מתכון לחמניות גבינה



מתכון לחמניות גבינה

בצק שהנוזלים שלו הם בעיקר בריויון או יוגורט,יוצאות לחמניות רכות מאוד שיתאימו לשולחן החג (שבועות)  ובכלל  לארוחת בוקר או לבית ספר לילדים.
ניתן גם להשתמש בבצק כפי שהוא ללא המלית -הלחמניות יהיו נהדרות גם בלעדיה  :)


החומרים ל כ24-30 לחמניות עגולות:

6 וחצי כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר
2כפות שמרים יבשים
30 גרם חמאה רכה
500 מ"ל ריויון או יוגורט
1/2 כוס מים

למלית גבינות:

100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גבינת פטה מפוררת
100 גבינת פרמז'ן מגורדת 
(בגדול אפשר כל גבינה שאוהבים:עזים,בולגרית...שיהיה 300 ג סה"כ)
1 ביצה
מלח,פילפל

לציפו:
ביצה טרופה עם כף מים.

אופו הכנה:
1-מנפים לקערת המיקסר את הקמח,סודה לשתיה,מלח,סוכר  ושמרים ומערבבים.
2-יוצרים גומה ומוסיפים ריויון,חמאה, מים ולשים לבצק אחיד כ10 דקות.
3-מכניסים את הבצק לקערה משומנת טיפה ונותנים לבצק לתפוח כשעה-שעה וחצי עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.
4-מכינים את המלית:מערבבים את כל החומרים יחד.
5-כשהבצק תפח מחלקים אותו ל24-30 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור.
6-משטחים כל כדור לעלה קטן ושים במרכז כל עלה כפית גדושה של מלית גבינות.
7-סוגרים ומגלגלים שוב לכדור .
8-מניחים את הכדורים על תבנית התנור מכוסה בנייר אפיה ונותנים ללחמניות עוד קצת לתפוח כ45 דקות.
9-מברישים את הלחמניות בביצה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 190 מעלות.
10-מצננים על רשת.





מתכונים דומים:

קבלו עדכונים ישירות למייל:
*בדקו את תיבת המייל שלכם על מנת לאשר את המנוי*

תגובה 1:

  1. האם צריך למלא בגבינה קשה? האם גבינה לבנה אפשרי?

    השבמחק