מתכון לביסקוטי שוקולד ואגוזי לוז



מתכון לביסקוטי שוקולד ואגוזי לוז (ההשראה נלקחה מהספר הנהדר של רביבה וסיליה)
מתכון פשוט וטעים לעוגיות מעולות עם הקפה או עם התה.אפשר להכין אותם עם כל תוספת שרוצים: שקדים, אגוזי מלך, צימוקים ועוד...
 


החומרים:

120 ג חמאה רכה
150 ג סוכר
2 ביצים
280 ג קמח מנופה
1 וחצי כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
120 ג אגוזי לוז
120 שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר.
  2. מוסיפים ביצה אחת ורק כאשר היא נבלעת מוסיפים את הביצה השנייה.
  3. מוסיפים את הקמח עם האבקת אפייה ומלח.
  4. מוסיפים בבת אחת את האגוזים ואת השוקולד וממשיכים לערבכ רק עד שהם נבלעים לתערובת.
  5. יש לעבד את הבצק כמה שפחות כדי שהביסקוטים יהיו פריכים.
  6. יוצרים מהבצק שלושה גלילים באורך של כ-30 ס"מ ומניחים אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.נותנים לבצק להתקרר כשעה במקרר.
  7. אופים את הגלילים בתנור מחומם מראש על 150-160 מעלות עד שהם מזהיבים.מוציאים ומצננים.
  8. פורסים את הגלילים לפרוסות אלכסוניות בעובי 1 ס"מ.
  9. מניחים את הפרוסות בתבנית האפייה ומחזירים אותם לייבוש לעוד כ 30 דקות על 120-130 מעלות.

אהבתם את המתכון ? ניסיתם אותו בבית ? אם כן ספרו לי כאן בתגובות או שתפו אותנו בדף הפייסבוק שלנו
מתכונים נוספים עם שוקולד:
מקרון שוקולד 
עוגת שמרים שוקולד 
עוגת מוס שוקולד 
טארט שוקולד  
רולדת שוקולד 
טארטלט שוקולד 

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

4 תגובות:

  1. איזה יופי!!
    יש לי את הספר של רביבה וסיליה ,עדיין לא הכנתי כלום מהספר .
    המתכון שלך יהווה פריצת דרך:-))

    השבמחק
  2. בהחלט ספר יפה והמתכונים שם ברורים.אני קניתי אותו שבוע שעבר,יש בסטימצקי מבצע 1+1 על ספרי בישול,אז גם לקחתי את הספר של מיקי שמו "המיטב"
    נראה לי שהמבצע עדיין קיים,שווה אם אוהבים את התחום!
    בכל אופן אני שמחה שהפוסט שלי גרם לך השראה!

    השבמחק
  3. הכנתי בלי השוקולד אבל עם תערובת של אגוזי לוז, אגוזי קשיו, שקדים ואגוזי מלך (180 גרם סה"כ). חוץ מזה הוספתי קורט קינמון וכפית תמצית וניל. יצא טעים, אני חושבת שאם מוותרים על השוקולד כדי להוסיף קצת סוכר.

    השבמחק
  4. נשמע גם מעולה!עוגיות ממכרות :)
    שבוע טוב!

    השבמחק