טארט משמשים וקרם שקדים



טארט משמשים וקרם שקדים
זהו,רשמית הקיץ כבר פה וחגיגת המישמשים התחילה! ריבות,עוגות,טארטים...עכשיו זה הזמן!
היום נתענג על טארט מישמשים עם קרם שקדים,או במילים אחרות מה קורה כשהחמצמצות של המישמש פוגש את המתיקות של הקרם שקדים :)
אז שלושה דברים יש לנו לעשות: 1- לבחור משמשים לא בשלים מדיי אך לא קשים מדיי,2-להכין תחתית בצק פריך חלומי ו3-להכין קרם שקדים מתקתק וטעים.





החומרים לתבנית טארט קוטר 22 (עדיף מתפרקת)

חומרים לבצק:

150 ג קמח
1 קורט אבקת אפיה
75 ג חמאה רכה
75 ג סוכר
1 ביצה
כף מים (רק לפי הצורך)

חומרים לקרם שקדים:

75 ג חמאה רכה
75 ג אבקת סוכר
100 ג שקדים טחונים
2 ביצים
כמה טיפות של תמצית שקדים

כ 8-9 מישמשים חצויים לשניים ללא גרעין

אופן הכנה:
לבצק:
1-מכניסים קמח,אבקת אפיה,סוכר וחמאה לקערת המיקסר ומעבדים לפירורים עם הוו גיטרה.
2-מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק (אם הבצק דביק מדיי ניתן להוסיף קצת קמח,אם הוא יבש ולא מתאחד ניתן להוסיף כמה טיפות מים)
3-עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו לקירור של כחצי שעה.
4-מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית פאי .אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות.

מכינים את הקרם שקדים:
1-מקציפים חמאה יחד עם אבקת הסוכר
2-מוסיפים את הביצים,אחת אחת וממשיכים להקציף
3-מוסיפים את אבקת השקדים ואת תמצית השקדים ומערבבים.

מרכיבים ואופים:
1-מסדרים על תחתית הבצק החצי אפוי את חצאי המישמשים.
2-שופכים מעל את קרם השקדים ומפזרים קצת סוכר מעל הכל לפני שאופים (ככף סוכר)
3-אופים עד להזהבה ועד שהקרם מתייצב בחום של 180 מעלות (כ30 דקות )

בתאבון!




מתכונים נוספים:
מתכון טארט טאטן

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

אין תגובות:

פרסום תגובה