מתכון לגביניות:
מתכונים נוספים:
מתכון נוסף לקראת שבועות...והפעם גביניות :)
רכות ונימוחות,תמיד מתאימות ליד הקפה או בכלל...
חומרים לבצק: ל16-24 גביניות (תלוי בגודל)
4.5-5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
1/2 כפית מלח
3 ביצים טרופות
100 ג חמאה רכה מאוד
למלית גבינה:
500 ג גבינה לבנה (השתמשתי ב3%) אפשר 5% או 9%
2/3 כוס סוכר
2 חלמונים
2 כפות קורנפלור
תמצית וניל
קליפה מגוררת של לימון אחד
לזיגוג:
1 ביצה עם כף מים
קצת סוכר גבישי (לא חובה)
לסירופ:
להרתיח 50 מ"ל מים עם 50 מ"ל סוכר +כף מי זהר
אופן ההכנה:
1-מערבבים בקערת המיקסר קמח (מתחילים ב4.5 כוסות),שמרים,סוכר ומלח.
2-מוסיפים ביצים וחלב וממשיכים ללוש כמה דקות.
3-מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שהבצק רך וגמיש (אם הוא דביק מדיי ניתן להוסיף עד חצי כוס קמח).
4-נותנים לבצק לתפוח בקערה מכוסה כשעה וחצי עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.
5-מכינים את המלית:מערבבים את כל חומרי המלית יחד ומכניסים למקרר.
6-מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל4 חלקים (ל16 גביניות) או ל6 חלקים (ל24 גביניות יותר קטנות)
7-כל חלק מרדדים לריבוע וחותכים כל ריבוע ל4 ריבועים שווים.
8-מניחים במרכז כל ריבוע ככף מהמלית ומקפלים בצורת מעטפה (כל פינה למרכז הריבוע)
9-מניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה ונותנים לגביניות עוד קצת לתפוח לפני האפיה (כ40 דקות)
10-מברישים את הגביניות בביצה בעדינות ומפרים סוכר גבישי
11-אופים כ25 דקות בתנור מחומם מראש 180-190 מעלות עד שהעוגות משחימות.
12-מיד לאחר האפיה מברישים את הגביניות בסירופ ומצננים.
מתכונים נוספים:
מתכונים לעוגות
מתכון ללחמניות גבינה
מתכון ללחם גבינה לבנה
מתכון לעוגת גבינה ניו יורקית
מתכון ללחמניות מתוקות עם שוקולד
מתכון לגראטן זוקיני עם גבינה בולגרית עיזים
מתכון לעוגיות אוראו שמנות עם קרם גבינת מסקרפונה
מתכון ללחמניות גבינה
מתכון ללחם גבינה לבנה
מתכון לעוגת גבינה ניו יורקית
מתכון ללחמניות מתוקות עם שוקולד
מתכון לגראטן זוקיני עם גבינה בולגרית עיזים
מתכון לעוגיות אוראו שמנות עם קרם גבינת מסקרפונה
המלית יוצאת נוזלית מאוד אפילו כשמכפילים את כמות הקורנפלור... חבל...
השבמחקהמלית יוצאת נוזלית מאוד אפילו כשמכפילים את כמות הקורנפלור. ממש מאכזב...
השבמחק