מסיבת סיום של אביתר ועוגת מוס שוקולד



הפוסט הבא מוקדש למירי ...

והנה שוב...הסתיימה לה עוד שנה בגן ...אבל לא סתם גן ..."מעון הידד" שמו, ואנחנו,עם השנים התרגלנו לקרוא לו "הגן של מירי" .
מירי ,כפי שהבנתם היא בעלת הגן והרומן בינינו התחיל כמה שנים אחורה כשעוד איתן (היום עולה לכיתה א') היה בן תשעה חודשים...




מסרתי לידי מירי  את שני הדברים היקרים לי בחיים ומירי טיפלה ואהבה כאילו הם היו גם שני הדברים היקרים בחייה.
תמיד תמיד צמד המילים "הולכים לגן של מירי" העלה חיוך והבעת רצון על פניהם של שניהם...
אני מודה לך,מירי, בשם איתן ואביתר על האהבה שנתת לנו,את היית לנו כמו אמא.
בטח ובטח שאני לא שוכחת את סבתא איריס ,את בת-אל ,את רעות שגם אהבו וליטפו עד אין סוף:תודה תודה תודה מכל הלב!
אז מה עוד יש להוסיף...אולי כמה תמונות של כל השנים כדי שניזכר ...

איתן במסיבת סיום  08.2007



יום הולדת 3 לאיתן בגן 08.2008


מסיבת חנוכה 2007 בגן

סבתא איריס היקרה במסיבת הסיום...08.2008

מסיבת סיום 2008 בגן מירי ואיתן


פעילות שבועות 2008

עם רעות במסיבת סיום  08.2009 בבריכה...


אביתר במסיבת חנוכה בגן 2010


יום הולדת 2 לאביתר 11.2010


בקיצור,עברנו המון חויות יחד בגן של מירי!
  והיום אנחנו  ממשיכים בדרכינו החדשה בעזרת הכלים שנתת לנו...ואנחנו שמחים שאת חלק הדרך עד כאן,עשינו איתך

-----------------------


אבל לפני שנמשיך ,בואו נחזור למסיבת הסיום של אביתר ,שהייתה ממש עכשיו לפני כמה ימים :)
המסיבה הייתה בנושא "טיול באפריקה" והפכנו כולנו לפילים,אריות,נחשים וקופים...

בהתחלה קצת התביישתי...

ואז נהייתי פיל...

והפכתי לאריה...

ודירבקתי...


ואחרי טיול כזה מעייף עצרנו לאכול !
ועל פי בקשה מיוחדת של רעות הכנתי להזדמנות זו עוגת מוס שלוש שכבות והנה היא:





מתכון עוגת מוס שוקולד:

החומרים לתבנית 24:


לבסיס הביסקוויט:
2 ביצים מופרדות
60 ג סוכר
60 קמח+כף קקאו

למוס שוקולד מריר או חלב:
100 ג חמאה
200 ג שוקולד מריר או חלב
4 חלבונים
4 חלמונים
רבע כוס סוכר
מיכל שמנת מתוקה להקצפה

למוס שוקולד לבן:
50 ג חמאה
100 ג שוקולד לבן
2 חלבונים
2 חלמונים
2 כפות סוכר
חצי מיכל שמנת- 125 מ"ל



אופן ההכנה:


לבסיס הביסקוויט:
1-מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה,עד לקבלת קצף יציב.
2-מקפלים את החלמונים לתוך הקצף.
3-מנפים מעל התערובת את הקמח ואת הקקאו ומקפלים עד שכל החומרים מתערבבים היטב.
4-שופכים את התערובת על מגש התנור מרופד בנייר אפיה ומשומן קצת
5-אופים כ15-20 דקות ב180 מעלות חום.

למוס:
תהליך ההכנה של שני סוגי המוס הוא זהה,אפשר גם להכין את העוגה רק מהמוס המריר.
1-ממיסים בבאן מרי את השוקולד עם החמאה.
2-מקציפים חלבונים יחד עם הסוכר.
3-מקציפים את השמנת ושומרים בקירור.
4-מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד.
5-מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד
6-ולבסוף מוסיפים את השמנת המוקצפת.
כל תהליך הערבוב צריך להיות עדין על מנת לשמור על נפח המוס.

הרכבת העוגה:
1-חותכים עיגול מבסיס הביסקוויט האפוי, בגודל המתאים לתבנית ומניחים אותו בתחתית התבנית.
2-שופכים מעל את המוס המריר/חלב.
3-שופכים מעל את המוס הלבן
4-מקפיאים את העוגה ומוציאים שעה-שעתיים לפני אכילה להצטננות במקרר.




בתאבון :)))
אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
מתכונים נוספים גם עם שוקולד:
ביסקוטי שוקולד 
מקרון שוקולד 
עוגת שמרים שוקולד 
טארט שוקולד 
טארטלט שוקולד  
מתכונים לעוגות
בצק שמרים

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

תגובה 1:

  1. עוגה נהדרת ופשוטה להכנה! מומלצת מאוד!

    השבמחק