עוגה בחושה שקדים, דובדבנים וקראמבל שקדים
מתכונים נוספים:
מתכון טארט משמשים וקרם שקדים
מתכון טארט תאנים במילוי קרם שקדים ואגוזים
מתכון לקראמבל תפוחי עץ ובננות
מתכון לפאי פקאן
ומתכונים נוספים לעוגות
עוגה מהירה וטעימה שתמיד טוב שתהיה בבית...למקרה שיפתיעו בביקור בשעת הקפה או בכלל :)
המתכון של העוגה הבחושה היא המתכון הבסיסי שאני לרוב נוהגת להכין. הוספתי פה שקדים טחונים ותמצית שקדים.
ניתן להשתמש בדובדבנים בסירופ או בדובדבנים טריים (עוד יותר טעים) .
חומרים לעוגה בתבנית עגולה מתפרקת 22 או 24:
200 ג חמאה רכה
200 ג סוכר
200 ג ביצים -4 ביצים M
200 ג קמח +1 שקית אבקת אפיה
200 ג רוויון/יוגורט/אשל
+ 4 כפות שקדים טחונים
כמה טיפות של תמצית שקדים
צנצנת של דובדבנים בסירופ ללא הסירופ (כ350 ג פרי)
החומרים לקראמבל שקדים:
כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
100 ג חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
מכינים את הקראמבל:
1-מכניסים את כל החומרים לקערת המערבל עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
2-מעבירים לכלי אחר ומכנסים לקירור.
מכינים את העוגה:
1-מקציפים את החמאה עם הסוכר למשך כ-5 דקות.
2-מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף
3-מוסיפים לסירוגין קמח עם א.אפיה והרוויון
4- מוסיפים את השקדים +תמצית השקדים וממשיכים לערבב רק עד שהתערובת אחידה.
5-מעבירית לתבנית משומנת (אם אין אז ניתן להשתמש גם בתבנית מתפרקת מומלץ גם לרפד בדף נייר אפיה )
6-טוחנים את הדובדבנים בצורה גסה ומוסיפים מעל העוגה.
7-מפזרים מעל הדובדבנים את פירורי הבצק .
8-אופים בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 40 דקות
9-מצננים ומפזרים על העוגה אבקת סוכר.
וזהו :)
כך נראת הבלילה לפני התוספות... |
מתכונים נוספים:
מתכון טארט משמשים וקרם שקדים
מתכון טארט תאנים במילוי קרם שקדים ואגוזים
מתכון לקראמבל תפוחי עץ ובננות
מתכון לפאי פקאן
ומתכונים נוספים לעוגות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה