לכל עוגה קיים סוג של היסטוריה...או מה זה ה"קנלה" ?




הקנלה היא עוגייה שמקורה בעיר בורדו שבדרום מערב צרפת.
על היין שבאיזור זה בטוח שמעתם אבל על הקנלה סביר להניח שלא...העוגייה עשוייה מבצק רך ומתוק בטעם רום וניל עם מעטפת קריספית מקורמלת.
אפשר לומר שההיסטוריה של העוגייה הזו לגמרי קשורה לעיר בורדו עצמה וליין שבה.
 ובכן אחד השלבים העיקריים ביצור היין הינו שלב ה"קולג' " שמטרתו הינו לסנן את היין עם חלבון מוקצף.
  וכך היו יושבים עובדי האחוזות, שוברים ביצים ומפרידים בין חלבון לחלמון ולבסוף היו נותנים את החלמונים לנשים העניות ומהחלמונים האלה נולדה העוגייה.
.נהוג לאכול אותה בארוחת הבוקר או כקינוח. גם מאוד מקובל לתת אותה לטעימה יחד עם טעימות של יינות מתוקים

אז הנה כמה תמונות מהקנלה שלי...


canele

canele



קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

אין תגובות:

פרסום תגובה