טורט שקדים ,מרנג וקצפת וניל



עוגת יום העצמאות שלי או במילים אחרות עוגת טורט שקדים ,מרנג שקדים וקצפת וניל.



הנה לכם המתכון של העוגה היפיפיה והטעימה בטירוף שהכנתי ליום העצמאות ...אומנם באיחור קליל, מסכימה איתכם אבל כמו שאבא שלי נוהג להגיד לי בציניות "למה לדחות למחר מה שאפשר לדחות למחרתיים?" 
ובכל מקרה זאת עוגה שאפשר להכין לכל אירוע ובכל ימות השנה ,לא חייבים לחכות ליום העצמאות הבא :)


אז שהיא טעימה בטירוף...אמרנו.
שהיא יפיפיה...גם אמרנו.
וקלילה כמו ענן וגם נמסה בפה...עכשיו גם אמרנו :)
העוגה מורכבת משתי שכבות של טורט שקדים שמרטיבים בסירופ ובין שתי השכבות, שכבה של מרנג ושכבה של קצפת וניל.

אמרנו כבר הכל אז בואו ניגש למתכון:

חומרים:
לתבנים 24 ס"מ

לטורט שקדים:
5 ביצים
150 ג סוכר (3/4 כוס)
140 ג קמח (1 כוס)
חצי אבקת אפיה
כמה טיפות שתמצית שקדים 
4 כפות שקדים טחונים
3 כפות שמן קנולה

לסירופ:
150ג סוכר
160 מ"ל מים

למרנג:
3 חלבונים
200 ג סוכר
2 כפות שקדים פרוסים

לקצפת וניל:
2 מיכלים שמנת להקצפה (500 מ"ל) כשמיכל אחד הוא למילוי והשני לציפוי/קישוט של העוגה.
3-4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג-לא חובה (לקצפת יותר יציבה)
2-3 כפות שקדים פרוסים לקישוט.


אופן ההכנה:

מכינים את הטורט:
1-מקציפים למשך כ10 דק ביצים וסוכר עד לקבלת קצף ממש.
2-בקערה מנפים קמח ואבקת אפיה.
3-מקבלים את הקמח לתוך תערובת הביצים ומוסיפים את השקדים.
4-מוסיפים את השמן ותמצית השקדים ומערבבים בעדינות.
5-מעבירית לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
אופים כ40 דק בחום של 160 מעלות

בזמן הזה מכינים את המרנג:
1-מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר לקצף מבריק ויציב מאוד.
2-משטחים את המרנג בצורה של עיגול (קוטר 24 +_) על תבנית אפיה של התנור מרופדת בנייר אפיה.
3-מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ומכניסים לתנור (אפשר יחד עם העוגה או אם אין מקום להמתין שהעוגה תאפה ואז להכניס את המרנג)
4-המרנג מוכן כשהשקדים זהובים.
5-מוציאים מהתנור ומקררים

מכינים את הקצפת:
מקציפים את שני המיכלים עם אבקת הסוכר,תמצית וניל ואינסטנט לקצפת יציבה.

מכינים את הסירופ:
מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר עד להמסה.

מרכיבים את העוגה:
1-לאחר שהעוגה התקררה פורסים אותה לרוחב לשתי שכבות .
2-מניחים את החלק הפחות יפה בתחתית צלחת הגשה ומרטיבים אותה בחצי מכמות הסירופ.
3-לוקחים את עיגול המרנג  בעדינות ומניחים אותו על העוגה.
4-יוצקים חצי בערך מכמות הקצפת על שכבת המרנג.
5-מניחים מעל את השכבה השנייה של העוגה ומרטיבים אותה בסירופ הנותר.
6-מורחים או מזלפים על העוגה את החצי השני של הקצפת ומקשטים בשקדים פרוסים.

נ.ב:אם יום העצמאות באמת...אז מוסיפים דגלונים :)





קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

אין תגובות:

פרסום תגובה