מתכון לעוגה בחושה עם פירות קיץ ושטרויזל



עוגה בחושה עם שזיפים ושטרויזל

הנה זה...עוד שנייה זה מתחיל...החופש הגדול כבר מראה את קצה האף שלו ...ולנו ההורים זה רק מוכיח שוב כמה מהר עפות להן השנים...הבכור שממש אתמול נכנס לגן כבר עולה לכיתה ג' ...והקטן שבכלל רק נולד...עולה עכשיו לגן חובה :)

הקיץ כבר פה רשמית מלפני שבוע בדיוק, ואיתו הים, השמש, החול, הבריכה, הארטיקים, הטיולים והבילויים...וכל מה שתבחרו שיהיה...
לי יש מזל ,כי אני הולכת לבלות אותו עם השניים הנ"ל :)

אז לקראת החופש  ולכבוד הקיץ, הכנתי לנו עוגה, עוגה כזאת כמו של העוגות של סבתא, עוגה בחושה עם פירות של קיץ,שזיפים ליתר דיוק  (אבל אפשר כל פרי קיצי אחר)...וכדי שיהיה עוד יותר כיף הוספתי שכבה של שטרויזל טעים וקריספי.

תהנו!





החומרים לבלילה:

250 ג סוכר לבן +100 ג סוכר חום
200 מ"ל שמן קנולה
3ביצים
60 מ"ל מים פושרים
5 שזיפים חתוכים +2 כפות סוכר (חתוכים לקוביות שמביאים לרתיחה בסיר קטן)
3 כפות ריבת שזיפים טובה (לא חובה)
280 ג קמח
1/2 כפית אבקת
1/2 כפית סודה לשתיה

החומרים לשטרויזל:

50 ג חמאה קרה
50 ג סוכר
70 ג קמח


אופן ההכנה:

1-מערבבים במקיסר סוכר חום,סוכר לבן ושמן.
2-מוסיפים ביצים אחת אחת.
3-מוסיפים מים ומערבלים כ 3 דקות נוספות.
4-בקערה נפרדת מנפים יחד קמח,אבקת אפיה וסודה לשתייה.
5-מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
6-מוסיפים את השזיפים המבושלים ומערבבים בכף.
7-מוזגים לתבנית משומנת (אני השתמשתי בתבנית ריבועית) -ניתן להוסיף בשלב זה ריבת שזיפים ובעזרת כפית ליצור מראה שיש על פני העוגה.
8-מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר עם הוו גיטרה את הסוכר,חמאה וקמח עד שמקבלים תערובת פירורית.
9-מפזרים את השטרויזל מעל העוגה ואופים כ45 דקות בתנור שחומם מראש ב170-180 מעלות חום.
 מצננים ופורסים לריבועים.



שיהיה לילדים ולנו ההורים חופש זהיר והכי כיפי שאפשר!

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

תגובה 1:

  1. את הריבה מורחים מעל העוגה?
    ב"חומרים לבלילה" נשמטה המילה "אפיה", כתוב רק "אבקת"...

    השבמחק