מתכון טירמיסו



טירמיסו - עוגה שמקורה באיטליה, היא אחת העוגות האיטלקיות הידועות ביותר. מבוססת על חלמונים מוקצפים עם סוכר וגבינת מסקרפונה.
קיימים אלף ואחד מתכונים שונים לקינוח הנפלא הזה.
הנה אחד מהם שיצא לי להכין לפני כמה ימים , לא התבססתי על מתכון מסויים פשוט הלכתי עם הלב והרגש ויצא דווקא לא רע  בכלל :)








בשלב ראשון הכנתי עוגת בסיס-ג'נואז ( פשוט בסיס מעולה לכל עוגה שספוגה בסירופ )
אני אישית לא אוהבת את הביסקוויטים הקנויים כי הם נהיים "קווצ'ים" כשמרטיבים אותם.
בשלב שני מכינים את הקרם גבינה ולבסוף מרכיבים.

מצרכים:

לגנואז בסיס:
5 ביצים
150 ג' סוכר
150 ג' קמח
30 ג' חמאה מומסת
תבנית 26-28 ס"מ

לקרם גבינה:
250 ג' גבינת מסקרפונה (של חברת גד)
4 חלמונים
120 ג' סוכר+50 מ"ל מים
1 מיכל שמנת להקצפה

להרטבת העוגה:
כוס נס קפה חזק או כמות של 3 אספרסו.

לקישוט:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מכינים את הג'נואז כמו שאני מסבירה פה ,רק בלי הקקאו ו150 ג קמח במקום ה135 ג'.

מכינים את הקרם גבינה:

  1. מרתיחים בסיר קטן את הסוכר עם המים ומבשלים 3 דקות.
  2. מתחילים להקציף במערבל את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הסירופ סוכר החם, ממשיכים לערבב לקירור. מעבירים לכלי נפרד.
  3. בקערה מקציפים את הגבינה בעזרת כף עץ עד שמקבלים מרקם חלק.
  4. מערבבים יחד את תערובת החלמונים ואת הגבינה.
  5. מקציפים את השמנת לקצף נוקשה.
  6. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה. 
 לבסוף מרכיבים את העוגה:

חותכים את הג'נואז לשני עיגולים דקים, מניחים עיגול אחד על צלחת הגשה ומספיגים באדיבות בקפה אספרסו או בנס קפה חזק .
מורחים חצי מהקרם גבינה על העוגה ומניחים אליה את העיגול השני ושוב סופגים בקפה ומורחים בקרם גבינה.
מכניסים את העוגה למקפיא לשעה לפחות ולפני הגשה מפזרים עליה אבקת קקאו. 


Bon  appetit!
בתאבון :)) 

חיפושים דומים: 

מתכון טירמיסו
מתכון לטירמיסו
מתכון עוגת טירמיסו
מתכונים טירמיסו

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה