מתכון טארט טאטן



 מתכון טארט טאטן אמיתי

הטארט טאטן הוא טארט "הפוך" שבו התפוחים מבושלים  בסוכר וחמאה לפני אפיית הבצק עצמו.
מקור הטארט הוא באיזור סולון שבצרפת. 


הסיפור אומר ששם התגוררו שתי אחיות בשם קרולין וסטפני טאטן ושם הן ניהלו  בית מלון מסעדה (שקיים עד היום).
 יום ראשון אחד, ביום פתיחת עונת הציד (יום עמוס במיוחד במסעדה) אחת האחיות ,כנראה מרוב לחץ , שכחה את טארט התפוחים שהכינה בתנור והוא נשרף...היא החליטה מהר מאוד "לכסות" את התפוחים השרופים בשכבה נוספת של בצק והחזירה את הטארט לתנור...בסופו של דבר הסועדים מאוד התלהבו מהקינוח ומאז, שמו של הטארט הוא טארט טאטן.

היום הטארט טאטן הוא אחת הקלאסיקות  של תפריט הקינוחים הצרפתי ובכלל בכל העולם.

הכנתו גם די פשוטה והתוצאה פשוט סופר טעימה!

ועכשיו למתכון 

חומרים לטארט טאטן בקוטר 26:

לבצק "בריזה":
250 ג קמח
125 ג חמאה רכה
ביצה
קצת מים (לפי הצורך)

לתפוחים בקרמל:
5-6 תפוחים גדולים ויפים
150 ג חמאה
150 ג סוכר

אופן ההכנה:
 לבצק:
1-מערבבים קמח וחמאה לתערובת פירורית
2-מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק (מוסיפים כמה טיפות מים לפי הצורך.
3-עוד קצת לשים את הבצק ידנית ויוצרים כדור.מקררים.

לתפוחים:
1-בתבנית חסינת אש שמים את החמאה ואת הסוכר ומתחילים להמיס את התערובת על אש בינונית.
2-מערבבים כל הזמן עד שתערובת חמאה וסוכר ,אחידה ומקבלת צבע קרמל יפה.מורידים מהאש.
3-מקלפים ופורסים את התפוחים ל8.
4-מסדרים את התפוחים על הקרמל שהתקרר ונותנים להם להתבשל בין 5 ל10 דקות עם מכסה.
5-מרדדים את הבצק לעיגול גדול ומכסים איתו את התפוחים.את שולי הבצק מכניסים גם לדפנות התבנית.
6-אופים כחצי שעה ב180 מעלות חום,עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה.
7-הופכים את הטארט על צלחת הגשה כל עוד הוא חם.
זהירות מהקרמל הרותח!

קמח וחמאה

לשים עוד קצת את הבצק...

סוכר וחמאה

התקבל קרמל

מקלפים את התפוחים...


ומסדרים בקרמל...

מבשלים כמה דקות...



ומכסים בבצק...


אחרי אפיה...

ואחרי היפוך!


טארט טאטן
 נהוג להגיש את הטארט עם קרם פרש או כדור גלידה וניל כי זה פשוט טעים אבל תדעו שאם מוסיפים לטארט אחד מהדברים האלה הוא כבר לא יהיה "טארט טאטן אמיתי" :)

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

4 תגובות:

  1. בבי"ס בישולים אמרו שטארט טאטן אמיתי עשוי עם בצק עלים...

    השבמחק
  2. אנחנו בבעיה עכשיו :)
    לאחר בדיקת הנושא ברחבי האינטרנט הצרפתי,נראה שלרוב מכינים עם בצק בריזה (כמו שנתתי),אבל את צודקת גם רואים את הטארט עם בצק עלים...שזה בטח לא פחות טעים!
    מה הנכון?
    חבל ששתי האחיות טאטן כבר לא ביננו והיו מגלות לנו!

    השבמחק
  3. אוי נראה כל כך טעים!! :)
    אני בדרך כלל לא מבשלת את התפוחים בקרמל (ככה עשינו באחת מהקונדיטוריות שעבדתי בהן), ויוצא טארט שחום ויפהפה.
    ובאמת בפעם הבאה שאכין זה יהיה עם בצק עלים ביתי.

    נטלי

    השבמחק
  4. הי נטלי תודה על התגובה :) ראיתי את הפוסט שלך בנושא הטארט טאטן מרשים ביותר

    השבמחק