ב3%) אפשר 5% או 9%
2/3 כוס סוכר
2 חלמונים
2 כפות קורנפלור
תמצית וניל
קליפה מגוררת של לימון אחד

לזיגוג:
1 ביצה עם כף מים
קצת סוכר גבישי (לא חובה)

לסירופ:
להרתיח 50 מ"ל מים עם 50 מ"ל סוכר +כף מי זהר


אופן ההכנה:

1-מערבבים בקערת המיקסר קמח (מתחילים ב4.5 כוסות),שמרים,סוכר ומלח.
2-מוסיפים ביצים וחלב וממשיכים ללוש כמה דקות.
3-מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שהבצק רך וגמיש (אם הוא דביק מדיי ניתן להוסיף עד חצי כוס קמח).
4-נותנים לבצק לתפוח בקערה מכוסה כשעה וחצי עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.
5-מכינים את המלית:מערבבים את כל חומרי המלית יחד ומכניסים למקרר.
6-מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל4 חלקים (ל16 גביניות) או ל6 חלקים (ל24 גביניות יותר קטנות)
7-כל חלק מרדדים לריבוע וחותכים כל ריבוע ל4 ריבועים שווים.
8-מניחים במרכז כל ריבוע ככף מהמלית ומקפלים בצורת מעטפה (כל פינה למרכז הריבוע)
9-מניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה ונותנים לגביניות עוד קצת לתפוח לפני האפיה (כ40 דקות)
10-מברישים את הגביניות בביצה בעדינות ומפרים סוכר גבישי
11-אופים כ25 דקות בתנור מחומם מראש 180-190 מעלות עד שהעוגות משחימות.
12-מיד לאחר האפיה מברישים את הגביניות בסירופ ומצננים.



מתכונים נוספים:


קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

2 תגובות:

  1. המלית יוצאת נוזלית מאוד אפילו כשמכפילים את כמות הקורנפלור... חבל...

    השבמחק
  2. המלית יוצאת נוזלית מאוד אפילו כשמכפילים את כמות הקורנפלור. ממש מאכזב...

    השבמחק